Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не съм искал да обиждам никой, само ще те контрирам със следното:Аз работата на Бай Драган мога да я върша, и съм я вършил... (бил съм например монтьор в ТЕЦ Варна, докато учих там);Но моята работа Бай Драган и пет печени пилета да изяде, пак не може да я свърши.Мисля, че това е достатъчно.Ама не съм разделял некадърните и мързеливите по образователен принцип. През мене само колко некадърни млади инженерчета са минали... както и много кадърни общи работници.

Коментар

Immortal написа:
      Не съм искал да обиждам никой, само ще те контрирам със следното:Аз работата на Бай Драган мога да я върша, и съм я вършил... (бил съм например монтьор в ТЕЦ Варна, докато учих там);Но моята работа Бай Драган и пет печени пилета да изяде, пак не може да я свърши.Мисля, че това е достатъчно.Ама не съм разделял некадърните и мързеливите по образователен принцип. През мене само колко некадърни млади инженерчета са минали... както и много кадърни общи работници.
      :D Аз друго разбрах от предния ти пост, сори ! Радвам се че можеш да вършиш работата на бай Драган, ама не бъди сигурен, че след като той не върши твоята, значи че не неможе :D Предполагам си на ясно, колко често тоерията и практиката се разминават.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Общополитическа... и общоикономическа...

Dido_Lyubenov написа:
        Immortal написа:
        :D Аз друго разбрах от предния ти пост, сори ! Радвам се че можеш да вършиш работата на бай Драган, ама не бъди сигурен, че след като той не върши твоята, значи че не неможе :D Предполагам си на ясно, колко често тоерията и практиката се разминават.
        Любенов , теорията и практиката се разминават , защото такива като бай Драган са на възлови места и казват за всичко ново ,, Аз така съм го правил 20 или 30 години ’’ .И още нещо : Уважавай хората с висше образование дори само за това , че са отделили от живота си 5 години и са се организирали да сторят нещо.
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Уважението трябва да е взаимно. За да учат тези хора 5 години, хора като бай Драган, през тези пет години са работили, и са ги издържли тези кандидат инженери. Както и да го погледнеш, има нужда и от г-н инженера, и от бай Драган. Щото бай Драган ако не работи, инженера ще стои гладен. Ако го няма инженера, бай Драган ще трябва сам да решава как да го направи, и ще свърши много по-малко работа, или никаква и той ще стои гладен. Всичко е навързано. А най-жалкото е, че 90% от новоизлюпените инженери, по специалноста си са по-боси и от бай Драган п.п.: Приемам че бай Драган е ередностатистически работник със средно образование.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Нито бай Драган, нито инженера ще прокопсат, докато работодател и на двамата е някой комсомолец, чийто баща е от ДС, а дядо му е обирал мандри
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
              Нито бай Драган, нито инженера ще прокопсат, докато работодател и на двамата е някой комсомолец, чийто баща е от ДС, а дядо му е обирал мандри
              То това не проблем, проблем е когато този работодател няма представа от работата на бай Драган и на инженера. Аз в момента за това съм без работа. Кто постъпвах - във фирма която се занимава компютри и интернет - по-простичко обяснено :D , шефа каза "Аз не търся човек с диплома, търся човек който знае какво прави. Дипломата не работи." Е това много ми допадна, защото и аз съм на това мнение. Лошото беше, че съдружника му в офиса, хабер си няма от моята работа и само мрънка и си "представя" нещата едва ли не като в приказка - казва направи еди к’во си, без да знае то изобщо може ли да стане, и си мисли че ще щтракна с пръсти и готово. И така след 5 години панаири и панаири, се раздлихме, щото то така не се работи. Като аз да си взема колата от сервиза, и после да ги питам що не лети като са я оправили, а се налага по апътищата да я карам. Е от такъв началник, по-лошо на работа нема. Ама гадното е че са много, мам..... им !

Коментар

Българите сме ненадминати в подценяването на чуждия труд и деструктивната завист!Всеки може да вземе една пръчка и да маха пред 50 музиканти, но това няма да го направи диригент, а отделно нищо няма да произлезе от пахането му.Преди 20-30 години родителите казваха на децата си - "Учи за да не работиш!".Така се навъдиха куп инженери, лекари, архитекти и прочие, които сега работят всичко друго, но не и по специалността си.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Преди 20-30 години родителите казваха на децата си - "Учи за да не работиш!".Така се навъдиха куп инженери, лекари, архитекти и прочие, които сега работят всичко друго, но не и по специалността си.
                  А сега децата чуват и виждат:Не учи, за да не станеш смешник - инженер с 400 лв заплата, а бъди пич, бъди мъж, бъди сутеньорче или дилърче... карай скъпа кола и всички мацки ще са твои... На момиченцата целта в живота им е да намерят някой богаташче, дето да им купува това-онова, да ги води тук и там и толкоз. Като му свършат паричките - ай чао... и други чакат след тебе... Манекенка, фолк-певица, танцьорка... това са идеалните професии за момичетата сега... а и коя ще иска да стане медицинска сестра, да бърше задниците на разни алцхаймери и да взима 300 лв?!? Тежко ни и горко като остареем...

Коментар

Immortal написа:
                    А сега децата чуват и виждат:Не учи, за да не станеш смешник - инженер с 400 лв заплата, а бъди пич, бъди мъж, бъди сутеньорче или дилърче... карай скъпа кола и всички мацки ще са твои... На момиченцата целта в живота им е да намерят някой богаташче, дето да им купува това-онова, да ги води тук и там и толкоз. Като му свършат паричките - ай чао... и други чакат след тебе... Манекенка, фолк-певица, танцьорка... това са идеалните професии за момичетата сега... а и коя ще иска да стане медицинска сестра, да бърше задниците на разни алцхаймери и да взима 300 лв?!? Тежко ни и горко като остареем...
                    Това си е точно така, за съжаление. Но ти пък защо се притесняваш за остаряване като си безсмъртен.

Коментар

nikolovvd: Хората не работят по специалността си по две причини - или са некадърни и не могат да вършат това, което би трябвало да могат, или са си намерили друга работа, която е по-добре заплатена по отношение на риск/отговорност. Почти всички мои познати си намериха работа по време на стажа, а тези, от които нищо не ставаше - не си намериха. Работа за кадърните хора с професия има. Immortal: Аз ако си намеря някой богаташ да ми дава джобни поне колкото изкарвам сега, знаеш ли кога ще седна да работя - таман никога. Не виждам нищо лошо в това една жена да иска да е обезпечена финансово - човек трябва да организира живота си според собствените си виждания и разбирания, не според желанията на другите и всеки гледа да мине тънко. Като искат да стават фолк певици - да стават - има кой да ги слуша, що да не станат? Няма закон срещу това да станеш фолк певица нали? Пък за сестрите не се бой, ще си внесем от Азия, както в западните държави.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele, а така удари им един морал да вземат да се усвестят, ай де де някакви инжинери, държавни служители, банкови служители ще завиждат на сводници и певици, ама да сме учили за такова.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Immortal написа:
                          Изключително правилно си разбрал. Само дето не само с Гърция е така. Така работи цялата световна икономика.И всички ние по един или друг начин сме гърци.Затова ви препоръчвам, на тези които все още не са, да изгледат и трите части на филма ZeitGeist, и после пак да ми кажат, че е пълна глупост. Е да, ама повече от половината неща в него вече се случиха...
                          Аз от много време се чудех да го гледам ли този филм. Имах го свален, но се колебаех. Реших да го изгледам снощи и за пореден път се убедих че ’ignorance is bliss’. Не че съжалявам де. Все пак имах усещането докато гледах, че някой опитва да намести модел върху факти, а не обратното. После се сетих обаче за ’Махалото на Фуко’ и че понякога модела излиза правилен. Пък и като гледам моята теория за Гърция наистина много неща съвпадат с филма. Не мога да осмисля всичко във филма за една нощ, вероятно доста време ще споря вътрешно с него за това и онова. Някак си предпочитам другите филми, за ’заешката дупка’ .

Коментар

ls1 написа:
                            Immortal написа:
                            Изключително правилно си разбрал. Само дето не само с Гърция е така. Така работи цялата световна икономика.И всички ние по един или друг начин сме гърци.Затова ви препоръчвам, на тези които все още не са, да изгледат и трите части на филма ZeitGeist, и после пак да ми кажат, че е пълна глупост. Е да, ама повече от половината неща в него вече се случиха...
                            Аз от много време се чудех да го гледам ли този филм. Имах го свален, но се колебаех. Реших да го изгледам снощи и за пореден път се убедих че ’ignorance is bliss’. Не че съжалявам де. Все пак имах усещането докато гледах, че някой опитва да намести модел върху факти, а не обратното. После се сетих обаче за ’Махалото на Фуко’ и че понякога модела излиза правилен. Пък и като гледам моята теория за Гърция наистина много неща съвпадат с филма. Не мога да осмисля всичко във филма за една нощ, вероятно доста време ще споря вътрешно с него за това и онова. Някак си предпочитам другите филми, за ’заешката дупка’ .
                            Аз може би не се изразих правилно, но под "трите части" имах предвид трите серии на филма, а не трите части, на които е разделена първата серия.

Коментар

ls1 написа:
                              Immortal написа:
                              ... Затова ви препоръчвам, на тези които все още не са, да изгледат и трите части на филма ZeitGeist, и после пак да ми кажат, че е пълна глупост. Е да, ама повече от половината неща в него вече се случиха...
                              ... Все пак имах усещането докато гледах, че някой опитва да намести модел върху факти, а не обратното. ...
                              Ей заради това не го и догледах ...
                              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Да, ще изгледам и другите части, дръпнал съм ги просто няма как наведнъж.Ок, да допуснем че има няколко такива фамилии, които ги правят всичките тези неща. А защо? То ясно че за кинти, но идва момент в който е все тая. Какво можеш да си купуш с 200 милиарда което не можеш да си купиш със 100 милиарда? тези хора вече имат власт да си купят всичко и всеки. Имат власт да са ненаказуеми каквото и да направят. Имат власт да кажат кой е виновен и кой не без доказателства. Ако са болни могат да впрегнат цяла фармацевтична индустрия да им търси лекарство. Те вече имат всичко това. Какво повече им трябва че продължават? Какво толкова ще се случи като стане това световно правителство? Какво ще им донесе това дето го нямат сега? Освен това тук говорим за фамилии от столетия. Е как па не се пръкна някой синковец дето да е на различно мнение от баща си?! Всичките следват там някакъв написан план и никой не кръшва. Тука говорим за хора които избиват милиони за поредния трилион в банката. Как егоцентрик от такъв размах ще възпита дете да е като него? По скоро ще го смачка. Също, как такива егоисти, егоцентрици, да не кажа социопати успяват да работят заедно?! То бива бива в името на общата цел, ама...

Коментар

Working...
                                X