kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Общополитическа... и общоикономическа...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
На тези, които искат да се пуши в ресторантите, механите и т.н., имам следният въпрос.Как ще се почувствате, ако на масата ви има човек, който през 5 минути пърди, през 2 минути се оригва и всяка минута киха и при това не си постави ръката пред устата. Между всичко това от време на време посяга към чинията ви и си взема най-апетитното парченци?Чувството е същото като някой да си издишва пушека от гадните си цигари в лицето ви. Като добавим пушека и от околните, а всеки пуши различни цигари, а някой и ментета с ужасен аромат! Прибави и лютевината в очите след 1-2 часа в този лисичарник и се получава такова удоволствие, че на човек му идва да се обеси.В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо. Ами скъпо е, защото ресторанта не е закусвалня, тропс къща или заведение за бързо хранене. Там ходят хора, които искат да си доставят удоволствие от храната, а не да се напушат, защото няма какво да си правят ръцете.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
За всички които правят сметки на другите/не знам дали е пускано някъде/:-Пушиш ли?-Да-По колко кутии на ден?-3-Колко струва 1 кутия?-10$-И от колко години пушиш?-15 години-Значи ако 1 кутия струва 10$ а ти пушиш по 3 на ден харчиш по около 900$ на месец .За година се получават около 10.800$ нали така?-Така е..-Тоест за последните 15 години си похарчил над 162.000$ за цигари ?-Явно е така.....-А замислял ли си се че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш FERRARI ?.....-A ти пушиш ли?-Не ....-......И къде ти е ШИ....ТО FERRARI ? ....LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Ами в моя случай мога да кажа че от 1983 година до сега винаги съм имал по две коли и съм имал пари и за почивка по морето и по Балкана.Така че все има нещо на лице от тия дето не пушат. по горе направих сметката ако двама в семейството изпушват по 250лв на месец то за годината това 2 800лв .Хайде 2000 да са . Е малко ли са 2 000лв ако си ги спестил от цигари ? Ако си ги дал за храна ,за концерти , за почивка то тогава пак еднакво ще имате и с пушача ,но вече разликата е огромна в това кой как ги е изразходил.
Коментар
-
ele написа:И сега ако ми обясните как масовият българин, дето е толкова беден, носи смартфон, има няколко телефона, плазма у дома, кара си колата всеки ден, нищо че цената на горивото е европейска, пълни хотелите по празниците, ходи на почивка в чужбина повече от преди 3-4 години и не излиза от заведенията.... много ми е любопитно как става това, защото и аз искам така, ама при мен не се получава.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
nikolovvd написа:В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
nikolovvd написа:На тези, които искат да се пуши в ресторантите, механите и т.н., имам следният въпрос.Как ще се почувствате, ако на масата ви има човек, който през 5 минути пърди, през 2 минути се оригва и всяка минута киха и при това не си постави ръката пред устата. Между всичко това от време на време посяга към чинията ви и си взема най-апетитното парченци?Чувството е същото като някой да си издишва пушека от гадните си цигари в лицето ви. Като добавим пушека и от околните, а всеки пуши различни цигари, а някой и ментета с ужасен аромат! Прибави и лютевината в очите след 1-2 часа в този лисичарник и се получава такова удоволствие, че на човек му идва да се обеси....Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Който иска да пуши,да излиза по полянките и да си пуши,точка по въпроса.Били паднали оборотите,били намалели клиентите,кръчмите били фалирали,дрън дрън,в другите градове незнам как е ама в Русе всички заведения са препълнени от хора вътре по масите и навън винаги вече има хора да си пафкат.Аз съм бивш пушач,ама дори като пушех ми беше доста гадно докато ям някой да ми пуши в лицето,без да го интересува дали ми харесва или не,затова да не ми говорят за дискриминация,защото пушачите дискриминират всички останали.Допреди забраната ме беше страх да изляза на заведение с детето си и не само аз бях така,а сега ходим без никакви притеснения.А пък Б.Б. ако вземе,че върне закона в предишният му вид това ще бъде върха на простотийте които направи досега.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Lane Staley написа:nikolovvd написа:В нормалните държави хората ходят на ресторант с предварителна резервация, с определен дрес код (все едно са на опера) и преди да влязат си изключват телефоните. Сумите, които оставят в ресторанта клонят към 1000 Евро, от които 10% са бакшиш, а на нас ни е скъпо.
Коментар
-
Има, то и за 10 пъти повече има, но това не прави написаното от него по-налко ... неумно.Франция нормална държава ли е? Предполагам да.Париж, най-скъпите ресторанти оценени от Мишлен:http://www.viamichelin.com/web/Resta...ights=&people= Има и по-скъпи, но в колко от тези виждаш сметка 1000 EUR за двама души ( с 10те % бакшиш ) ?P.S.Линка ми не излиза, но всеки може да направи филтъра.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Има и по-скъпи, но в колко от тези виждаш сметка 1000 EUR за двама души ( с 10те % бакшиш ) ?P.S.Линка ми не излиза, но всеки може да направи филтъра.
Коментар
-
Румен_Хинчев е против отмяната на пълната забрана за тютюнопушене , въпреки че е пушач.Това е крачка назад от европейските норми и наливане на вода в мелницата на всички собственици на заведения , които описвам с една дума - ,,кебапчии’’.Наслушах се на воплите им за инвестиции в аспирирационни и вентилационни системи , които аз работещи не съм ги виждал .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Аз пък съм за това всеки да има право на избор - дали да пуши или не в кръчмата.По горе един колега каза че непушачите щели да имат избор къде да седнат - това важи и за пушачите - могат да изберат да седнат при непушачите, ако те са мнозинство, и да излизат да си пушат.А ако цялта компания пафка - ми нека си пафкат.Аз съм пушач, но не страстен и не ми е проблем да не пуша в заведение - не пуша нито в офиса, нито с гости на ресторант, нито в случжебните коли, даже вече и в къщи - излизам на терасата. И пуша по 3-4 цигари на ден. Затова на мен лично не ми пука, но нека всеки да има право на избор - все пак пушачите са повечето работещи хора в БГ.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар