Ако стачката в Марица Изток продължи повече от месец от 1 юли вдигат тока с 10%.Умолявам всички колеги, НЕ ПЪРДЕТЕ, ще вдигнат нещо за компенсация!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вдигат тока заради миньорите
Collapse
X
-
"Ако" е много мръсна дума и трябва да се използва с повишено внимание. Не вярва на нищо казано, защото историята е доказала, че всякакви предположения умират първи.Колкото до работниците - и двамата ми вуйчовци работеха, а свако ми още работи в мините. И двмата бяха много доволни от заплащането и според тях напълно е компенсирало трудната работа. Премиите им бяха от хубави, по-хубави, когато средната заплата беше 500 лева, заплатите им не падаха под 1500 без купоните за храна, а по коледа взимаха поне двойно. Доволни са и от пенсиите, взеха и втора пенсия. Свако ми още работи в мините, макар че получи инсулт, никой не го съкрати, а го преназначиха на чистач на баните и заплатата му не пада под 1000 лева с купоните за храна. Имам много познати, които напуснаха защото им се виждаше тежко, а сега всички до един съжаляват. Дали миньорите стачкуват или не основателно никога няма да разберем, защото нито едната, нито другата страна ще предоставят публично документи, от които да разберем това. Но това да настройват хората един срещу друг, плашейки ги с увеличаване на услуга, която и без това е с ниско качество, не прави чест на изказалия се (не знам кой го е казал, още не съм чела новините), но пък е доказано ефективен ход, защото голяма част от българите обичат такива неща, защото могат да излеят собствения си неуспех върху други с което да се поуспокоят малко. Изводът за мен обаче е само един - трябва да стягаме коланите и да запретваме ръкавите и да работим, а не да се тюхкаме и по цял ден и да плюем върху хора, които са решили да си търсят правата.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Orcinus
ls1 написа:Шефа на ДКЕВР го каза, и то не е преразказано от журналисти, гледах интервюто в обедните новини.
Коментар
-
z_sutrov написа:Аз пък съм на мнение, че като не им харесва заплащането на точно тези миньори в М.Изток да напуснат. Да ги видим къде ще вземат толкова пари. Мисля , че достатъчно добре ги обезпечават за работата им.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
z_sutrov написа:Аз пък съм на мнение, че като не им харесва заплащането на точно тези миньори в М.Изток да напуснат. Да ги видим къде ще вземат толкова пари. Мисля , че достатъчно добре ги обезпечават за работата им.
Коментар
-
Опитват се да настроят обществеността срещу стачкуващите. И на народа - толкова му е акъла...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
nai7 написа:Абе кво толкова станало,че те от 15 г всяка година вдигат тока,едва ли стачката ще е виновна за това.Медиите само говорят и пишат глупости тяхната м..... мръсна.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:nai7 написа:Абе кво толкова станало,че те от 15 г всяка година вдигат тока,едва ли стачката ще е виновна за това.Медиите само говорят и пишат глупости тяхната м..... мръсна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар