Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    На тези, които ще кажат, да не гледам в чужда паница, щи им кажа, че това е моята, а и тяхната паница - моите и техните данъци!Колко работа трябва да е свършил някой чиновник за да получи 30 бона бонус!?
    Тия там са отговорни за финансите на цяла една държава! Не знам дали са (стаблини сме, рейтинги, едно-друго), но много лесно могат да ги заслужат тия пари. Аз предпочитам висшите началници на държавата да са кадърни хора, а за да задържиш такива трябва да им плащаш! Това са никакви пари за такова ниво във финансовата сфера, да не говорим какъв потенциал има за корупция.
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
      kiro_of_the_day написа:
      На тези, които ще кажат, да не гледам в чужда паница, щи им кажа, че това е моята, а и тяхната паница - моите и техните данъци!Колко работа трябва да е свършил някой чиновник за да получи 30 бона бонус!?
      Тия там са отговорни за финансите на цяла една държава! Не знам дали са (стаблини сме, рейтинги, едно-друго), но много лесно могат да ги заслужат тия пари. Аз предпочитам висшите началници на държавата да са кадърни хора, а за да задържиш такива трябва да им плащаш! Това са никакви пари за такова ниво във финансовата сфера, да не говорим какъв потенциал има за корупция.
      +1

Коментар

Един финансист тия 1300 лв. ги вади за една седмица с водене на счетоводство на десетина фирмички. Нали се сещате, че нито един кадърен финансист няма да седи някъде за тези пари, ако може да си седи вкъщи и да вади 5 пъти повече.Относно демокрацията, да не бъркаме свободия с демокрация!Дидо, брат ти ще се радва да му теглят музиката, но никога няма да я пусне в нета на 320 или по висок битрейд, защото вместо него някой друг ще направи пачките. В повечето случаи тази музика я пускат на 64 или 128 битрейд, както направиха ФСБ. Така се възбужда апетита и ако искаш да чуеш качественно музиката, ще отидеш в магазина да си купиш диска. Който не му се дават пари ще устиска до концерта, но като гледам цените на билетите май ще е по-добре да си купиш диска. Цените им не са кой знае колко високи. Всеки има право да получава финансова оценка за труда си. Дали ще се нарича, заплата, хонорар или по друг начин е без значение.Едва ли има някой между нас, които би работил седмици и месеци наред без възнаграждение!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
          Един финансист тия 1300 лв. ги вади за една седмица с водене на счетоводство на десетина фирмички. Нали се сещате, че нито един кадърен финансист няма да седи някъде за тези пари, ако може да си седи вкъщи и да вади 5 пъти повече.Относно демокрацията, да не бъркаме свободия с демокрация!Дидо, брат ти ще се радва да му теглят музиката, но никога няма да я пусне в нета на 320 или по висок битрейд, защото вместо него някой друг ще направи пачките. В повечето случаи тази музика я пускат на 64 или 128 битрейд, както направиха ФСБ. Така се възбужда апетита и ако искаш да чуеш качественно музиката, ще отидеш в магазина да си купиш диска. Който не му се дават пари ще устиска до концерта, но като гледам цените на билетите май ще е по-добре да си купиш диска. Цените им не са кой знае колко високи. Всеки има право да получава финансова оценка за труда си. Дали ще се нарича, заплата, хонорар или по друг начин е без значение.Едва ли има някой между нас, които би работил седмици и месеци наред без възнаграждение!
          Нали се сещаш каква част от парите от продадени дискове ще идат в авторите на песните и изпълнителите, и каква част- някъде другаде.Иначе, единствените пари, които брат ми е изкарал от дискове са 100 долара, и то от продажба на дискове в САЩ (участва в студийните записи на ето тази група.Иначе за записите на ДВД-то им ТЕ СИ ПЛАЩАХА. В момента ги въртят в няколко телевизии, но въпреки това, брат ми и колегите му от групата не получават АБСОЛЮТНО НИЩО. А иначе дерат хората за авторски права... Дa бе да! Авторски друг път... (Нищо, че е народна музика. Има авторство на аранжимента, най-малкото).У нас и авторското право, като всяко друго нещо е извратено до неузнаваемост. Някакви организации, създадени неизвестно от кой, събират едни пари за авторски права, и после тези пари къде отиват и кой от авторите ги получава - никой не знае. Айде, без авторски права, моля...

Коментар

Immortal: Не знам за какъв идиотизъм говориш - във всяка държава има закон за авторските права. АКо ти си автор и ти е кеф да си подаряваш каквото правиш, това е твое право. Ако обаче не искаш да го подаряваш, а да го продаваш - това пак е твое право. Или искаш да кажеш, че не е и всичко трябва да се подарява???? Аз нямам проблем със закона за авторското право, явно много хора имат и си мисят, че другите трябва да работят за тях, за да играят на игри, да слушат музика или гледат филми безплатно. Май ти си един от тях. nikolovvd +1
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Да обаче като извади DJ-я диска и ще весели 200 човека на някоя сватба, а брат ти ще слуша отвън и нищо няма да може да направи, а въпросния ще си гушне няколко стотака, докато брат ти и групата пият по една студена вода. Да не говорим, че DJ-ита трябва да плащат по по-специални тарифи за авторски права! Ето защо сме бедни! Не че сме глупави или мързеливи, а крадливи. Ако имам записани CD-та, то те са копия на оригинални, които си ги съхранявам по подходящ начин, вместо да ги хвърлям и драскам в колата.

