Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Общополитическа... и общоикономическа...

Тъй като според един древен философ човека е политическо животно, явно си има нужда от една тема, в която да си кажем кой какво мисли по въпроса...Двете неща са взаимно свързани и вървят ръка за ръка - затова преименувах темата - за да няма две такива.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Добре де, нали темата е за политика?Я кажете какво мислите за следващия месия, кой ще е? Ако/когато народа се разочарова от ББ към кого ще се обърне?

Коментар

ls1 написа:
      Добре де, нали темата е за политика?Я кажете какво мислите за следващия месия, кой ще е? Ако/когато народа се разочарова от ББ към кого ще се обърне?
      Сакън не думай! Той няма алтернатива!
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        ls1 написа:
        Верно думаш, че няма
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

политка

Половината страна не се интересува въобще от политика а как да изкра зимата с какво да си плати сметките и ка да нахрани децата си като няма работа
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: политка

kluchar написа:
            Половината страна не се интересува въобще от политика а как да изкра зимата с какво да си плати сметките и ка да нахрани децата си като няма работа
            Като ги гледам в мола как пазарят, как пълнят количката със салами и луканки, и как си пълнят автомобилите с гориво .... хич даже не е половината, а доста по-малко.

Коментар

ele написа:
              kiro_of_the_day написа:
              ls1 написа:
              Верно думаш, че няма
              Много, ама много е лошо да се мисли така, едва ли има само 300 човека в тази държава които да разбират от политика и да могат да я управляват. Както гласи една мисъл - Няма безизходица, просто това е момент, в който единствения изход не ни харесва. Или с други думи казано, винаги ще има кой да заеме нястото на днешните първи.Е, какво беше преди да дойде бате Боко? Пак се викаше "Няма кой", а дойде. Сега и той осира пейзажа, и пак се вика "Няма алтернатива".

Коментар

Re: политка

ele написа:
                kluchar написа:
                Като ги гледам в мола как пазарят, как пълнят количката със салами и луканки, и как си пълнят автомобилите с гориво .... хич даже не е половината, а доста по-малко.
                България не е 5-6 големи града и техните 20-25 магазина/мола.Има милиони хора пръснати по селца и малки градчета.Това дето го виждаш из моловете е 1/6 да речем в най-добрия случай.Пък и какви луканки и салами пълнят-такива от 2лв. парчето дето са й толкова салам и луканка.И те са хора в крайна сметка и трябва да ядат нещо...Ти като чуеш "някой се чуди как да изкара" зимата да не си представяш,че тоя човек 5 месеца не яде,не пие и т.н. Проблема е,че зад тия псевдо салами и луканки,10л. изветрял лукойлски бензин седят заеми,лишения и такова преразпределение на семейния бюджет,че ви е бедна фантазията.Да не говорим,че има хора,които обикалят из моловете по цял ден,защото там е топло,а те нямат пари да горят печки в тях...Не бива да гледате повърхностно на нещата и само от своята черга.
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Aз, честно, не мога да разбера какво очаквате - да дойде да ви измие чиниите и да ви пусне прахосмукачка ли?

Коментар

ele написа:
                    Aз, честно, не мога да разбера какво очаквате - да дойде да ви измие чиниите и да ви пусне прахосмукачка ли?
                    Колежке, мразя да споря със жени, най-вече защото не искам неволно да обидя жена, особено когато не съм я поглеждал в очите. Никой не чака ни президент ни премиер ни депутата да му мие чиниите. Тези хора дават едни предизборни обещания, които забравят в момента в който разберат че са избрани. Искаме си нормалния живот. Искаме си доходите, които ни онеха, затривайки бъларската икономика. Искаме като жители на европейския съюз, да имаме стандарт на жвот като такива, а не да живеем като клошарите на евросъюза. Искаме тези хора да защитават правата ни, а не да ни ги отнемат. Искаме да живеем нормално. От 10.11.1989г. до момента, имаше само един перод от 6 - 7 месеца - първите 6 -7 месеца, в които изглеждаше че ще се оправим. От тогава до сега, обикновения /масовия бългрин постоянно затъва, а определена измамна и престъпна прослойка постоянно забогатява... Извини ме за въпроса, ти от кои си ?
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ами това е проблема ele, вече минаха 2 години от управлението на бате Боко, а аз лично нищо не виждам да се е променило. *Дупките по пътищата си седят, инфраструктурата е под всякаква критика*Няма кой да каже "Баста" на чуждите монополисти, за да не изтичат парите ни зад граница*Корупцията не е намаляла, няма нито едно знаково дело с ефективна присъда*Интеграцията на малцинствата (каквото и да означава или както и да я представят) е отдавна забравена тема*Здравната система е пълен ташак, администрацията е забатачена, все толкова бавна*Въпреки всички мерки и финансова дисциплина не виждам кризата да отминава, цените догониха Европа, парите все повече намаляват съпоставени с цените*С безумните наредби, данъци и такси принудиха малките предприятия и бизнес да затворят врати като по този начин една камара народ е без работа...Аз си бачкам яко както винаги казваш да правим, ама незнам, според тебе, аз ли трябва да оправя тези неща? Така като гледаш, дали мисля, че могат поне чиниите да ми измият дори или да пуснат една прахосмукачка?!

Коментар

И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.

Коментар

Да колежке не се получава при теб, както и при мен не се получава много често, замисли се, че описаните от теб хора са едни и същи

Коментар

ele написа:
                            И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.
                            Виж, мила, на хотел отседнах едва миналата година за 5 дни като ходих на почивка. И то защото си скатаавх цяла година от мизерната заплата, и не си мисли че съм бил в луксозен хотел. Смартфони и други подобни глезотийки нямам. Телефона ми струва 10 лева без малко. Колата я карам когато ми трябва, и когато е по-евтино да отида някъде с нея отколкото с обществен транспорт. Плазма, LCD или нещо от рода нямам, гледам си 15 годишния български телевизор с кинескоп. В чужбина съм излизал два пъти в живота си - първия път беше до от другата страна на Дунав мост, втоия - да прибера приятелско семейство от летище в Бкурещ... Още ли си мислиш че ми е розово ? В момента живеем от заплатата на съпругата ми, а ни чака и абитуриентския бал на сина ни, след няколко месеца. И знаеш ли защо е така? Защото хората които избираме да ръководят икономиката на страната ни, си ръководят икономиката на собствените си портфейли, не им пука какво се случва с народа. И знаеш ли защо избираме тях ? Защото те не допускат такива като нас да се намесят в политиката.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ами същите са хората - все нямат пари, работят обща работа, и си позволяват неща, които аз няма да мога да си позволя с подобни приходи. И това не са един или двама, а повечето от хората, които познавам. Dido_Lyubenov: Не съм ти мила. Ми не знам дали ти е розово, не те познавам, нито семейството си. Въпросът ми е конкретен и ако не се вписваш в описанието, няма какво да ми отговориш. И мисля, че с право не пускат хората да се месят в политиката, щото "много баби, хилаво дете".

Коментар

Working...
                              X