Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Тъй да бъде , ама ако ми се наложи нещо помощ на мене и насреща си имам американец и руснак ,то без да се замислям ще отида при руснака . Живял съм две години при тях и си имам впечатление, което никой не може да ми го отнеме. :D
    Коцев, живял си с руснак ама не си живял с американец! Не мислиш ли,че впечатлението ти може да те заблуди при твоят избор? Аз без да съм ходил в Русия мога да ти кажа,че никога не бих избрал тази страна пред алтернативата САЩ. Предпочитам демокрация пред комунизъм. :D
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Не те упреквам за правото ти на избор.Аз избирам руснака . :D
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

По думите на комисар Иванов преди около месец на Маринов са правени психологически изследвания във връзка с кандидатстването му за длъжност в КАТ, които той преминал успешно. Според директора на полицията тези изследвания показват дали той притежава качествата, необходими за работното място, но чрез тях не може да се установи дали той има психично заболяване.
        от http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5132231т.е. напълно е възможно по улиците да има хора с психични заболявания, да носят униформи и да въвеждат ред....
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Маските паднаха! Почнаха да Му викат другарю! хахахххахахахахаххаха
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

По някоя от телевизиите тази вечер казаха ли, че прехваленото Метро се наводни при първия дъжд?Ако не са - сигурно трябва да е прав шефа на Метрополитена, че е така по цял свят.

Коментар

Е, ти па сега, нека изтече гаран....хммм....улегне строежа.

Коментар

В началото на лятото направиха чисто нов тротоар пред т.нар. бонбонена фабрика в Ямбол.Гледам - от няколко дни - работници усърдно копаят канал по средата на тротоара.. вадят плочки и копаят. Ех, хубава работа, ама българска.

Коментар

Навремето имаше виц: Според тълковния речник - Асфалтът е пътна настилка, която се полага малко преди да започнат изкопните работи.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Пазарджик. Някой да има огънче?

Коментар

ls1 написа:
                      Пазарджик. Някой да има огънче?
                      Напоследък съм нещо войнствено настроен...но няма да е зле малко да им припари на тия, щото иначе ще ни припари на нас...скоро.

Коментар

Аз се питам, ако нас толкова много ни вълнува цената на горивата, че се събират десет човека да протестират, колко ли ги вълнува тези хора около съда в Пазарджик, че да се съберат стотици?

Коментар

Талибаните в Пазарджик са се разотишли, но както знаете това не е края на делото. Тепърва ще има още заседания по него. Никой не коментира това http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5138611 Според мен ГЕРБ са на път да направят нещо смислено, а тук пълно информационно затъмнение :D Ако може някой по-запознат с темата да разясни какво точно означава това. Аз имам конкретен пример с мен, който може би ще е малко offtopic, но мисля ще е интересен и може да послужи за изясняване на тоя евентуален закон, а и как стоят нещата в момента. Кратко резюме - през декември 2001 ми откраднаха личната карта. С нея е сключен договор с прохождащите тогава Глобул от мое име (януари 2002) и е навъртяна сметка от около 100лв. Интересното е, че няколко месеца след това ме потърсиха от някаква рекетьорска фирма, а не от Глобул. Аз пусках жалба в полицията за измама, подписвах се в едно РПУ не знам си колко пъти, пратих каквито документи искаха и не ме търсиха повече. Смятах случая за приключен до 2009, когато исках да си купя телефон с договор от Глобул и се оказа, че по тяхната система още ме водят длъжник и не мога да сключа нов договор с тях. Моето предположение е, че са продали "огромното" ми задължение на фирма-събирач, която обаче вече не съществува и респективно Глобул са в неведение, че аз съм "оправил" нещата. Но пък и щом досега не са ме потърсили, явно нямат законово основание. Ако някой има подобни примери, особено с разни кредити, също ще е интересно за разясняване.
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                            Талибаните в Пазарджик са се разотишли, но както знаете това не е края на делото. Тепърва ще има още заседания по него. Никой не коментира това http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5138611 Според мен ГЕРБ са на път да направят нещо смислено, а тук пълно информационно затъмнение :D Ако може някой по-запознат с темата да разясни какво точно означава това. Аз имам конкретен пример с мен, който може би ще е малко offtopic, но мисля ще е интересен и може да послужи за изясняване на тоя евентуален закон, а и как стоят нещата в момента. Кратко резюме - през декември 2001 ми откраднаха личната карта. С нея е сключен договор с прохождащите тогава Глобул от мое име (януари 2002) и е навъртяна сметка от около 100лв. Интересното е, че няколко месеца след това ме потърсиха от някаква рекетьорска фирма, а не от Глобул. Аз пусках жалба в полицията за измама, подписвах се в едно РПУ не знам си колко пъти, пратих каквито документи искаха и не ме търсиха повече. Смятах случая за приключен до 2009, когато исках да си купя телефон с договор от Глобул и се оказа, че по тяхната система още ме водят длъжник и не мога да сключа нов договор с тях. Моето предположение е, че са продали "огромното" ми задължение на фирма-събирач, която обаче вече не съществува и респективно Глобул са в неведение, че аз съм "оправил" нещата. Но пък и щом досега не са ме потърсили, явно нямат законово основание. Ако някой има подобни примери, особено с разни кредити, също ще е интересно за разясняване.
                            Това означава, че ГЕРБ е с пълна сила е в предизборан кампания и явно тя дава резултат. Очилата не са в мен и ще пиша накратко, че всичко ми се размазва на екрана.Това лято бяха приети едни промени в ГПКсъотносими съм темата, с което с лека ръка беше преобърната правната теория наопаки.Светилото на гражданския процес в България, проф. Живко Сталев сигурно още се върти в гроба. Тепърва ще кусаме последиците.Те бяха наполовина поръчкови /банките/, наполовина PR акция. Сега това е абсолютна PR акция която ще има напълно обратен ефект на търсения.Промяната се представя като заместител на закона за личните фалити на запад, без да се уточнява кой закон и кой запад, но това е отделна тема.Няма как с едно изречение да заместиш цял закон.Идеята на подобен закон е едно лице с фалирал биизнес да може да започне наново и подробно са уредени последиците.Така както се лансира промяната у нас ще бъде направена с добавен текст в ЗЗД - библията на облигационните отношения. Така както е лансирана тя ще е в нарушение на основен принцип на правото още от римското право насам, а именно, че никой не може да черпи права от противоправното си поведение. В България длъжник и престъпник да си - само те имат права - другите, будалите имат само задължения. Така както е лансирана промяната няма да има регламентацияя на последиците от нея и ще има точно обратен на търсения ефаст.През тези 10 години взискателите, банки и др. финансови институции, направо ще извадят душата на длъжника за да съберат вземането.Освен това тази промяна изисква ред промени в поднормативни актове и наредби на БНБ за даде търсеният ефект, което много се съмнявам да стане. Според мен това ще доведе и до вдигане на лихвите по кредитите и куп други неща, но ще пиша като си намеря очилата.

Коментар

http://www.standartnews.com/evropeys...te-164150.html Да се смеем ли, да ревем ли?
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

1. Таблата и стълбовете и мрежата са на ЕРП-тата.2. Никой не може да ми каже къде ще си държа собствеността. Дали бурканите да ги държа в мазето или на тавана.На тази основа всички, които си държат колите пред блока (на улицата) могат да осъдят държавата да задължи хората с гаражи да си държат колите на улицата, защото е дискриминационно ти да имам гараж, а аз да нямам.КомонизЪма ли се завръща, лудите ли изтърваха от лудницата или в Брюксел са се побъркали от скука?
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X