Няма да лицемернича. Сигурно ако на мен ми се случи и аз максимално ще използвам системата защото я има и е такава, използваема. Платих допълнително за раждането на дъщеря ми. Платих допълнително за операцията на майка ми и последващите грижи на сестрите в болницата. Да не дава Бог да изпадна в ситуацията на Стависки.Но бих искал да почнем да променяме някои неща. Примерно на пешеходна пътека шофьора да го е страх от пешеходеца, а не обратното. Казваш пешеходеца да преценя скоростта на автомобила на пешеходна пътека. Добре но той не е полагал изпит за пешеходец. Освен това и двамата знаем че шофьор види ли пешеходец на пешеходна пътека в повечето случаи дава газ за да демонстрира " аз няма да спра ! " и за да накара пешеходеца да се съобрази с него. Спира се с голямо неудоволствие и физиономии само ако пешеходеца ясно е показал ответен непукизъм и тръгне да пресича. Аз съм заставал стъпил на пешеходната пърека и я СОЧА на преминаващия поток и в отговор получавам дружески помахвания, свиване на рамене, знаци "бързам", та дори и надигане от седалката и вглеждане в пътя, да няма дупка случайно. Но не и спиране. По пет минути стоя и СОЧА. И сигурно всеки шофьор виждайки ме си е помислил "Е, този ме вижда и би трябвало да прецени че се движа твърде бързо за да спра на пешеходната пътека да пресече". И ако аз все пак тръгна да пресичам ще попадна в твоето "ненормално е да видиш че идва засилена кола и ...".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Във Варна може и да е така, както го описваш.Тук масово и с удоволствие се спира на пешеходни пътеки. Дори вече не ми прави впечатление.Всъщност ако прочетеш какво съм написал по-горе, ще разбереш, че имам друго предвид.За пешеходните пътеки съм написал по-горе.А за това, че 5 минути седиш и сочиш не са ти виновни шофьорите. Оплачи се в общината, да сложат светофар. Просто и лесно.Щото се сещаш, че има кръстовища, дето потокът от пешеходци е почти постоянен. И няма как да ги пропуснеш всичките, щото все някога и ти трябва да минеш с колата, нали? Все на някого ще отнемеш "предимството". В Солун например на булевард с 6 (дали не са и повече) ленти, там където има пешеходна пътека, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има и светофар с бутон. Като го натиснеш няколко пъти, и колите спират. Иначе найш кога ще ти спрат?! В по-цивилизованите страни, на такива булеварди просто НЯМА пешеходни пътеки. Има подлези и надлези. Пък тук шофьорът е виновен за всичко
Коментар
-
ls1 написа:Невинни овчици шофьорите...какво са виновни те че някой решил да сложи пешеходна пътека...пък не се сетил да сложи светофар към нея.
Коментар
-
Айде , айде и пет светофара да сложат пак си има нарушители . Тук в Ловеч има едно пишлеме дето чака на светофара и щом светне в жълто веднага потегля и завива наляво само и само да изпревари насрещните коли . Но някой път може и да му не сработи късмета ако някой от насрещните е бързак като него . С това той иска да покаже че е нас нас останалите .А по правилник и закон е длъжен да изчака насрещните коли и чак тогава да завие наляво. На такъв водач и десет светофара да му поставиш все ще ги мине транзит.
Коментар
-
Immortal написа:"Много ми харесва идеята, ако удариш пешеходец извън пешеходна пътека да не носиш абсолютно никаква отговорност. А ако удариш на пешеходна пътека да ти се стъжнява живота"VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Immortal написа:Крайно...ама найш как чинно ще си седят на тротоара и ще заобикалят 50 м повече, само за да минат по пешеходната пътека А не като сега - разпасано стадо овце! Кой дето му е кеф, от там минава...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Основно образование ще се получава след седми клас. Не за друго, ами да се увеличал броя на хората с основно образование. Соломоновско, признавам.Вучков (зам. министър МВР) уточни, че новият законопроект не се прави заради случаите в Мировяне, Скравена и "Кленовски". Той поясни, че текстовете в него са много ясни. Според него, ако полицай хване крадец и той тръгне да бяга, служителят на реда не трябва да стреля по него, а във въздуха, защото не е редно извършителят да бъде убит. Зам. - вътрешният министър каза още, че в такъв случай е по-добре престъпникът да избяга.Бай Мангал май днес се уреди с основно образование и лиценз за крадене, стига да бяга бързо ако го забележат. Вчера заплануване на повишение заплати и пенсии, днес осигуряване шофьорски книжки и поминък на циганите. Абе определено почна предизборната кампания.
Коментар
-
ls1 написа:Вучков (зам. министър МВР) уточни, че новият законопроект не се прави заради случаите в Мировяне, Скравена и "Кленовски". Той поясни, че текстовете в него са много ясни. Според него, ако полицай хване крадец и той тръгне да бяга, служителят на реда не трябва да стреля по него, а във въздуха, защото не е редно извършителят да бъде убит. Зам. - вътрешният министър каза още, че в такъв случай е по-добре престъпникът да избяга.
Коментар
-
http://www.standartnews.com/blogs/ma...yustan-93.html Както обикновено, много добра статия на Карбовски.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар