Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдигат тока заради миньорите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kemaloff написа:
    z_sutrov написа:
    Kemaloff написа:
    Колега, поинтересувай се малко при какви условия се работи в Мини Марица Изток и тогава прави такива коментари. През 2011г. имат рекорден добив на въглища и искат едни 1000лв. на човек, отпускане на средства за инструменти, консумативи и ремонти на техниката. Като ти се виждат много парите, които вземат отиди и се пробвай там да изкараш някоя и друга смяна и да те видя тогава дали ще се чувстваш достатъчно обезпечен за труда. За твоя информация не работя в Мините, но имам представа за какво иде реч, защото работя в комплекса Марица Изток.
    Колега, както виждаш и аз съм от Ст.З.1.Много добре знам какви са условията на работа. Повярвай ми, че исках да почна работа там и 1,5г. неможах да намеря достатъчно "големи" връзки. 2. Когато започнаха в началото да протестират по интервютата никъде не се споменаваше материалната база, а си искаха бонусите и увеличението на заплатите. После явно някой ги подучи да намесят и материалната база.3. Аз работих в енергетиката. Като има рекорден износ на електроенергия, трябваще и ние да стачкуваме и да оставим всички на тъмно и студено. Тогава нямаще населението да ни защити. Питам и отговор нечакам!!!4. В много частни фирми условията на труд са същите, а парите които вземат работниците са много по-малко.Съгласен съм, че трябва да си търсят правата, НО на фона на сегашната обстановка в страната немисля, че имат право да се оплакват за доходите си.Поздрави!
    1. Щом си наясно какви са условията там би ли пояснил къде точно искаше да почнеш работа - в администрацията в Раднево или в някой от рудниците на открито. 2. Знаеш ли че работещите там си купуват инструменти с лични средства само и само да си свършат работата. Имат обещани бонуси за изпълнение и преизпълнение на плана, хората го направиха насреща нищо. Защо да не си търсят правата?3. Щом като работиш в енергетиката трябва да ти е ясно че има доста голяма разлика между рекорден добив на въглища и рекорден добив на електроенергия.4. Ти влизал ли си в рудника, че да правиш сравнения с условията на труд в частните фирми.5. Знаеш/те ли, че навремето преди 20 и повече години като са идвали разни делегации и чужденци в комплекса Марица Изток са питали работещите там на колко години са осъдени.Някой по-горе беше споменал, че и купони за храна им давали, ама никой не казава, че това е безплатна предпазна храна и защо се дава.Колега Bumar няма смисъл да се хабиш да обясняваш на хора, които идея си нямат за какво става дума и като им кажат Мини Марица Изток да си представят най-високата и голяма сграда в Раднево.
    Лелеле че то и 10.000 са малко бре,айде моля те не прави на другите работещи професиите незначителни.Като те е страх от мечки не оди във гората бе.И чак пък да си купуваш инструменти,явно добри заплати вземат,щом си ги купуват.Сега то е ясно че нашето е най-убаво.Колко ти е заплатата?Колко дни работиш и по колко?Кога един миньор взема пенсия,и колко?

Коментар

Re: Вдигат тока заради миньорите

ls1 написа:
      Ако стачката в Марица Изток продължи повече от месец от 1 юли вдигат тока с 10%.
      Насъскват ни като кучета едни срещу други. Досега що не му свалиха цената заради... Педалите примерно?
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Re: Вдигат тока заради миньорите

Plastex написа:
        ls1 написа:
        Ако стачката в Марица Изток продължи повече от месец от 1 юли вдигат тока с 10%.
        Насъскват ни като кучета едни срещу други. Досега що не му свалиха цената заради... Педалите примерно?
        Може, ако ти сложат няколко чифта педали и да въртите цялото семейство - от 5 до 85 годишни. :D
        Kemaloff написа:
        ...идея си нямат за какво става дума и като им кажат Мини Марица Изток да си представят най-високата и голяма сграда в Раднево.
        А като им кажеш роторен багер какво ли си представят? :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

няма какво да си представяме роторен багер. те хората го дадоха по телевизията. айде да не ни мислите за толкова тъпи. за колегата Кемалоф: я ми кажи миньорите как ги назначават при вас? Да не би да не е пак само наши хора? като исках да почвам , даже не съм си и помислял за администрацията.
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
            ... те хората го дадоха по телевизията...
            Едва ли може да се добие представа по телевизията за нещо толкова голяма, че две композиции от вагони да минават под него.Все едно да си представиш 6-7 етажен блок с вериги. :D Това да си миньор е все едно всеки ден да влизаш в гроба си.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Kemaloff: като не ти харесва в мините, имаш правото да си хванеш багажа и да пробваш в някоя частна фирма или най-добре в Германия, където взимат 11 000 евро. За купоните за храна дрънкаш глупости - това са си най-обикновени купони за храна, които хората си харчат в супермаркета за каквото си искат. Единствената ’предпазна’ храна, която вуйчовците ми са взимали, е кисело мляко по кофичка на ден.Ако действително не са ви изплатили бонуси, както сте се договорили - мисля, че стачкувате правилно. Ако това не е така - не мисля, че имате от какво да се оплаквате - както казах по-горе, имате пълното право да напуснете. Тъпо е да се жалваш колко тежък ти е трудът, за който получаваш няколко средни заплати, когато има хора, които работят за половин средна заплата в подобни средни условия и нито се пенсионират по-рано, нито извънредният им труд се заплаща.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма да влизам в излишни спорове, просто няма смисъл. Пак ще се повторя, че не работя в Мини Марица Изток, а в комплекса Марица Изток. И да работя в частна фирма.
                Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                Chevrolet Aveo

Коментар

nai7 написа:
                  Лелеле че то и 10.000 са малко бре,айде моля те не прави на другите работещи професиите незначителни.Като те е страх от мечки не оди във гората бе.И чак пък да си купуваш инструменти,явно добри заплати вземат,щом си ги купуват.Сега то е ясно че нашето е най-убаво.Колко ти е заплатата?Колко дни работиш и по колко?Кога един миньор взема пенсия,и колко?
                  Колега, откъде ги измисли тези 10000? И никъде не съм казал, че другите професии са незначителни. Хората си купуват инструменти защото нямат избор накрая на смяната шефовете не ги интересува нищо друго освен работата да е свършена. Как и с какви усилия това не е важно, дали вън валят камъни пак не е важно. Работи се на 12 часови смени, сам може да си сметнеш колко се работи за един месец.А относно пенсията въпроса не е в това кога и колко ще получиш, а колко време ще я харчиш след 30г. в рудника
                  Chevrolet Aveo

Коментар

има подписан договор за бонуси,не се съмнчвайте в това,но както писах,това е 1 точка от исканите 5 и не е найважнатадо сега се пенсионирахме на 52-55г-това са35г стаж за да направиш 100 точкиработя от 23г само там и са единици доживелите 60г колеги,а сега ще се пенсионираме на 63-65г-който оцелее публична тайна е ,че за да почнея в мините трябват връзки и да бутнеш нещоа колко смъртни случаи има на година и колко осакатени хора-по добре да не знаете
                    Не е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Коментар

Kemaloff, не ставай смешен. Никой не те натиска да работиш там, нали? Щом не ти харесва, че ще си харчиш пенсията малко време след 30 години в рудника, редно е да си намериш работа на бюро, да се пенсионираш 3та категория и да се радваш най-вероятно също толкова време на много по-ниската си пенсия. Мисля, че начинът на пенсиониране е напълно справедлив и не мисля, че трябва да се оплаквате. Да, условията са тежки, затова имате привилегии и затова тудът ви е доста по-добре платен. Колкото за инструментите - да, тработодателят трябва да ви ги осигури и имате право да протестирате за това. Но... май синдикатите ви повече ги интересуват парите, отколкото инструментите. Сърдете се на тях.

Коментар

пей си Пенке ама кой те слуша-парите та парите
                        Не е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Коментар

BUMAR написа:
                          пей си Пенке ама кой те слуша-парите та парите
                          Какво лошо има това човек да иска по-високо заплащане и да му дадат каквото са му обещали?

Коментар

ele написа:
                            Kemaloff, не ставай смешен. Никой не те натиска да работиш там, нали? Щом не ти харесва, че ще си харчиш пенсията малко време след 30 години в рудника, редно е да си намериш работа на бюро, да се пенсионираш 3та категория и да се радваш най-вероятно също толкова време на много по-ниската си пенсия. Мисля, че начинът на пенсиониране е напълно справедлив и не мисля, че трябва да се оплаквате. Да, условията са тежки, затова имате привилегии и затова тудът ви е доста по-добре платен. Колкото за инструментите - да, тработодателят трябва да ви ги осигури и имате право да протестирате за това. Но... май синдикатите ви повече ги интересуват парите, отколкото инструментите. Сърдете се на тях.
                            За кой път да повторя, че не работя в Мини Марица Изток. Поинтересувай се малко и виж каква е разликата между Мини Марица Изток и комплекса Марица Изток. Вярно е хората никой не ги натиска да работят там, но по твоята логика ако 5000 човека напуснат работа на куп, какво мислиш, че ще се случи? Не ми отговаряй?Аз не съм повдигал въпроса за пенсиите, а друг колега по-горе и просто отговорих. За справедливостта на начина за пенсиониране е съвсем друга тема, която няма смисъл да коментираме тук.
                            Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
                              ele написа:
                              За кой път да повторя, че не работя в Мини Марица Изток. Поинтересувай се малко и виж каква е разликата между Мини Марица Изток и комплекса Марица Изток. Вярно е хората никой не ги натиска да работят там, но по твоята логика ако 5000 човека напуснат работа на куп, какво мислиш, че ще се случи? Не ми отговаряй?Аз не съм повдигал въпроса за пенсиите, а друг колега по-горе и просто отговорих. За справедливостта на начина за пенсиониране е съвсем друга тема, която няма смисъл да коментираме тук.
                              Ще се отворят 5000 работни места, които ще се запълнят почти веднага, защото познатите ми, които напуснаха, искат да се върнат, ама не могат. Има и много хора, които биха отишли там да работят, ако можеха, но не могат не знам защо не искаш да ти отговарят, щом питаш

Коментар

Що си мисля ,че тези които подкрепят стачката работят с ръце а тези против нея- с ,,ръчички,, Ясно се видя на един от репортажите легналия в калта с лост в ръка ,,мързелив,, и алчен миньор нали?Колко от вас биха го направили това упражнение еднократно само и за какви пари-денем и нощем? Еле и за теб се отнася въпроса ми?
                                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Working...
                                X