Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dudulia написа:
    Абе тез магистрали на пъпа ви поникнаха. Само магистрали, та магистрали! Ама като идеш в магазина ти искат пари и не можеш да кажеш нямам пари, но имам магистрали. За пореден път се убеждавам,че има безкрайно много глупави хора в България.
    Та накрая ще си дойдем на думата и както отиват нещата ще се хванем за гушите.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ако Бойко беше дал парите които дава за магистралите на хората ,то за един месец щяха да ги изпият и изпушат и после пак нито пари ще имат хората нито магистрали . Сега поне магистрали ще има . :D Анадъмо !
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

dudulia написа:
        Абе тез магистрали на пъпа ви поникнаха. Само магистрали, та магистрали! Ама като идеш в магазина ти искат пари и не можеш да кажеш нямам пари, но имам магистрали. За пореден път се убеждавам,че има безкрайно много глупави хора в България.
        дали имам пари си зависи в най-голяма степен от мен самияняма кой да ми ги даде тези пари в ръцетети като обикаляш в страна в която си в момента, замисляш ли се дали щеше да си там ако тази велика държава нямаше такава развита инфраструктура? т.е. щеше ли тази държава да е на това ниво ако ги нямаше тези неща?магистралите отварят работни места и най-хубавото е че някой друг плаща за товаа това дали има богати българи - имано липсва средната класатакава има в големите градове, но тези хора са малко
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

dudulia написа:
          Ама като идеш в магазина ти искат пари ...
          Ако чакаш на държавата да ти даде пари си свършен. Ако очакваш ББ да ти осигури работа с добра заплата, защо се сети чак сега. Къде беше през останалите 20 години?И защо си мислиш, че ако някой даде на народа пари, цените ще останат непороменени. В Унгария вдегнаха заплатите с 50% преди няколко години и после какво стана помниш ли?Ако ББ вземе пари от някъде кой ще ги връща после? Станишев и компания направиха точно това. Царя взе пори и сегаБойко трябва да вземем кредит, за да го плати. Стнишев взе самолети, хеликоптери, влакове, кораби и т.н., обаче Бойко е този който трябва да плаща. Много е лесно вземаш кредити и да ги даваш на народа, а той да те преизбира, преизбира, докато балона се спука и станем като Гърция. За разлика от предишните Бойко поне има отговорна позиция и при това в условията на световна икономическа криза.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

А защо липсва средна класа ??? Защото това което научават в училище е сам тъпизми ,цинизми ,не зачитане на никакво уважение и спазване на общо приети правила в живота . На баловете отиват с дрехи за по 1000, 2000 лв сякаш са завършили в Кембрич. На гол тумбак ,чифте пищови.И на другия ден вече живота ги набира с пълната си сила , а те почват да реват че няма работа . А в същност нищо не могат да работят защото са гола вода.

Коментар

коцев написа:
              Ако Бойко беше дал парите които дава за магистралите на хората ,то за един месец щяха да ги изпият и изпушат и после пак нито пари ще имат хората нито магистрали . Сега поне магистрали ще има . :D Анадъмо !
              Съгласен, с разликата, че парите не ги дава Бойко.

Коментар

Ама някой чакат той да им ги даде и се сърдят, че ги дава за магистрали а не за заплати и пенсии!

Коментар

Бе баш Бойко си ги дава . Станишев като имаше по 4 милиарда излишък какво направи с тях ? Да не би да ни ги раздаде на нас ? Обаче не сме хора и това си е. Миналата седмица ходих на басейна на Чифлика . От тая година входа стана на 5лв за човек и 2лв за легло. Миналата беше 4лв ,по миналата 3лв . Миналата година броях по около 40-50 човека около басейна ,тая година едвам 15 отброих.Лакомията за пари какво ли не прави ? Направо съсипва и малкото нещо което е от полза. Ако пусне входа по 2лв щеше да има 100 човека и повече печалба .

Коментар

Коцев, и метана преди 2 години беше 1 лв, ама сега гони 2 лв.Иначе и на морето таз година нещо няма хора... слаба работа.

