Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    To само трябва да прочетете, че било нормално и кой нямал цигари без бандерол у дома и да ви стане ясно за какво иде реч.
    От известно време голяма част от пенсионерите пушачи си правят сами цигарите вкъщи. Това престъпление ли е? Говоря хипотетично и по принцип. Не ги знам тези от коментираната случка що за хора са.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Immortal: няма нужда, ясно е, че си зомбиран коцев +1
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

snake написа:
        ele написа:
        To само трябва да прочетете, че било нормално и кой нямал цигари без бандерол у дома и да ви стане ясно за какво иде реч.
        От известно време голяма част от пенсионерите пушачи си правят сами цигарите вкъщи. Това престъпление ли е? Говоря хипотетично и по принцип. Не ги знам тези от коментираната случка що за хора са.
        Нарязания тютюн Е акцизна стока.
        Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

И? Пенсионерите, които си го купуват и си свиват цигари БЕЗ БАНДЕРОЛ са престъпници?

Коментар

snake написа:
            И? Пенсионерите, които си го купуват и си свиват цигари БЕЗ БАНДЕРОЛ са престъпници?
            Нали знаеш кой ги "мисли" законите?Не всичко е престъпление ,повечето са административни нарушения които се наказват с глоба.
            Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Преди 09 09 44г се е плащало акциз на държавата и върху тютюна оставен за собствена консумация.В противен случай глобата е била колкото къщата -информацията и сполед дядо ми.
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
                Преди 09 09 44г се е плащало акциз на държавата и върху тютюна оставен за собствена консумация.В противен случай глобата е била колкото къщата -информацията и сполед дядо ми.
                Да, така е ! Плаща се и данък, ако имаш кладенец в двора. Както се плаща и за ракията, която сам си произвеждаш. Плащаше се и за виното. Идват ти на гости с едни разграфени сопи и ти мерят виното в бъчвите с какъв обем е. Ако си декларирал по-малко - глоба.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

snake написа:
                  Ми те ти отговориха по-горе. Заяждаш ли се или не можеш да вденеш?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не се заяждам. Както написах и по-горе, не знам подробности. Разбрах за случката от новините по Нова. В ироничния коментар, който си позволиха с риск да раздразнят властта, казаха, че в дома им 20 полицаи са открили 5 кутии цигари без бандерол и акцията се е увенчала с успех. И аз попитах дали пенсионерите, а и не само те, които сами си произвеждат цигари, са престъпници? Отиваш в къщата на един пенсионер и намираш саморъчно свити цигари, поставени в стари цигарени кутии без бандерол.

Коментар

Като спрях цигарите преди 6 години и ми остана половин кутия цигари. Така и не ми даде сърце да я хвърля, кой знае как са отлежали. Седи в един шкаф. Обаче трябва да видя с бандерол ли е. Да не би да съм престъпник.

Коментар

Абе аз до клкото знам, може да си внвсеш определена бройка кутии с цигари от където си искаш. Това е за така наречената лична консумация. В началото на демокрацията, точно това се използваше при продаването на БТ кутия в Румъния на двойна цена на тая в БГ. Имаш право да минеш границата с 10 кутии цигари за лична употреба. От там нагоре се приема че ще търгуваш с тях. Ако аз си купя стек /10 кутии/ цигари от мозмбик, за да си ги пуша в БГ, и съм минал митническите проверки легално, престъпник ли съм, защотото на тези кутии няма бандерол ? Или пък съм непушач и съм ги купил за подарък на братчеда ? Той престъпник ли ще е ? Трябва да има минимално количество, определящо кога има вероятност една стока да е за търговса цел и кога се определя като количество за лична употреба. Ако те хванат с една цигара марихуана, за нарко-бос ли ще те съдят
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                          Абе аз до клкото знам, може да си внвсеш определена бройка кутии с цигари от където си искаш. Това е за така наречената лична консумация. В началото на демокрацията, точно това се използваше при продаването на БТ кутия в Румъния на двойна цена на тая в БГ. Имаш право да минеш границата с 10 кутии цигари за лична употреба. От там нагоре се приема че ще търгуваш с тях. Ако аз си купя стек /10 кутии/ цигари от мозмбик, за да си ги пуша в БГ, и съм минал митническите проверки легално, престъпник ли съм, защотото на тези кутии няма бандерол ? Или пък съм непушач и съм ги купил за подарък на братчеда ? Той престъпник ли ще е ? Трябва да има минимално количество, определящо кога има вероятност една стока да е за търговса цел и кога се определя като количество за лична употреба. Ако те хванат с една цигара марихуана, за нарко-бос ли ще те съдят
                          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Immortal написа:
                            bubachko написа:
                            Дидо, а ти като пръцкаш, имаш ли монтиран серен филтър или чакаш да ни глобят от Европа за вредни емисии
                            Аз като пръцкам си го събирам за колата...тя и без това върви на пръдня
                            Дължиш акциз и ДДС на държавата! Ако го събираш в продължение на 8 години и 9 месеца, ще можеш да произведеш взрив с мощност на атомна бомба.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                              Дължиш акциз и ДДС на държавата! Ако го събираш в продължение на 8 години и 9 месеца, ще можеш да произведеш взрив с мощност на атомна бомба.
                              Да дойдат да си вземат акциза и ДДС-то Ще им го платя в пръцкане - 20% от пръцкането за ДДС и нам-си-колко за акциза.

Коментар

Момчета , няма огън да гори и да няма пушек. Не случайно е спрян тоя ,не случайно са отишли и в дома му . Просто умело е замазал следите си. Той и Маргнина го носеха в количка във съда, че е тежко болен, а след месец играе футбол Ще си го спипат пак .Работата е много по дебела отколкото я представят по телевизията.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X