Никой месия не е вечен. Нито Костов, нито царя, нито даже Чърчил и Тачър. Няма да е и ББ. Даже и с "избори" вместо Избори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ele написа:Ами същите са хората - все нямат пари, работят обща работа, и си позволяват неща, които аз няма да мога да си позволя с подобни приходи. И това не са един или двама, а повечето от хората, които познавам. Dido_Lyubenov: Не съм ти мила. Ми не знам дали ти е розово, не те познавам, нито семейството си. Въпросът ми е конкретен и ако не се вписваш в описанието, няма какво да ми отговориш. И мисля, че с право не пускат хората да се месят в политиката, щото "много баби, хилаво дете".Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ele написа:И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
kostov написа:ele написа:И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:kostov написа:ele написа:И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Sev написа:нека първо видим ние какво правим и тогава да гледаме европейците и доходите импримерно колко от вас днес си изчистиха снега пред блока, къщата, магазина, офиса?и колко от същите тези хора псуваха за непочистените пътища (до колко са непочистени е друг въпрос)?
Коментар
-
Прост пример. Спомням си в едно издание на Емигранти как българин работещ испански завод обясняваше колко е естествено за него да си спре телефона докато е на работа. Колко от вас го правят?Всеки ден се сблъсквам с работещия българин, дали продавачка, касиерка, майстор някакъв и съм отвратен от изключително високото и безкрайно непокрито самочувствие на българина-работник. Айде, някой работодател да се изкаже да разправи с какви простотии се налага да се разправя с работниците си. Как се намира кадърен лоялен човек или как малко да му светне пред очите и работника веднага се замисля как да избяга ама и да дръпне клиентите със себе си. Спомням си преди години говорих с един собственик на бинго и го питах абе, що постоянно търсите нови и нови продавачки на талони? Ами, каза човека, просто за три месеца се научават да крадат и затова вече на три месеца обновяваме персонала.
Коментар
-
Много точно казано. Такава е самата действителност.Понеже в Ловеч ходя без кола из града имам възможност да видя че 90% от магазинерките са излезли пред магазина си и в едната ръка е кафето а в другата цигарата . И ти чакаш вътре някой да дойде да те обслужи .Като им направиш забележка казват:: за толкова пари ,такова обслужване.
Коментар
-
коцев написа:Много точно казано. Такава е самата действителност.Понеже в Ловеч ходя без кола из града имам възможност да видя че 90% от магазинерките са излезли пред магазина си и в едната ръка е кафето а в другата цигарата . И ти чакаш вътре някой да дойде да те обслужи .Като им направиш забележка казват:: за толкова пари ,такова обслужване.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Dido_Lyubenov: Aз имам конкретен въпрос. Твоят отговор хич даже няма допирна точка с него.Като не ти харесва тук, отиди да работиш в Испания или някъде другаде да видиш дали кон боб яде. Гледате само заплатите, съпоставете и другите фактори и после приказвайте колко трябвал да взема българинът. Винаги давам за пример мой познат, срещам го един ден и го питам как е, вика: Ще почвам работа в един хранителен магазин, ама май няма да се задържа много. Що? Ми щото е малък и няма как да се скатавам. Той още не е почнал работа и се чуди как да се скатава!! На такъв човек каква заплата ще дадете? dikanio: АМи първо погледни цените на услугите, след това сравнявай заплатите. Но от Англия пакет с почти едно и също тегло ми струва повече от двойно, отколкото да го пратя от БГ. До колкото знам, от непотвърден източник и може да не е вярно, но най-ниската тарифа за писмо в Испания е малко над 2,5 евро.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:До колкото знам, от непотвърден източник и може да не е вярно, но най-ниската тарифа за писмо в Испания е малко над 2,5 евро.
Коментар
-
batproho написа:коцев написа:Много точно казано. Такава е самата действителност.Понеже в Ловеч ходя без кола из града имам възможност да видя че 90% от магазинерките са излезли пред магазина си и в едната ръка е кафето а в другата цигарата . И ти чакаш вътре някой да дойде да те обслужи .Като им направиш забележка казват:: за толкова пари ,такова обслужване.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар