Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    коцев написа:
    Много точно казано. Такава е самата действителност.Понеже в Ловеч ходя без кола из града имам възможност да видя че 90% от магазинерките са излезли пред магазина си и в едната ръка е кафето а в другата цигарата . И ти чакаш вътре някой да дойде да те обслужи .Като им направиш забележка казват:: за толкова пари ,такова обслужване.
    В случая си изключително прав и мен винаги ме е дразнело това (особено ако човек е непушач), НО все пак може би разковничето е някъде там, а именно "Той ме лъже че ми плаща, аз го лъжа че работя", макар че аз лично не подкрепям сентенцията понеже накрая страда крайния потребител.
    Не случайно казах " аз лично не подкрепям сентенцията понеже накрая страда крайния потребител". В крайна сметка зависи човек от коя страна стои на барикадата, винаги ще има не доволни и от двете страни.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ele, как пък за всяка тема имаш личен пример, или пък познат на който му се е случило точно същата ситуация. То не са цени на стоки от Англия, услуги в Испания, работа в коя да е страна в Европа, пътни ситуации, комшийски свади, всичко ти се е случвало и на теб. Имаш житейски опит като за поне 200 години :D Темата стана от политическа икономическа. И няма ли да се изкаже някой друг, който е служител, освен мен, то само директори в тоя форум :D
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Immortal: Не става въпрос за куриерски фирми, а за еквивалента на нашите пощи. Пък ако се огледаш в интернет, нашите куриерски фирми хич не се славят с коректност - мен за един пакет ме мотаха цял ден, трябваше да го пратят до определен офис, пък се оказа, че не е там и след няколко скандала се намери, пък да ми го докарат на 15 км искаха 60 лева.... пък то се оказа, че било 6 лева. Една друга пратка пък вместо Проселци Варна пристигнала в Обзор за Приселци Бургас и искаха пари да я докарат до Варна, при условие, че грешката е тяхна - това всичко от Еконт. Два пъти от Амазон съм получавала пратка по DHL и двата пъти пакетът беше разкъсан до неузнаваемост. Интересно, че следващите пратки вече не ги получавам чрез DHL, а с германските или британските пощи. От Български пощи съм доволна - до момента не съм имала загубена или повредена пратка, нито някой ми е държал тон, както ми се е случавало при куриерските фирми.Съгласна съм с ls1 - на българина колкото пари да му даваш, едва ли ще си промени начина на работа. Трябва първо да му стегнеш юздите, да го накараш да работи и после да му вдигнеш заплатата, а не да му вдигнеш заплатата и да чакаш да си свърши работата навреме. Едно време един мой познат казваше, че проектите ги праща със срок на изпълнение 4-5 дни преди действителния, защото само тогава ги получавал навреме и то след няколко дни нерви да обяснява как ако проектът трябва да е свършен на 5ти, то на 5ти 1 час преди края на работния ден трябва да му е на бюрото, а не по някое време на следващите дни.А някой няма ли да подеме един отговор на въпроса ми??dikanio: Ами не приказвам празни приказки, затова давам примери. Давай и ти.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Агент "Гоце" сдаде властта

Коментар

ele написа:
            И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.
            Това не е масовият българин.
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

ele написа:
              Immortal: Не става въпрос за куриерски фирми, а за еквивалента на нашите пощи. Пък ако се огледаш в интернет, нашите куриерски фирми хич не се славят с коректност - мен за един пакет ме мотаха цял ден, трябваше да го пратят до определен офис, пък се оказа, че не е там и след няколко скандала се намери, пък да ми го докарат на 15 км искаха 60 лева.... пък то се оказа, че било 6 лева. Една друга пратка пък вместо Проселци Варна пристигнала в Обзор за Приселци Бургас и искаха пари да я докарат до Варна, при условие, че грешката е тяхна - това всичко от Еконт. Два пъти от Амазон съм получавала пратка по DHL и двата пъти пакетът беше разкъсан до неузнаваемост. Интересно, че следващите пратки вече не ги получавам чрез DHL, а с германските или британските пощи. От Български пощи съм доволна - до момента не съм имала загубена или повредена пратка, нито някой ми е държал тон, както ми се е случавало при куриерските фирми.Съгласна съм с ls1 - на българина колкото пари да му даваш, едва ли ще си промени начина на работа. Трябва първо да му стегнеш юздите, да го накараш да работи и после да му вдигнеш заплатата, а не да му вдигнеш заплатата и да чакаш да си свърши работата навреме. Едно време един мой познат казваше, че проектите ги праща със срок на изпълнение 4-5 дни преди действителния, защото само тогава ги получавал навреме и то след няколко дни нерви да обяснява как ако проектът трябва да е свършен на 5ти, то на 5ти 1 час преди края на работния ден трябва да му е на бюрото, а не по някое време на следващите дни.А някой няма ли да подеме един отговор на въпроса ми??dikanio: Ами не приказвам празни приказки, затова давам примери. Давай и ти.
              ele, хайде като говорим за пощи да не гледаме пощите само в Испания и България. За сравнение: Писмо в Германия струва 55 цента и за 6 години не ми се е случвало такова да бъде изгубено. Преди месец пращах писмо с обратна разписка в БГ и струваше 2,40. Пратих го с обратна разписка,за да съм сигурен,че ще пристигне и в крайна сметка не получих обратната разписка. 3 пъти ходих до пощата,докато открият разписката! Писмо в САЩ ако не се лъжа струва 47 цента. Никога не ми се е губило писмо там (но САЩ по територия е в много пъти по-голяма от БГ,заплатите са им много по-големи. Просто примерите ти не са много удачни. За разкъсани писма от БГ пощи да не говорим. За това,че писмата се хвърлят на земята във входа, а не да се пуснат в пощенските кутии.....
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dikanio написа:
                ele, как пък за всяка тема имаш личен пример, или пък познат на който му се е случило точно същата ситуация. То не са цени на стоки от Англия, услуги в Испания, работа в коя да е страна в Европа, пътни ситуации, комшийски свади, всичко ти се е случвало и на теб. Имаш житейски опит като за поне 200 години :D Темата стана от политическа икономическа. И няма ли да се изкаже някой друг, който е служител, освен мен, то само директори в тоя форум :D
                Приятел, аз не съм работодател, а в момента дори съм безработен. Проблема идва от алчноста на българския "бизнесмен". Решава че като BOSS и може да си прави каквото си поиска. Атова се случва защото няма закони, тъй като тези закони трябва да ги изковат именно български BOSS-ове. Когато в народното събрание влязат хора които нямат никакви връзки с разни частни фирми и те самите не са бизнесмени, тогава може да се разчита на демократични закони в тая държава. Аз лично ще дам пример със себе си, в опровержение на изказване от страна на съфорумник в тя тема, че като дадеш на работника по-голяма заплата и той пак нямало да работи - да има и такива, но да не слагаме всички под общ знаменател Винаги когатосъм започвал работа, в някоя фирма, както и всички работници, започвам с най ниската заплата за съответната длъжност. При натрупване на достатъчно стаж във фирмата, или ми казват "довиждане" , за да не ми вдигнат заплатата, или има леки повишения, колкото да получа някакъв стимул. Когато се докажа като специалист в областа в която съм назначен да работя, започва постепенно натоварване с допълнителни ангажименти и изисквания, дори и отнасям негативите /и не само аз/ за лошо свършената работа на някой колега, който няма хабер какво прави, ама лиже задника на шефа. Лиже му задника, защото нищо друго неможе да свърши както трябва. И тоя гъзолизец получава заплата колкото мен, не обира негативи за тъпанарските си изяви, бива посочван за пример и т.н.т. Когато задам въпроса "Каква вина имам аз, че оня се е осрал ?" , ми казват "Недей много да знаеш !" Хе, айде бачкай му на такъв ! И колкото повече опит придобиваш, толкова повече започват да те натискат шефовете, а в момента в който поисках +50% върху заплатата си, защото искаха от мен да върша сам работа, която се върши от двама работници заедно, а тези 50% се полагат по закон в тази ситуация, ми казахаха така "Или ще го правиш за тази заплата, или си търси друга работа !" Не, благодаря ! Надявам се до месец, два да си намеря работа в някоя нормална държава. Действам си по въпроса, защото тук една камара глъмпери са съгласни да бачкат за две трохи хляб и да вярват колко на добре е тръгнала иконономиката ни, и само мрънкат че цените били високи, без да се замислят какво всъщност е положението и кой е виновен. Протест срещу високи цени никога няма да успее. Замислете се за доходите си господа бачкатори. Помслете защо живеете мизерно, и колко народ повличате след себе си. Я да спрат всички работници, и да не се връщат на работа за по-ниска заплата от ^ 800 , да видим кой ще им бачка на BOSS-овете
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

nedialk00 написа:
                  Хм... Не съм много сигурен...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

