Източникhttp://www.moreto.net/novini.php?n=167310[i:e98cdb71b4]Хората, които не плащат здравните си вноски, да бъдат санкционирани, като им се блокират банковите сметки. Тази идея лансира вчера новият здравен министър Десислава Атанасова. Тя обяви, че ще възобнови дебата за събираемостта на здравните вноски, като ще настоява за по-крути мерки срещу лицата, които не си плащат осигуровките. ,,Тъй като вноските са вид данък, то държавата може да обсъди възможносттада се блокират банковите сметки на длъжниците каквато е практиката в други държави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
http://www.standartnews.com/blogs/ma...chari-107.html С две думи - няма надежда. И хиляда страници да стане тая тема, това е положението. Все пак статията е интересна.
Коментар
-
ls1 написа:Таз мома почна да ми харесва. Само дето няма да и позволят да се разправи с бай Мангал така, кой ще ги преизбира после.
Коментар
-
dikanio написа:http://www.standartnews.com/blogs/martin_karbovski__-4/novite__enichari-107.html С две думи - няма надежда. И хиляда страници да стане тая тема, това е положението. Все пак статията е интересна.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Immortal написа:ls1 написа:Таз мома почна да ми харесва. Само дето няма да и позволят да се разправи с бай Мангал така, кой ще ги преизбира после.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ls1 написа:Еййй, пак се повтаря същото....много гадно, много трябва да се промени, много са тъпаци, ама моля моля, до мен да не опира. (това към безсмътрния)
Коментар
-
Immortal написа:ls1 написа:Еййй, пак се повтаря същото....много гадно, много трябва да се промени, много са тъпаци, ама моля моля, до мен да не опира. (това към безсмътрния)Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Харесвам изказвания за мерки срещу кърлежите-цигани. И се надявам и за действия. Това е.Относно ценза....амиии...да сложим някой специалист ендокринолог. А, сложихме, не стана. Ами добре, да сложим специалист гинеколог. Хм, и тоз не стана. Няма страшно. Да сложим хирург, който да реже и шие системата на здравеопазването. Или пък УНГ доктор, да осигури добра чуваемост и плурализъм. Може и уролог, но той ще улесни източването ми се струва, ще му дойде отвътре. Може и дерматолог, вътре системата да е гнила, ама отвънка - бебешко дупе. Един очен също би свършил работа, като го питаме нещо ще отговаря с ’тука корабче плува ли?’, опасявам се обаче че ще е пълно перде. Доктори и специалности колкото искаш, за десет правителства напред. Ама ние тоя мач сме го играли ми се струва.Изобщо не коментирам министърката като подходяща или не. Коментирам някаква воля или намерение или идея за привеждане на циганите в нормални изпълняващи задълженията си и възползващи се от правата си граждани (двете наведнъж обаче!).
Коментар
-
Относно циганите - пак прочети по-горните ми постове.Циганите в България са 400.000, от тях половината са деца (под 18 год) и по закон са осигурени от държавата.Поне 10% от останалите работят и им се плащат здравните осигуровки (убеден съм в това).И те останаха едни 180.000 цигани, дето не си плащат здравните осигуровки, пък се оказва, че над 1 милион български граждани са с неуреден здравен статус.Значи все пак тази мярка е насочена не само към циганите (и няма как да е иначе). "Пострадалите" от такава мярка ще са основно не-цигани - ако мога така да се изразя. И не споделям разделянето на българските граждани по етноси - етносите са само културно-езиково-религиозно различни, но всички еднакво сме български граждани.ls1 написа:Коментирам някаква воля или намерение или идея за привеждане на циганите в нормални изпълняващи задълженията си и възползващи се от правата си граждани (двете наведнъж обаче!).
Коментар
-
Аз не вярвам на това псевдо преброяване. То някои и джедаи се писаха там. Но даже и да допуснем цифрите които казваш излиза че 45% от циганите не се осигуряват срещу 15% от българите, като една доста голяма част от българите са точно такива в чужбина. Т.е. всеки втори циганин се възползва срещу всеки десети, имайки предвид колко българи са в чужбина, българин.Ти не ги делиш по етноси, аз пък ги деля. А ти, неделящия, кажи (ама честно) смяташ ли евреите за виновни в нещо в тоя свят.
Коментар
-
Много настрани отиваме, но ще ти отговоря:Не, не смятам евреите, нито който и да е друг етнос или религиозна общност за виновни за каквото и да е било в този свят.Вярвам в ПЕРСОНАЛНАТА отговорност на всеки индивид, без оглед на неговата религиозна или етническа принадлежност.Отговорност пред хората или пред Бог, рано или късно.Не съм привърженик на робовладелския строй, под всичките му явни и скрити форми - явно робовладелство, феодализъм, капитализъм, социализъм... Вярвам, че всеки човешки индивид се ражда свободен, гол, равен на всеки друг индивид и умира пак така гол и равен на всеки друг индивид. Не приемам лично за себе си някой да ме "управлява", т.е. да ми казва какво да правя, как да го правя и кога да го правя.Считам, че абсолютно всеки човек е свободен да прави или не прави каквото си поиска, доколкото това не носи вреда на друг човек.
Коментар
-
[code]Считам, че абсолютно всеки човек е свободен да прави или не прави каквото си поиска, доколкото това не носи вреда на друг човек.[quote]Да , ама там е работата че всеки иска да прави каквото си поиска без да се съобразява със законите и другите хора. За това трябва дебела сопа и бой на лягане и ставане за да ни дойде акъля. 25 годишен таксиджия убил на пешеходна пътека двама човека . Голяма работа . Да не са пресичали . Футболиста на Левски Огнянов го хващат пиян до козирката айде две години условно. Голяма работа че бил пил и късмет че при удара не е убил човек. Ми свободен е човека да пие колкото си сака и кара както си сака колата . Де ги Хан Крум или бай Тошо да излезнат от гробовете си и да ни вкарат в пътя.
Коментар
-
Дидо, пропускаш 500-600 000 българи в чужбина.Най-страшното е, че неграмотността е тотална и не само това, ами е съчетана с голяма доза мързел.Имам пред вид, че ги мързи да се поразровят - да питат поне GOOGLE какво се прави като си в чужбина, защото ако не подадат документи в НАП ще им се трупат и осигуровки и лихви.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар