коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
-
Доколкото знам закона е ако нямаш предишни провинения и се признаеш за виновен присъдата е условна. Така че в случая с руснака съда ще не ще дава условна присъда. Между другото, както и на много много много българи направили подобни катастрофи. Министерството разполага със законодателна инициатива, да внесе промяна на закона и да я приеме парламента, оттам нататък съда ще не ще трябва да даде там каквото по закон. Съда не може да внася закони в парламента. Освен това, Стависки е спрян минути преди катастрофата от полицаи, които приятелски го пускат. Да, пиямия носи вина, но според мен на съд трябваше да изправвт и полицаите които са го пуснали да кара така. а те са го пуснали, защото министерството не е създало практики да НЯМА подобни компромиси. Вярно, друг министър беше тогава, но не мисля че много се е променило в това отношение.Когато съда си "свърши" работата така както искате осъдените отиват в Страсбург и осъждат България на сериозни обезщетения. Понеже не са осъдени по закона, ТОЧНО по закона. И тогава разбира се пак съдиите са виновни.Законодателя е оставил умишлено сума ти вратички в законите. Който има пари да плаща на адвокат се измъква ЗАКОННО! Четох скоро май тук един виц.ББ и ЦвЦв отиват на посещение в затвора. Оглеждат, говорят, накрая ББ нарежда да направят килиите луксозни, телевизори, джакузита, всичко. Защо, пита ЦвЦв, за БАН нищо пък за затворниците лукс? Ами, отговорил ББ, ние професори едва ли ще станем...
Коментар
-
Мен ми направи впечатление че съда там му дава 12 години затвор без такива доказателства каквито ги изисква нашия независим съд.И евала на тях че там не признават кой си ,какъв си и те затварят зад решетките , а тук а затворят някой престъпник то на другия ден го пускат че са му се развалили зъбите , че е получил дискова херния и какво ли не още . Следя делото за убитите 6 деца в Симеоновград и се чудя как отлагат делото ,защото още не било ясно кой е карал колата ?????Що за съд , що за следователи и прокурори е това нещо което е ясно като бял ден .
Коментар
-
коцев написа:Мен ми направи впечатление че съда там му дава 12 години затвор без такива доказателства каквито ги изисква нашия независим съд.И евала на тях че там не признават кой си ,какъв си и те затварят зад решетките , а тук а затворят някой престъпник то на другия ден го пускат че са му се развалили зъбите , че е получил дискова херния и какво ли не още . Следя делото за убитите 6 деца в Симеоновград и се чудя как отлагат делото ,защото още не било ясно кой е карал колата ?????Що за съд , що за следователи и прокурори е това нещо което е ясно като бял ден .
Коментар
-
Само дето шофьорите масово карат с идеята "пешеходеца по-лесно спира, така че той би трябвало да се сети да спре, значи аз ще си мина без да го отразя, па ако го блъсна - би трябвало той да ми е отстъпил". Сериозно ли искаш ако няма алкохол, но примерно отнемеш предимство и причиниш смърт това да е инцидент и присъдата да е условна? Разбирам примерно ти се спука гума или откажат спирачки или нещо такова да го наречем инцидент, ама ти да пометеш примерно една пешеходна пътека трезвен и да е инцидент...не съм съгласен.
Коментар
-
dikanio написа:kiro_of_the_day написа:За липсата на присъди основен виновник винаги е бил и е именно МВР и разследващите органи, а не съда.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Добре, но когато явно има достатъчно доказателства и съдът признае някого за виновен, защо не налага високи наказания?Ковачки е признат за виновен в укриване на 16 млн лева данъци, а не лежи и ден?! Златко Баретата какво го жалят толкова, че вместо 12 му дават 8 години, които така и така ще паднат при обжалването?По малкото осъдителни присъди по знакови дела не се налагат възможните строги наказания, а за това е виновен единствено съдът.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
И какви са тия съдии които четат от едни и същи книги едно и също нещо а го прилагат по различен начин ??? Примерно един градски съд пуска обвиняемия да си отиде в къщи без задържане, а друг след обжалване отново го връща в съда . Доказателствата срещу обвиняемия са едни и същи . Едните ги тълкуват като нищожни, другия съд ги тълкува като достатъчни . А дебелей в тая тясна риза .
Коментар
-
ls1 написа:Само дето шофьорите масово карат с идеята "пешеходеца по-лесно спира, така че той би трябвало да се сети да спре, значи аз ще си мина без да го отразя, па ако го блъсна - би трябвало той да ми е отстъпил". Сериозно ли искаш ако няма алкохол, но примерно отнемеш предимство и причиниш смърт това да е инцидент и присъдата да е условна? Разбирам примерно ти се спука гума или откажат спирачки или нещо такова да го наречем инцидент, ама ти да пометеш примерно една пешеходна пътека трезвен и да е инцидент...не съм съгласен.steven написа:Добре, но когато явно има достатъчно доказателства и съдът признае някого за виновен, защо не налага високи наказания? Ковачки е признат за виновен в укриване на 16 млн лева данъци, а не лежи и ден?! Златко Баретата какво го жалят толкова, че вместо 12 му дават 8 години, които така и така ще паднат при обжалването? По малкото осъдителни присъди по знакови дела не се налагат възможните строги наказания, а за това е виновен единствено съдът.
Коментар
-
Разбираш ли, точно това "ама може и на тебе да се случи или на сина ти, как ще го отървеш" е голям проблем. Точно заради него са оставени и вратичките в закона. Защото както казваш пешеходеца можеш да се окажеш ти. Тогава ще недоволстваш и ругаеш системата.Просто българите сме сключили негласен и неосъзнат договор със системата. Ще я плюем, но няма да я сваляме. И когато окъсаме - ще се възползваме максимало от нея. Ако утре някой махне с вълшебна пръчица и махне всички вратички в закона, всички връзкарства, уреждания по втория начин и под масата 95% от българите няма да могат да функционират, а другите 5% ще са тъъпаците които и сега нямат мозък да се възползват. Ще кажеш ама в чужбина как стават хрисими българите? Не че стават хрисими, ами тръгват с потока и стадото, в което винаги са били най-добри.
Коментар
-
ls1 написа:Разбираш ли, точно това "ама може и на тебе да се случи или на сина ти, как ще го отървеш" е голям проблем. Точно заради него са оставени и вратичките в закона. Защото както казваш пешеходеца можеш да се окажеш ти. Тогава ще недоволстваш и ругаеш системата.
Коментар
-
коцев написа:И какви са тия съдии които четат от едни и същи книги едно и също нещо а го прилагат по различен начин ??? Примерно един градски съд пуска обвиняемия да си отиде в къщи без задържане, а друг след обжалване отново го връща в съда . Доказателствата срещу обвиняемия са едни и същи . Едните ги тълкуват като нищожни, другия съд ги тълкува като достатъчни . А дебелей в тая тясна риза .VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Значи Цветанов е прав като критикува съдебната система . :D Ама има хора хора които се ползват от благата и .И надават вой до небесата да се махне Цветанов. Съдът пусна Маргините и малкия Маргин потъна в дън земя. Би следвало сега съдията който го е пуснал защото е бил убеден че няма да се скрие да отиде зад решетките докато се появи малкия Маргин . Те тогава ще видим дали някой съдия ще си позволи повече такова пускане.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар