Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма да лицемернича. Сигурно ако на мен ми се случи и аз максимално ще използвам системата защото я има и е такава, използваема. Платих допълнително за раждането на дъщеря ми. Платих допълнително за операцията на майка ми и последващите грижи на сестрите в болницата. Да не дава Бог да изпадна в ситуацията на Стависки.Но бих искал да почнем да променяме някои неща. Примерно на пешеходна пътека шофьора да го е страх от пешеходеца, а не обратното. Казваш пешеходеца да преценя скоростта на автомобила на пешеходна пътека. Добре но той не е полагал изпит за пешеходец. Освен това и двамата знаем че шофьор види ли пешеходец на пешеходна пътека в повечето случаи дава газ за да демонстрира " аз няма да спра ! " и за да накара пешеходеца да се съобрази с него. Спира се с голямо неудоволствие и физиономии само ако пешеходеца ясно е показал ответен непукизъм и тръгне да пресича. Аз съм заставал стъпил на пешеходната пърека и я СОЧА на преминаващия поток и в отговор получавам дружески помахвания, свиване на рамене, знаци "бързам", та дори и надигане от седалката и вглеждане в пътя, да няма дупка случайно. Но не и спиране. По пет минути стоя и СОЧА. И сигурно всеки шофьор виждайки ме си е помислил "Е, този ме вижда и би трябвало да прецени че се движа твърде бързо за да спра на пешеходната пътека да пресече". И ако аз все пак тръгна да пресичам ще попадна в твоето "ненормално е да видиш че идва засилена кола и ...".

Коментар

Във Варна може и да е така, както го описваш.Тук масово и с удоволствие се спира на пешеходни пътеки. Дори вече не ми прави впечатление.Всъщност ако прочетеш какво съм написал по-горе, ще разбереш, че имам друго предвид.За пешеходните пътеки съм написал по-горе.А за това, че 5 минути седиш и сочиш не са ти виновни шофьорите. Оплачи се в общината, да сложат светофар. Просто и лесно.Щото се сещаш, че има кръстовища, дето потокът от пешеходци е почти постоянен. И няма как да ги пропуснеш всичките, щото все някога и ти трябва да минеш с колата, нали? Все на някого ще отнемеш "предимството". В Солун например на булевард с 6 (дали не са и повече) ленти, там където има пешеходна пътека, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има и светофар с бутон. Като го натиснеш няколко пъти, и колите спират. Иначе найш кога ще ти спрат?! В по-цивилизованите страни, на такива булеварди просто НЯМА пешеходни пътеки. Има подлези и надлези. Пък тук шофьорът е виновен за всичко

Коментар

Невинни овчици шофьорите...какво са виновни те че някой решил да сложи пешеходна пътека...пък не се сетил да сложи светофар към нея.

Коментар

ls1 написа:
          Невинни овчици шофьорите...какво са виновни те че някой решил да сложи пешеходна пътека...пък не се сетил да сложи светофар към нея.
          Бе аз не говорех за пешеходните пътеки, за друго говорех, ама ти твоето си знаеш.Цитирам ти мой пост от по-горе:"Много ми харесва идеята, ако удариш пешеходец извън пешеходна пътека да не носиш абсолютно никаква отговорност. А ако удариш на пешеходна пътека да ти се стъжнява живота"

Коментар

Айде , айде и пет светофара да сложат пак си има нарушители . Тук в Ловеч има едно пишлеме дето чака на светофара и щом светне в жълто веднага потегля и завива наляво само и само да изпревари насрещните коли . Но някой път може и да му не сработи късмета ако някой от насрещните е бързак като него . С това той иска да покаже че е нас нас останалите .А по правилник и закон е длъжен да изчака насрещните коли и чак тогава да завие наляво. На такъв водач и десет светофара да му поставиш все ще ги мине транзит.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
              "Много ми харесва идеята, ако удариш пешеходец извън пешеходна пътека да не носиш абсолютно никаква отговорност. А ако удариш на пешеходна пътека да ти се стъжнява живота"
              Доста крайно в първата част ми се струва...
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Крайно...ама найш как чинно ще си седят на тротоара и ще заобикалят 50 м повече, само за да минат по пешеходната пътека А не като сега - разпасано стадо овце! Кой дето му е кеф, от там минава...

Коментар

Immortal написа:
                  Крайно...ама найш как чинно ще си седят на тротоара и ще заобикалят 50 м повече, само за да минат по пешеходната пътека А не като сега - разпасано стадо овце! Кой дето му е кеф, от там минава...
                  То пък като са нарисували едни пешеходни пътеки... Апропо темата е доста широка, но независимо от това отидохме в банкета...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Извинявам се, тръгнахме от това какъв да е закона и така, отклонихме се.Правителството вдига заплати и пенсии от 1 януари 2013г. Предизборната кампания започва!

Коментар

И те да не видят нещо от Станишев. Той обача бе по нагъл - вдигна пенсиите месец преди изборите с надежда пенсионерите да гласуват за БСП, но Народа му би шута.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Основно образование ще се получава след седми клас. Не за друго, ами да се увеличал броя на хората с основно образование. Соломоновско, признавам.Вучков (зам. министър МВР) уточни, че новият законопроект не се прави заради случаите в Мировяне, Скравена и "Кленовски". Той поясни, че текстовете в него са много ясни. Според него, ако полицай хване крадец и той тръгне да бяга, служителят на реда не трябва да стреля по него, а във въздуха, защото не е редно извършителят да бъде убит. Зам. - вътрешният министър каза още, че в такъв случай е по-добре престъпникът да избяга.Бай Мангал май днес се уреди с основно образование и лиценз за крадене, стига да бяга бързо ако го забележат. Вчера заплануване на повишение заплати и пенсии, днес осигуряване шофьорски книжки и поминък на циганите. Абе определено почна предизборната кампания.

Коментар

ls1 написа:
                          Вучков (зам. министър МВР) уточни, че новият законопроект не се прави заради случаите в Мировяне, Скравена и "Кленовски". Той поясни, че текстовете в него са много ясни. Според него, ако полицай хване крадец и той тръгне да бяга, служителят на реда не трябва да стреля по него, а във въздуха, защото не е редно извършителят да бъде убит. Зам. - вътрешният министър каза още, че в такъв случай е по-добре престъпникът да избяга.
                          Сетих се за случай в Сливен преди години, когато един полицай хваща цигани да крадат току-що положени кабели в нов изкоп, погва ги, единия циганин вади пистолет, полицая го застрелва, и после имаше години наред неприятности с военна прокуратура и съд, заради този случай.Нямам думи за горните неща иначе... прав си да се възмущаваш.

Коментар

http://www.standartnews.com/blogs/ma...yustan-93.html Както обикновено, много добра статия на Карбовски.
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Нормална картинка в ненормална държава!А държавата това сме ние!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Е те това сме ние.И демократи и комунисти.
                                Прикачени файлове
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X