Здравейте, колеги днес ми написаха акт за неправилно паркиране / бяха ми вдигнали колата с паяка, но докато чаках на наказателния паркинг да си я взема на всички други за същото нарушение чичката дето ги обслужваше ги питаше фиш или акт, мойте документи ги взе един кисел г....з и направо почна да ми пише акт, когато ме накара да се разпиша аз го питах защо акт а не фиш и той ми каза, че затова нарушение се пише акт, на въпроса защо неговия колега за същите нарушения е написал 5 фиша откакто съм там той ми отговори- така реших..../ Въпроса ми е мога ли да обжалвам акта като за основание да използвам това което съм видяла с очите си, т.е. че другите шофьори за същото ги санкционират с фишове- нали закона е един за всички и има ли смисъл? Каква ще ми е глобата за акта и отнемат ли се точки за това нарушение?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за неправилно паркиране
Collapse
X
-
nedialk00
ако си го запомнил тоя, го намери някъде и го разцепи, не защото имаш глоба, ами защото се прави на интересен, а е една утайчица, световно неизвестна аман от такива рендета
Коментар
-
Аз ако съм на твоето място в този момент няма да разписвам актове и каквито и да било глупости докато не стане ясно защо на едни се пише фиш на други акт каква е тая безразборна работа?!?! Жив пример миналата седмица с едно приятелче с неговата кола спираме пред операта в Бургас на паркинга,човека си взема билетче за час на него пише,че абонамента изтича 14,30,замотахме се и пристигнахме в 14,32 точно,там имаше едно момче и паяка..няма да ви говоря какви разправий бяха.......за няма и 2 минути закъснение докато приятелчето си плащапе глобата като поп един с една джипка (ланд крузер) спря отсреща където е изцяло ЗАБРАНЕНО паркирането и престоя,слезе си пича с к*вата и поеха към общината и на въпроса ми защо не вдигнат този с джипа а се зачепиха те едва ли не ме набиха...извинявам се,че се отклонявам от темата но не може за едни да е добре за другите да си берат гайдето......
Коментар
-
Общо взето - са ми вдигали колата 3 пъти с паяка и 3те пъти са ми писали АКТ, който плащам в момента в който си взимам колата. Във Варна по времето, когато ми се е случвало ми е струвало по средно 30-50лв. акта. Не ми се проверява в закона точно колко е наказанието за неправилно паркиране, но общо взето... боли.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jorko написа:jenshen73 написа:Общо взето - са ми вдигали колата 3 пъти с паяка и 3те пъти са ми писали АКТ, който плащам в момента в който си взимам колатаBravo 2.0 Multijet 165 2009
Коментар
-
danzel-jtd написа:jorko написа:jenshen73 написа:Общо взето - са ми вдигали колата 3 пъти с паяка и 3те пъти са ми писали АКТ, който плащам в момента в който си взимам колата
Коментар
-
:D Акта не се плаща веднага, на място в наказателния паркинг се плаща:1. Такса евакуиране на автомобила, която е 29.00лв. / с ДДС /2. Такса паркинг / в моя случай от вдигането на колата до отиването ми на наказателния паркинг са изминали 17 минути, удоволствието за този престой ми струва 2 лв. /т.е. общо 31 лв., тъй като ми написаха АКТ ми взеха синьото талонче, което ще си взема след 1 месец като си платя АКТА, след разговор с няколко служители на КАТ тяхното мнение е глоба 20-30 лв. и ако това ми е първо нарушение за неправилно паркиране няма да ми отнемат точки.Като отида след 1 месец ще видя....., тъпо е защото точно се бях наточила да си взимам ЗЛАТЕН ТАЛОН, но малшанс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар