Трябва, да, защото нашият бюджет се пълни от ДДС. Имаш ли представа каква е пряката данъчна тежест в западните държави? ДОД не е 10%. Не че и аз не искам ДДС да се намали, но сравнението ти не е правилно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Да,имам представа. Живял съм и съм работил на запад. Правя го и в момента. Жалко е,че нашият бюджет се пълни основно от ДДС и акцизи. Това е достатъчно показателно, че имаме слаба икономика, сива икономика и правителството е неспособно да увеличи събираемоста на данъците.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
това, че от първа ръка знаеш как е на запад не е плюс в споровете. опит от първа ръкаглей са как са прай - на запад няма данъчна "тежест", а данъчна ставка, щото и 99% процента да ти вземе държавата пак ти остават едни 3-4000 евра да вържеш двата края
данъчна "тежест" му викаме тук, щот като ни съберат 20% от 250 евро заплата и започваме да вием на умряло!и те така.п.с. аз лично смятам дянков е малоумен, който е командирован да ни прави на малоумни.
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:... няма данъчна "тежест", а данъчна ставка ....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
slonikon написа:аха! както обикновено всичко важно, което искаше да кажеш - че всички българи сме тъпи скотове - се разбра.я, в случай че ни чете някой японец, да кажеш и кви са тия "други методи"Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ами благотворителност примерно - там има групи от хора, които в свободното си време помагат на инвалиди, деца, възрастни. Тук такова чудо няма. Спомням си преди няколко години купувах храна на един старец в селото и естествено всички казваха, не директно, щото са страхливи, че съм била проста да си давам парите за тоя пияница - това цитирано буквално. Все едно парите са техни и трябва да ги харча както те искат. Ако имаш стари дрехи примерно, не ги къташ в дълбоките ракли и големите гардероби, нито ги хвърляш в кофата за боклук, а ги даваш на църквата или някоя организация. Тук нито църква има като хората, нито организации, които да правят нещо за хората. Ако има, то те са по-ниски и от тревата, вместо да популяризират идеята. За щастие за това се говори днес повече, отколкото преди година. Tax return е отделно и в Англия например не ходиш да се молиш да ти върнат парите, дето си ги внесъл, и да доказваш с един камион документи, а след определен период от време те сами ти изпращат чек, но не за това ми беше идеята. И освен това, покажи къде обощавам за всички българи - това ти го казваш. Ако обичаш да не ми слагаш думи на клавиатурата.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:slonikon написа:... няма данъчна "тежест", а данъчна ставка ....браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Днес Виденов даде интервя на Кеворкян, което поставям в топ 10 на интервютата дадени от политици изобщо след 1989г.А Кеворкян, че е най-добрия - спор няма, но все едно е още на заплата от ДС.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
slonikon: Не си мисли, че в западните държави всички са цъфнали и вързали - там просто съотношението на хората,, мислещи по различен начин, е различно от това в БГ. Никой никъде не те кара на сила да участваш в благотворителност - тоя холандец сигурно е бил напушен, но няма да коментирам мнението му - всеки има право на такова. А това не е мисленетто на западняците като цяло - това е мисленето на един човек. Всички чужденци, които познавам, участват по един или друг начин в благотворителни каузи - не чаткам що си мислиш, че мисленето на един човек е мислене на всички хора. Освен това никой не ти казва да даваш пари - можеш да отидеш да изчистиш на някого къщата или да направиш покупките - за последното вече има организирани хора - като гледам на никого не са му се скъсали краката или ръцете да го прави. Те може да са 1000 евро помощите, а колко ти трябва, за да живееш там? Смятал ли си го? Те англичаните с големите си пенсии от 1000 паунда не могат да сколасат в държавата си и идват тук. Но не забравяй, че тук не е Холандия.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Днес Виденов даде интервя на Кеворкян, което поставям в топ 10 на интервютата дадени от политици изобщо след 1989г.А Кеворкян, че е най-добрия - спор няма, но все едно е още на заплата от ДС.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар