Да допуснем, че изплатят "обещаните" средства на работниците и НЕК изпълни всички искания на протестиращите. Какво мислите ще стане?Може да стане само едно! Ще се увеличат нормите, респективно ще се намалят разценките. Тогава за същите заплати, които сега се получават, ще трябва да работят повече.Само който не е работил в производството не е на ясно с лакомията на работниците.Пример:За ушиването на една риза шивачката получава 1 лев в рамките на 10 минути. В течение на работата тя се усъвършенства и ушива една риза за 5 минути, което ще доведе до удвояване на заплатата. Работодателя като вижда, че производителността нараства ще намали разценките. Получава се един омагьосан краг и идва момент, в който никоя от шивачките няма да може да си изпълнява нормата. И всичко това от човешката лакомия. Това не е принцип само в България, а в цял свят, но като му го обясняваш на работника той ти се смее и чуди на акъла.После гледаме по телевизията репортажи за шивачки, получаващи 100 лв. заплата за 10-12 часа труд.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вдигат тока заради миньорите
Collapse
X
-
кроко61 написа:Що си мисля ,че тези които подкрепят стачката работят с ръце а тези против нея- с ,,ръчички,, Ясно се видя на един от репортажите легналия в калта с лост в ръка ,,мързелив,, и алчен миньор нали?Колко от вас биха го направили това упражнение еднократно само и за какви пари-денем и нощем? Еле и за теб се отнася въпроса ми?Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
кроко61 написа:Що си мисля ,че тези които подкрепят стачката работят с ръце а тези против нея- с ,,ръчички,, Ясно се видя на един от репортажите легналия в калта с лост в ръка ,,мързелив,, и алчен миньор нали?Колко от вас биха го направили това упражнение еднократно само и за какви пари-денем и нощем? Еле и за теб се отнася въпроса ми?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
така е-кой за каквото е учили аз нямам право на грешка-движа техника и товар за няколко милиона макар да е на 45-50гискаме това което сме изработили,не нещо чуждо,и бъдете сигурни,че няма назада тока щяха да го вдигнат и без нашата стачкаНе е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!
Коментар
-
Колега, аз не споря за цената на тока. Това е ябалки, че щяха да си измислят някаква друга причина. Но вие работещите миньори в МИ си мислите, че само вие работите при най-лошите условия, само вие преизпълвате плана, само вие си купувате инструменти и не ви се плаща достатъчно и може да изнудвате държавата. Но съм сигурен, че и вие сте били недеволни когато стачкуваха учителите и децата ви не са ходили на училище.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Колега z-sutrov,баща ми беше 18,5 години под земята и умря малко след като се пенсионира-предпоследен от хората с които работеше.,Повечето на забоя и около него и то не от инфаркти и инсулти.Здрави прави мъже около 50-те и по-надолу като възраст.Всеки труд трябва да си има цена включително и за това че не е лошо да дочакаш и видиш и порадваш на внуци нали така или не си съгласен?Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Kemaloff написа:... Вярно е хората никой не ги натиска да работят там...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Humppa
Спряхме износа на ток.Ако сега, да не дава Господ, стане някаква авария в АЕЦ Козлодуй и спрат двата генератора, хранителните магазини ще продават по 20 000 свещи за осветление на час...А някой казват, че нямаме нужда от АЕЦ Белене...Смятам, че въпреки тежката работа, миньорите нямат право да стачкуват и да искат повече пари, с оглед колко българи живеят с по 270 лева на месец...
Коментар
-
Humppa
Мда, честито на печелившите. А на нас честито повишение цената на тока с 10% след няколко месеца...
Коментар
-
И въпреки, че стачката в мините приключи - защо никой не каза, че това е добив на въглища от открит рудник? Т.е. в земята не се влиза, няма подпори, няма забои. Баща ми е инвалид от точно..., да, рудник. И въпреки това, не е доволен от факта, че миньорите стачкуват. Нееднократно се каза - който го е страх от мечки - не ходи в гората. На който му се работи в по-безопасна среда - напуска рудника и отива на полето или където му е сладко.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:И въпреки, че стачката в мините приключи - защо никой не каза, че това е добив на въглища от открит рудник? Т.е. в земята не се влиза, няма подпори, няма забои. Баща ми е инвалид от точно..., да, рудник. И въпреки това, не е доволен от факта, че миньорите стачкуват. Нееднократно се каза - който го е страх от мечки - не ходи в гората. На който му се работи в по-безопасна среда - напуска рудника и отива на полето или където му е сладко.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар