http://www.moreto.net/novini.php?n=180912Германия: България и Румъния не са готови за ШенгенБългария и Румъния може да не са готови да се присъединят към Шенгенската зона през тази година дори и поетапно - първо само въздушните и морските граници. Това посочва германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих в интервю за в "Райнише пост"."Смятам, че в момента е невъзможно да има отворени граници за Румъния и България", заявява Фридрих. Германският вътрешен министър посочва, че продължава да подкрепя присъединяването на двете страни към Шенгенската зона на два етапа - първоначално летищата и пристанищата, а след това и сухопътните граници. "Скептично съм настроен, че можем да преминем към първия етап през тази година", отбелязва Фридрих........................За какво ни е тоя Шенген, само камикадзета пропуска към нас.
Бойко построи и комунизЪма - цените на 10 основни храни са "замразени" .
Построи, ама както винаги, за сметка на производителя.И като как тъй ще стане таз работа да се замразят цените!?!? Някой икономист може ли да обясни?!?Щото на мен никак не ми е ясно.Това означава само едно - някой друг (не правителството), да спонсорира народа. Не че е лошо, но някак си не ми се вярва, че ще стане.
Мой приятел го усети:160 лв. от парите които му дават на ръка ги преместили на фиша /при официалните/ След данъците парите му /общо/ са с 40 лв. по малко.
Изобщо не вярвайте на тея статистици. Примерно вдигнат глобата за неправилно пресичане от 10 на 50лв. Никой никога няма да го приложи, НО - увеличили сме петкратно усилията си за предотвратяване на инциденти с пешеходци.
http://www.moreto.net/novini.php?n=181614Европа тръгна на лов за ромиЕкспулсирането на ромските имигранти от Румъния започна тези дни от северна Франция. Повече от 200 души бяха изгонени от цигански катун в покрайнините на Лил. В един друг цигански лагер пък бяха задържани 15 превозни средства, съобщава Би Би Си.Междувременно, в южната част на Европа, станаха няколко криминални инциденти с роми, в които участваха и правителствени служители.На 16 юни полицай откри огън срещу къща на словашки роми в южната част на страната, убивайки трима и ранявайки двама души. Местни медии пък съобщиха, че 51-годишен мъж е застрелял в дома си в град Гурбаново многолюдно циганско семейство. Полицай е отишъл до сградата и без видима причина е открил огън срещу обитателите й роми.Отиде ми надеждата, че тук става дотолкова скапано, че и ромите ще избягат. Пък сега ни ги връщат
Местни медии пък съобщиха, че 51-годишен мъж е застрелял в дома си в град Гурбаново многолюдно циганско семейство. Полицай е отишъл до сградата и без видима причина е открил огън срещу обитателите й роми.[/i]
Предполагам става дума за Хурбаново...бил съм там, хубаво градче. Има голяма астрономическа обсерватория, както и мнооооого цигани!
Коментар