Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Ясно . :D Всички ревете да се върне бай Тошо , да има планова икономика , да има работа за всички . Тогава имаше толкова много работни места ,че за да напуснеш едно предприятие трябваше три месеца предизвестие и да работиш . Добре ама пак според вас комунизъма беше много лош . Сега демокрацията и тя лоша . Какво да направим та и вълкат да е сит и агнето да е цяло. Нищо . Спасението на давещия се го знаете най добре от кого зависи . От самия давещ се .
    Коцев, кога си чул от мен, че комунизма е лош ? И къде я видя тая демокрация сега ? Не че и онова беше комунизъм ... Само дето сега феодалите са много повече, а тогава бяха 20-тина човека - ЦК на БКП. Ония лесно ги изхранвахме, и за нас имаше в изобилие. Е не карахме италиански а руски и полски ФИАТ -и , и нямахме китайски техники, а руски. Обаче тогава нямаше клошари, бездомни кучета, ядяхме кИфтета и кИбапчИта от месо, бългаски плодове и зеленчуци, ходехме спокойно на почивка ... Да изброявам ли още неща, дето с носталгия си ги спомням ?
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Immortal написа:
      Глупости!Онзи кошмар НИКОГА няма да се върне.
      Дано си прав... Ама искаш ли да удариме един бас ...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        Да изброявам ли още неща, дето с носталгия си ги спомням ?
        Ай недей, че чак лиги ти потекоха.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Immortal написа:
          Глупости!Онзи кошмар НИКОГА няма да се върне.
          Дано си прав... Ама искаш ли да удариме един бас ...
          Кире, ако спечелиш баса - ние двамата с тебе ще сме първи на Белене

Коментар

Immortal написа:
            Dido_Lyubenov написа:
            Потекоха я :D Тогава имаше истинска храна, сега само боклуците на запада се предлагат по магазините. Дори и на истинска луканка не съм попадал последните 20 -тина години. Че и в месото инжектират разни л..на, да изглежда ПО, а като го ядеш, ако не знаеш акво е, няма и да познаеш. Е не ме кефи тая "демокрация". Гледай "Криворазбраната цивилизация" е сега сме на тоя хал. Върнаха ни още 100 години назад.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              а тогава бяха 20-тина човека - ЦК на БКП. Ония лесно ги изхранвахме, и за нас имаше в изобилие.
              Тук си в грешка!Членовете на ЦК на БКП и техните семейства, всички кандидат членове и техните семейства, всички окръжни председатели, техните заместници и семействата им. И още председателите на БЗНС, ОФ и Профсъюзните лидери, както и техните заместници и естествено семействата им.Всички тези бяха по-равни от равните. Имаха право да карат западни коли, като всяка година от 1.09 до 15.09 или от 15.09 до 30.09 можеха да си внесат автомобил от чужбина без мито, а ти се радвай на Москвича.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Immortal написа:
                Dido_Lyubenov написа:
                Потекоха я :D Тогава имаше истинска храна, сега само боклуците на запада се предлагат по магазините. Дори и на истинска луканка не съм попадал последните 20 -тина години. Че и в месото инжектират разни л..на, да изглежда ПО, а като го ядеш, ако не знаеш акво е, няма и да познаеш. Е не ме кефи тая "демокрация". Гледай "Криворазбраната цивилизация" е сега сме на тоя хал. Върнаха ни още 100 години назад.
                Съгласен съм, ама що аджеба във Франция ядат истинска луканка? А в Северна Корея - трева?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                  а тогава бяха 20-тина човека - ЦК на БКП. Ония лесно ги изхранвахме, и за нас имаше в изобилие.
                  Не знам кои сте тия "Вас" дето е имало изобилие ... Кое имаш предвид под изобилие - бананите за нова година ли?
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

В изобилие имаше работа . :D А сега ревете за работа . А сега де ? Кой строй беше по добър ? Този е лош че няма работа , онзи пак лош че имаше много работа . Дайте да измислим някакъв дето хем ще лежим ,хем ще ядем в изобилие
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      Dido_Lyubenov написа:
                      Не знам кои сте тия "Вас" дето е имало изобилие ... Кое имаш предвид под изобилие - бананите за нова година ли?
                      :D Аз и сега само за нова година си купувам банани Говоря ти за истинска храна, каквато сега няма. Месо, месни подукти - луканки, салами, наденици, суджуци - все от месо, не като сега от нещо си, ама без месо. Зеленчуци имаше в изобилие и то хубави, български. Сега ми внасят от къде ли не, че и по пазарите половината от търговците ги представят за собствено произвидство, а те са я от Турция я от Гърция ... Имаше масиви лозя, вино и ракия от грозде се продаваха. Сега пием вино от китайски гранули, а ракията е спирт вода и есенция. Ако не си произвеждаш сам вино и ракия, по-добре не пий, че незнаеш от какви л..на са направени тея дето се продават. Абе мани, всичко е менте по магазините. Колега nikolovvd, сега като си купих 10 годишен ФИАТ, на цената на нов Москвич, кое му е по-хубавото ? И сега кратунковците карат Мерцедес, Порше, Лексус, Ламборгини, Ферари ... а аз какво карам ? Аналогично на стар Москвич по онова време, ама на моско за 200 лв основен ремонт правиш, а на Фичо само една гума купуваш за тези пари И няма да е зле да се замислиш, сегашните фараони, дали аджеба нямат семейства и роднини, дето живеят пак на нашите гърбове. Само дето са в пъти повече. Няма икономика в тая държава, няма и да има као я караме така. А като няма икономика, скоро и държава няма да има, ако това сегашното може да се нарече така. И да си дойда на думата :D Към колегата Коцев, по повод необходимото образование и дипломи за започване на работа. попаднах на една обява за работа :Заведение за бързо хранене - "..........", на центъра на град Русе - улица ........... номер 5 , търси работници - със средно или висше образование, с умения за работа в екип, както и с умения за работа с клиенти. Ако смятате, че сте подходящ за тази длъжност, моля изпратете вашето CV , като можете да да го направите и на посоченият адрес (на място). Е а сега де :D Да бъркаш тесто за палачинки и да ги мажеш с конфитюр, висше образование ли се иска вече Ега ти и оправията Ако има някой със завършено висше за общ работник, може да му дам линк към обявата

Коментар

коцев написа:
                        В изобилие имаше работа . :D А сега ревете за работа . А сега де ? Кой строй беше по добър ? Този е лош че няма работа , онзи пак лош че имаше много работа . Дайте да измислим някакъв дето хем ще лежим ,хем ще ядем в изобилие
                        В изобилие е имало и други неща - затвори, убийства, никаква лична свобода. Имало работа. Има за хора, който "стават". Моят дядо, осъден на смърт, след това доживот, след това помилван след 12 години Белене, в момента в който на Белене не имал затвор още. Заради него, забрана за влизане във висш институт на майка ми, вуйчо ми изкарва казармата в строителни войски. Ако някой иска комунизъм, вратите на Северна Корея са широко отворени за него. Разлика между нея и нашия мил роден комунизъм няма.

Коментар

Спокойно Миро. :D Както са тръгнали нещата след някоя година сам ще поискаш да отворят отново Белене .Нали вчера тумба цигани са потрошили автобус в София и никой нищо не може да им направи.А при бай Тошо бяха меки като памук защото одма не отиваха в затвор да лежат и ядат на готово, а отиваха да работят по 16 часа на ден без спиране и влизаха в правия път . Не можах да намеря снимка поставена от колега на футболен мач в Бургас да видиш колко народ на стадиона и около него по покривите и нито един милиционер за охрана. Шъ гъкнеш ама друг път . А сега 500 затворени в клетка ги охраняват 1000 полицая и не смеят и шамар да им ударят за да не им нарушат правата.Не си живял и работил по това време и затова пишеш така .Не че не имало и тогава изкилифищени работи ,но всичко си беше по мярка.

Коментар

Г-н Коцев, не може да отречете, че е имало брутално потъпкване на човешки права. Прост пример с така наречената безработица. Човек, който се шляе по улицата и няма работа, почти насила му се намира такава. Много далеч съм от мисълта, че в момента има разлика. Просто механизмите са други, а хората управляващи ги са същите, или поне родствениците им. Да не говорим че капитализма, който насила ни се набива в главите, е по-големия мъжки полов орган и от комунизма. Примери бол. Затова и не останаха мой приятели и другари в България. Всеки е абсолютно отвратен от това, което се случва тук.

Коментар

коцев написа:
                              ...футболен мач в Бургас да видиш колко народ на стадиона и около него по покривите и нито един милиционер за охрана. Шъ гъкнеш ама друг път ....
                              Ами то с толкова много официални "сътрудници" и неофициални доносници униформена полиция верно не трябваше.Пиеш си ракията с комшията, разказваш виц за бай Тошо... и на другата сутрин те забират и айде да чукаш камъни в Скравена или Слънчев бряг (ама не този, ами онзи).Пък комшията после спи при жена ти и ти пази мястото...Не, мерси.Малко закачих от това време, ама ми стига за цял живот. Коцев, аз нещо не моа те разбера. Един път защитаваш бай Тошо, друг път - бодигарда му. Аз знам, че са от едно котило де, ама за пред хората поне пази поведение

Коментар

Лично аз а тия с които съм общувал и дружал не сме имали вземане даване с миналата власт.Но пък и крачка встрани от правия път не сме правили. Тъй че ....

Коментар

Working...
                                X