Коментар

като става въпрос за метана...нали си е природен газ товане мога да разбера каква е тая пропаганда?защо постоянно се тръби, че в Европа прородния газ е по-евтин от тук?!?!като някои споменават 30-50%...
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                        като става въпрос за метана...нали си е природен газ товане мога да разбера каква е тая пропаганда?защо постоянно се тръби, че в Европа прородния газ е по-евтин от тук?!?!като някои споменават 30-50%...
                        Цената, на която Русия го продава на Германия примерно, е на половина на цената, на която го купуваме ние (Булгаргаз).А иначе по метан станциите си се продава на същите цени като тук.В момента из Европа върви между 0.75 до 1.20 евро за килограм.В Ямбол е 0.95 евро.

Коментар

Бойко не е идеален, то идеално няма, просто защото винаги някой ще е недоволен.Дразня се на осигуровките и обявените заплати по договори, минимални естествено. Е за това трябва да натиснат дребните капиталисти. Сега някой ще каже, хората да си търсят работа, на която осигуряват на реалната заплата, просто не става. Има цели браншове в който шефовете просто казват "забрави!".От друга страна има хора които не искат да ги осигуряват . Утре като счупят, не дай си боже, един крак, работодателя няма да каже ето ти истинските пари. А от фонда просто ще ти покажат един среден.Моите 5ст.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ако мислите,че магистралите ще създадат работни места, след като бъдат пуснати,много се лъжете. Ще създадат повишаване на безработицата. Времето е пред нас. Ще видим с колко ще ви се промени начина на живот и доходите,след пускането им...
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Как може някой по време на кризата да си изплащат и телевизори и коли и апартаменти, а други си търсят оправдание. Относно магистралите нещата стоят просто. Няма да си чупиш колата и ще ти остават поне едни 500 лв. свободни (примерно). Времето, което ще ти отнеме пътуване от София до Бургас, ще е с поне 1 час по-малко и ще можеш да свършиш повече работа като си в командировка. Така ти се подобрява производителността, респективно ефективността.Ако се замисли човек, как да си подобри ефективността има много начини, но те не включват чакане да те удари "ябълката" (пачката) по главата. Всъщност само на един му се е отдала тази възможност, но той е бил подготвен за това и е извлякал максималното от ситуацията. Името му е - Исак Нютон!

Коментар

dudulia написа:
                                Ако мислите,че магистралите ще създадат работни места, след като бъдат пуснати,много се лъжете. Ще създадат повишаване на безработицата. Времето е пред нас. Ще видим с колко ще ви се промени начина на живот и доходите,след пускането им...
                                Всъщност локално и това ще стане.На пътен възел Кабиле ще се изграждат 2 ресторанта, бензиностанция и метан станция (отделни). На всички тях ще е необходим персонал, най-вероятно от наше село.Ще се повиши и посещаемостта на археологическия резерват Кабиле, който е само на 500 м от пътния възел - допълнителни приходи в местната хазна.Отделно от това, парцелите в близост до магистралата са вече изкупени от няколко наши и чужди фирми, с идеята да се прави бизнес парк от рода на този край Радиново, Пловдив. Няколко големи фирми чакат магистралата, за да започнат строежите на халетата си.От друга страна - ще фалират крайпътните заведения, сервизи и бензиностанции край стария път (пример - пицарията и бензиностанцията между Чирпан и Стара Загора), но на местно ниво това мен не ме касае. Най-важното - ще се спре трафика през най-опасния участък в България - Сливен-Петолъчката, където редовно стават катастрофи с жертви.На мен лично ще ми се скъси разстоянието до София, Пловдив и Стара Загора с 20 км и времето с 30 минути (до СЗ ще ходя за 30 мин вместо за 1 час), както и до Бургас с 20 км и 30 минути... ще стигам до морето за 40 минути, а не както досега за 1:15 ч. Та лично на мен много ще ми се промени живота За вас не знам.

Коментар

Working...
                                X