Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общополитическа... и общоикономическа...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз може и да съм прост и тъп,обаче съм упорит. Та като писах за пенсиите /не че моята е много голяма 220лв е/ исках да ви обърна внимание ,че не всички пинсионери минават в графата едвам свързващи двата края.След като един млад човек работи основно за някакви 350-400лв и свързва двата края то и един пенсиониран военен или полицай с над 500лв пенсия не би следвало да минава в графата умиращ от мизерия.Още повече че както писах всички с тия професии се пенсионирват рано ,рано и после пак работят за още 200-300лв като охранители.Не споря защо млади са се пенсионирали и защо им е така голяма пенсията . Само искам да подчертая че когато се говори за бедни пенсионери то трябва да се има в предвид не 2.5 милиона а някъде 250-300 хиляди човека.И за тях би следвало да им се обърне внимание. То и на Станишев и на Милен Велчев родителите им са пенсионери ама не умират от глад. Да не говорим че има и безработни на които им тикаш пари в ръцете да ти свършат някоя работа ама те се дърпат като дявол от тамян. А и човек трябва да се разпостира по чергата си .Трябва да си къта пари и за черни дни . :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Виж в другите магазини и тогава приказвай. Пилешкото е почти 10 паунда с намалението. Говорим за качествени продукти, некачествени на ниска цена колкото искаш. И хляб по-евтин има, и мляко, ама ако прочетеш етикета ще ти стане ясно какво ядеш. То и аз в началото си мислех глей какво е евтино тук, обаче бързо ме светнаха за евтиното...коцев: баща ми пенсиониран военен с 250 лева пенсия.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Виж в другите магазини и тогава приказвай. Пилешкото е почти 10 паунда с намалението. Говорим за качествени продукти, некачествени на ниска цена колкото искаш. И хляб по-евтин има, и мляко, ама ако прочетеш етикета ще ти стане ясно какво ядеш. То и аз в началото си мислех глей какво е евтино тук, обаче бързо ме светнаха за евтиното...коцев: баща ми пенсиониран военен с 250 лева пенсия.
        А тука в магазините всичко е първокласно, викаш
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Първокласното е на село в кочината! :D
          Няма начин да няма начин!

Коментар

А пък майка ми е пенсионирана с 42 години трудов стаж и има 428лв. пенсия

Коментар

А ние се оплакваме от Дянков...Японски министър си спечели редица критики след като ,,посъветва" възрастните хора в страната ,,да побързат и да умрат", съобщава британският вестник ,,Гардиън".Според финансовия министър Таро Асо японците на преклонна възраст трябва да освободят държава от задължението да плаща за медицински услуги за тяхното здраве.,,Господ да пази, ако искате да умрете, а сте принудени да живеете. Бих се събудил, чувствайки се изключително зле, ако знаех, че лечението ми се плаща изцяло от правителството", заяви Асо по време на среща за социалните реформи в страната.,,Проблемът няма да се реши, докато не им позволите да побързат и да умрат", посочи Асо.

Коментар

Наближават избори си мисля. И какво става? Никоя партия няма да има мнозинство. Единствената партия, която ЕВЕНТУАЛНО не би се коалирала с ДПС е ГЕРБ.Е за кой да гласува човек? Другият вариант е една "приятна" коалицийка БСП + Кунева + ДПС. Еми вотът пак ще е отрицателен и пак срещу ДПС и срещу БСП.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                  Наближават избори си мисля. И какво става? Никоя партия няма да има мнозинство. Единствената партия, която ЕВЕНТУАЛНО не би се коалирала с ДПС е ГЕРБ.Е за кой да гласува човек? Другият вариант е една "приятна" коалицийка БСП + Кунева + ДПС. Еми вотът пак ще е отрицателен и пак срещу ДПС и срещу БСП.
                  Всичко води към Костов, който ще се коалира с ГЕРБ и може да ги накара да свършат все нещо
                  Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
                    Всичко води към Костов, който ще се коалира с ГЕРБ и може да ги накара да свършат все нещо
                    Сакън, недей, някои хора ще се разболеят, затова ще кажа "Не си прав! Не си прав! Така да знаеш!"
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

steven написа:
                      style34 написа:
                      4% ще хване ли
                      Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
                      ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник

Коментар

Вече няколко пъти чувам от хора работещи в чужбина, че това правителство е направило повече от всяко едно преди това. Аз си трая и събирам мнения, но като погледне човек какво става в София от времето на Борисов до сега, започвам да си мисля, че са прави.От напъните на всички правителства до сега влязохме в НАТО и ЕС, но стигнахме до последно място в класацията по богатство в Европа.От края на миналата година вече сме предпоследни, изпреварвайки Румъния.И понеже някой обичат цифри, ето стойностите на БВП от 2005 година насам.2005 - 41.95 милиарда лева2006 - 49.09 милиарда лева2007 - 56.5 милиарда лева2008 - 66.7 милиарда лева2009 - 66.2 милиарда лева2010 - 70.5 милиарда лева2011 -75.2 милиарда леваТа другаря СерГЕЙ Станишев да си гледа работата и да престане да ни говори лъжи и глупости.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Така се говори -с цифри!!!
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Защо след като има такъв растеж Дянков всяка година ни черпи с постна пица? Ако миналата година са вдигнали тока с 15%, това значи ли че БВП с което тока допринася за общата картинка се е вдигнало с 15%? Ако горивата 2005-та са били на една цена, а днес на друга, това значи ли че разликата е растеж на БВП? Ако БВП е нарастнал двойно за 6 години това дали не значи, че просто цените са скочили двойно, а заплатите нъцки?

Коментар

nikolovvd написа:
                              Вече няколко пъти чувам от хора работещи в чужбина, че това правителство е направило повече от всяко едно преди това. Аз си трая и събирам мнения, но като погледне човек какво става в София от времето на Борисов до сега, започвам да си мисля, че са прави.От напъните на всички правителства до сега влязохме в НАТО и ЕС, но стигнахме до последно място в класацията по богатство в Европа.От края на миналата година вече сме предпоследни, изпреварвайки Румъния.И понеже някой обичат цифри, ето стойностите на БВП от 2005 година насам.2005 - 41.95 милиарда лева2006 - 49.09 милиарда лева2007 - 56.5 милиарда лева2008 - 66.7 милиарда лева2009 - 66.2 милиарда лева2010 - 70.5 милиарда лева2011 -75.2 милиарда леваТа другаря СерГЕЙ Станишев да си гледа работата и да престане да ни говори лъжи и глупости.
                              А в долари?И къде е тая пуста криза?!? По тези числа излиза, че криза през 2009 е нямало. Защо тогава уволниха десетки хиляди работници и замразиха заплатите?!? Защо през 2012, в която БВП би трябвало да е още по-висок за пръв път пенсионерите не получиха нищо по Коледа?Защо през последните 2-3 години заплатите не само че не са се повишавали, а падат.Съдя по себе си, за последните 4 години заплатата ми е паднала 2 пъти. При това в абсолютни стойности. Ако отчетем и инфлацията, реално ми е паднала 4 пъти.ГЕРБ да вървят в ГРОБ!

Коментар

Пропагандата започва......Според данните на EUROSTAT същите графики се наблюдават за повечето страни в ЕС. Също така за почти всяка година първенец е Люксембург с около 30-40% над средния БВП за цяла Европа, а на последно място е България с -50%.Повече от нормално е когато икономиката на едно общество/съюз е във възходяща линия, това да се случи за всички по веригата (без огромно значение кой управлява държавите с ниво на БВП под средното).
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X