Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофьорска книжка с изтекъл срок ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: кола

Днес намерих време и подадох за книжка.21 лв. медицинско за категории А, D+E. 25 лв. + 3 лв. превод за книжката,общо 49 лв.Никой не ме пита защо идвам сега , а не преди 8 месеца.На 20 февруари ,ще ходя да си я взема и пак ще пиша какво се е случило.

Коментар

bobizdr написа:
      Днес намерих време и подадох за книжка.21 лв. медицинско за категории А, D+E.
      За D+E не ти ли искаха психо? На мен ми взеха 25 лв за медицинско за С категория

Коментар

Immortal написа:
        bobizdr написа:
        Днес намерих време и подадох за книжка.21 лв. медицинско за категории А, D+E.
        За D+E не ти ли искаха психо? На мен ми взеха 25 лв за медицинско за С категория
        Психо май искат само ако работиш с С,Д,Е.... но не съм сигурен.
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Психо за книжката не трябва.То е отделно ,ако превозваш товари или пътници .

Коментар

Как така не трябва.На мен ми искаха валидно психо при подаване на документите

Коментар

Dilyan-Z написа:
              Как така не трябва.На мен ми искаха валидно психо при подаване на документите
              И на мен така ми казаха. Питах дали трябва психо за "С" - казаха ми - не, необходимо е само за С+Е и D+Е.Затова и се учудих, че на теб не са ти искали, пък си с D+E.

Коментар

Ами, не ми искаха.Психо преглед,доколкото знам се прави отделно, понеже ти може да имаш D+E ,но да си караш само колата.Аз имам и моето изтича тази година,но дали ще го подновявам .Един колега ми каза ,че от тази година са някакви страшни такси.Не съм сигурен,но като ходя да си взимам книжката в КАТ ,ще поразпитам.

Коментар

Хм,на мен ми искаха психо дори и за С.Като ми изтече ходих да подновявам и ми казаха,че не мога да подновя за съществуваща категория,а в молбата да пиша по-горна и аз писах Д.Плюс това новото психо е бяло,а не синьо като старото и е безсрочно.Сега ще искам да ми го преиздадат,че загубих документа някъде по трасето

Коментар

Dilyan-Z написа:
                    Хм,на мен ми искаха психо дори и за С.Като ми изтече ходих да подновявам и ми казаха,че не мога да подновя за съществуваща категория,а в молбата да пиша по-горна и аз писах Д.Плюс това новото психо е бяло,а не синьо като старото и е безсрочно.Сега ще искам да ми го преиздадат,че загубих документа някъде по трасето
                    Аз си смених книжката декември имам C и не ми искаха психо. Едно време като държах изпита съм минавал и психо ама сега не ми искаха при поредното подновяване.

Коментар

Аз доколкото знам, психо искат като упражняваш професията, и важи 2 години. Нали въведоха нови закони в това отношение, и особено за международни превози изискаванията са строги - валидно психо, карта за квалификация на водача и вече искат карта за електронен тахометър. Мамата си трака, ако бачкаш като шофьор. Нашите търмъци от ДАИ още не са започнали да искат карта за квалификация, но скорои това ще стане. При подновяване на книжката, ми искаха заради кат. С да имам заверка от психото, че не съм изперкал, но без тестовете за реакции и концентрация.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                        Аз доколкото знам, психо искат като упражняваш професията, и важи 2 години. Нали въведоха нови закони в това отношение, и особено за международни превози изискаванията са строги - валидно психо, карта за квалификация на водача и вече искат карта за електронен тахометър. Мамата си трака, ако бачкаш като шофьор. Нашите търмъци от ДАИ още не са започнали да искат карта за квалификация, но скорои това ще стане. При подновяване на книжката, ми искаха заради кат. С да имам заверка от психото, че не съм изперкал, но без тестовете за реакции и концентрация.
                        Т.е. аз сега мога да карам от време на време ако се наложи камион (за категория C) и не ми трябва психо, но ако бачка някой на трудов договор като шофьор му трябва?

Коментар

Не съм много сигурен,но мисля че и в този случай ти трябва,все пак превозваш.За горния ти пост е така,при подновяване на книжка не ти искат,а аз имах в предвид,че след като ми изтече самото психо ходих да го подновявам.Дидо Любенов-доколкото съм запознат ДАИ(фирмите превозвачи със сигурност) вече изискват свидетелство за професионална компетентност,това на което казваш карта за квалификация

Коментар

Dilyan-Z написа:
                            Не съм много сигурен,но мисля че и в този случай ти трябва,все пак превозваш.За горния ти пост е така,при подновяване на книжка не ти искат,а аз имах в предвид,че след като ми изтече самото психо ходих да го подновявам.Дидо Любенов-доколкото съм запознат ДАИ(фирмите превозвачи със сигурност) вече изискват свидетелство за професионална компетентност,това на което казваш карта за квалификация
                            Не винаги го искат, а казвам за квалификация, защото така го прочетох в някаква наредба. Иначе и аз го знам свидетелство за професионална компетентност, и че е във вид на електронна карта. За радост или съжаление, от 2004-та не съм практикувал с кат. С , затова пропускам някои неща, но и мен ме вълнува тази тема.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Така,колеги реших да ползвам тази тема и да не отварям друга.Скоро се прибирам в родината и имам терзание относно книжката ми.Май ще се наложи смяна,защото едва ли от БГ фирма ще ме назначат на шофьорска длъжност с кипърска книжка.А понеже имам изкарана категория С+Е тук,в Кипър,оттам тръгва терзанието ми.Дали ще ми я признаят у нас и евентуално с каква дата на придобиване на категорията ще пише?Моля някой ако е запознат или има познат,който може да отговори на тез въпросчета да ми пише,за да знам дали да търся от тук документите,че съм преминал успешно изпит.По принцип питах в посолството като ходих и отговориха,че не би трябвало да има проблем да ми я признаят.Щом нашите книжки се признавали из Европата значи и нашите служби ще признаели чуждата категория.Но от друга страна не знам до колко са запознати тия от посолството с изискванията на КАТ.Благодаря предварително на всичкиП.П Търся си работа като шофьор с С или С+Е за Бургас,каквото излезе.Имам опит.Който знае нещо да обажда,пък ще се черпим

Коментар

Колеги,да пускам ли нова тема,че тази потъна в забвение,а ми е важно да разбера.Няма кой от родата да ангажирам,за да ми помогне

Коментар

Working...
                                X