http://news.ibox.bg/news/id_91804676...ntent=FaceBook Любимите ни герберасти, вече съвсем по гестаповски го раздават
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                      http://news.ibox.bg/news/id_918046769http://e-vestnik.bg/13706/mvr-prashta-biyachi-s-kachulki-zaradi-stranitsa-vav-feysbuk-i-militsiyata-ne-praveshe-takiva/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaig n=Feed%3A+e-vestnik+%28e-vestnik%29&utm_content=FaceBook Любимите ни герберасти, вече съвсем по гестаповски го раздават
                      "Властта" се е изнервила нещо... А т.н. "електронни медии" мълчат!Сашо Диков не го броим - него 90% от народонаселението не го гледа, защото го смята за луд.Лудите да са ни живи, бих казал аз!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        nedialk00 написа:
                        Прав си, няма да се предаде как да е, в най-скоро време очаквам да смени серГей, и да започне подготовка за избори 2013, ще бъде доста интересно, ама все пак мисля че, след пускането на втория лъч на метрото в София, на цялото трасе на АМ Тракия(мисля че за 2013 го предвиждаха това), на Хемус до Белокопитово, което ще спести около 30 минути от пътя между София и Варна, заради мотаенето около 5ти километър край Шумен, Бойко пак ще спечели, оспорвано ще е, пък ще гледаме какво ще се случва дотогава има доста време, и доста непредвидени случки може да наклонят доста сериозно везните в една или друга посока Дано Командира да направи нещо, че както се очертава, ще му е може би последното присъствие като депутат в парламента, което пък не е добре, поне според мене, аз съм му голям почитател, но когато не се обърне достатъчно внимание на червената пропаганда, и не и се отговори подобаващо - така става

Коментар

nedialk00 написа:
                          kiro_of_the_day написа:
                          nedialk00 написа:
                          Прав си, няма да се предаде как да е, в най-скоро време очаквам да смени серГей, и да започне подготовка за избори 2013, ще бъде доста интересно, ама все пак мисля че, след пускането на втория лъч на метрото в София, на цялото трасе на АМ Тракия(мисля че за 2013 го предвиждаха това), на Хемус до Белокопитово, което ще спести около 30 минути от пътя между София и Варна, заради мотаенето около 5ти километър край Шумен, Бойко пак ще спечели, оспорвано ще е, пък ще гледаме какво ще се случва дотогава има доста време, и доста непредвидени случки може да наклонят доста сериозно везните в една или друга посока Дано Командира да направи нещо, че както се очертава, ще му е може би последното присъствие като депутат в парламента, което пък не е добре, поне според мене, аз съм голям почитател, но когато не се обърне достатъчно внимание на червената пропаганда, и не и се отговори подобаващо - така става
                          Боко и Параванов са двете лица на една и съща монета.Този който обръща монетата му е все едно - тя си е негова.

Коментар

Значи ние тук дето пишем в тая и още няколко подобни теми, да очакваме неканени гости, май Ба си криворазбраната демокрация
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              ... Ба си криворазбраната демокрация
                              Че ти, и който и да е друг, къде видяхте демокрация, когато и да е било? Демокрация значи власт на народа. Аз в последно време виждам всичко друго, но не и това. Народа избира някои, дава му власта да управлява, а той почва да се ебава с него. На последните избори, даже май не ги и избра народа, а те сми си се самоизбраха. После, когато е недоволен народа - започва да протестира. Те пък започват да забраняват протестите пред правителствени сгради за да не се притеснявали. Оня пък келеш бате Боко ще се заканва и на протестиращите - "Не ни ядойвайте, защото иначе ще подпишем напук" относно шистовия газ... и т.н. Ами това с "качулките" от 4-5 поста по-горе? Баси мизерията... Аз лично не виждам демокрация, а започва бавно да преминава съвсем неусетно в диктатура. А за поддръжниците на бате Боко... ами смейте им се пак после на корейците за изтъпленията при погребението на другаря Ким... В крайна сметка, управлението със страх и на инат не е лошо. Страшното безумие е, че има поддръжници сред народа, а останалите го търпят. Колко от вас биха се включили в масови бунтове и безредици като форма на протест, както стана скоро в Румъния? Колко бива вдигнали барикади като ’97-ма?

Коментар

Сега разбирам, че началник на кабинета на Плевнелиев ще бъде Цветлин Йовчев! Явно промяната пак се отлага - засега само премяна. Поредната... А Росенчо щом жена му дори не го приема насериозно ... как очаква да е авторитет пред цял свят - не знам!?Да не е па грозна бе... Някой виждал ли я е?

Коментар

Working...
                                X