Коментар

ele написа:
                Immortal: Май ти си един от тях.
                Ама разбира се, че съм. Искаш да ми кажеш, че ти не гледаш филми на компютъра си?!?Или не слушаш музика, която не си си купила, а си записала от приятел или си дръпнала от нета?!?Новите и хубави филми ходя да си ги гледам на кино - ако някога дойдат в единственото кино в Ямбол.Ама като искам да гледам някой стар филм, който нито го дават по кината, нито мога да намеря някъде на ДВД, за да си го купя (продават ги по 1 лв в кошовете в големите магазини, между другото - сигурно има някакви авторски права, включени в цената?), тегля си го от нета (от ПИРАТСКИ сайт) и си го гледам.Не изпитвам, ама абсолютно никакви угризения, че ограбвам Холивуд, щото ако ида и си го купя за 1 лв от магазина - каква част от този лев ще иде при авторите на филма в Холивуд и как ще си разпределят голямата печалба от мен?!?Парите, вложени в направата на един филм, се възвръщат в първите 3-4 седмици от излизането му по кината. След това всичко е печалба. Когато стигне филма до мен, то той отдавна си е избил парите, актьорите и всички, участвали във филма са си получили милионите и си живеят предоволно в Холивуд (или Боливуд)Същото е и с музиката.Имам у нас 300 албума с музика, изтеглени от интернет (примерно). С колко съм ощетил всеки един от авторите?!? При средна цена 5 лв на албум, от които не повече от 10% авторски права - т.е. 0.50 лв на албум... Ощетил съм всички музиканти с 150 лв за целия си съзнателен живот. И съм престъпник ли?!?Да не говорим, че в цената на всеки един празен магнитен или цифров носител има начислена такса "авторско право".Ако тук има поне един единствен човек, който НИКОГА не си е теглил музика от нета, или не е гледал филм, свален от Замунда - ще се прекръстя!

Коментар

steven написа:
                  kiro_of_the_day написа:
                  Нито един държавен служител не трябва да получава заплата по-голяма от тази на Министър-председателя." Бойко Борисов
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal: И на заем взимам от библиотеката, както и дискове от познати.... Това няма нищо общо с мнението ми за авторското право, а именно - всеки, който притежава авторски права, има право да ги пази. Колкото до това дали си престъпник - да, престъпник си.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      ...Колкото до това дали си престъпник - да, престъпник си.
                      Ама разбира се! Извикайте полиция!

Коментар

Все едно си направил една вкусна пържола на барбекюто и кучето да ти я отнесе докато отидеш да си наточиш вино.В този случай си мислиш, че кучето не е възпитано.

Коментар

http://dnes.dir.bg/news/komisia-tzve...-10430342?nt=4Тъпото не може да се спре да се бърка в неща, от които не разбира и които не са му работа и компетентност.Не можа да разбере, че не хвърля камъни, а бумеранги.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Основната дейност на Преславската и Охридските книжовни школи са били да преписват и разпространяват книги.Едва ли са плащали някакви авторски права на византийските автори.Ами ако тогава действаше АСТА?!?И още нещо се сетих:Дали ще си дръпна филма от интернет и ще го гледам, или няма да ида да го гледам на кино (щото никога няма да дам 10 лв за билет) - не мисля че някой ще спечели повече. Ще чакам да го пуснат по телевизията и пак ще го гледам без пари.

Коментар

nikolovvd написа:
                              Да обаче като извади DJ-я диска и ще весели 200 човека на някоя сватба, а брат ти ще слуша отвън и нищо няма да може да направи, а въпросния ще си гушне няколко стотака, докато брат ти и групата пият по една студена вода. Да не говорим, че DJ-ита трябва да плащат по по-специални тарифи за авторски права! Ето защо сме бедни! Не че сме глупави или мързеливи, а крадливи. Ако имам записани CD-та, то те са копия на оригинални, които си ги съхранявам по подходящ начин, вместо да ги хвърлям и драскам в колата.
                              Плащат си DJ-ите. Естествено DJ ПешУ от Пичковец, където работи с плеъри на 10 години и слушалки от всичко по левче нищо не си плаща!Естествено, че горе на пулта няма да стой с касов апарат и да отчита всеки 5-10лв, които му дават хората за пусне някоя песен.Това да си DJ е много неблагодарна работа. Той стой 6 часа прав, вдига ти джуса и после това не било професия!Беден DJ не познавам, но за да си вършат работата, влагат огромни пари в това. Само да вметна, че един хубав плеър струва 3000лв. Но един не стига. Слушалките са в порядъка на 300-500лв

Коментар

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...53720_460s.jpg Готви се нов протокол за споделяне
                                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Working...
                                X