Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофьорска книжка с изтекъл срок ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Могат да те глобят 10 лева, могат и от 100 до 300 да те глобят, зависи как ще успееш да се защииш. Има две решения на варненския съд, в едното се отменя глоба на база чл 177, където глобата е 100-300 лева, в другото - не. Има ги в интернет, ако ви се търси.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вадиш си медицинско, отиваш и си пускаш документите за нова книжка. От КАТ дават бележка с входящ номер, но в твоя случай и да я представиш, ако ти поиска катаджия книжката бележката няма да те спаси заради това, че ти е изтекъл срока на книжката отдавна. Вариант 1- изчакваш да ти излезе новата книжка без да шофираш. Вариант 2- хванат ли те, че караш с изтекла валидност на книжката- ще те одрусат здраво. Ти избираш.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Много благодаря колеги.За книжката мога да подам чак към края на месеца и ще се надявам да не ме спрат.А ако това се случи имам златен талон ,който се надявам да помогне.

Коментар

Няма да ти помогне нищо този златен талон. И глобата ще си я платиш като поп, защото няма да ти дадат новата книжка преди да си си платил глобите които не са загубили давност.

Коментар

Е щом има златен талон, какви глоби :D

Коментар

vital написа:
              Е щом има златен талон, какви глоби :D
              Този талон може да те отърве само при не толкова съществени нарушения. Карането без книжка не е сред тях. Така че колегата едва ли може да разчита на него.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

Златния талон пести само точки - паричните глоби си ги плащаш

Коментар

Re: кола

bobizdr написа:
                  kluchar написа:
                  В Белоградчик сигурно полицията не едалеч отиваш там и питаш
                  Колега, а после как ще карам,като разберат ,че ми е изтекла книжката
                  С АКТ-а. Подлежиш на наказание за това, че не си върнал в тримесечен срок изтекъл личен документ. При мен бяха минали осем месеца, АКТ-а ми беше на стойност 20лв. но докато ми издадат новата книжка карах със старата + АКТ-а. Общо взето - медицинско + снимка и някакви декларации носих. Направиха ми и нов КТ.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ти си ги плащаш, не съм казал друго. Но нали при нарушения ти го взимат(след като да речем поне 1-2пъти са ти "простили")? Т.е след като има златен талон не би трябвало да има неплатени глоби, най-малкото защото давността им е по-малък от срока, през който да нямаш нарушения, който се изисква, за да вземеш такъв талон.

Коментар

bobizdr написа:
                      чак към края на месеца и ще се надявам да не ме спрат.
                      Направо си пускай една седмица отпуск (5 работни дни) и ела във Видин да се видим! Ако вашите полицаи те хванат намаш грижи, но за другитееее ... не искам да мисля! Аз от 31 Януари излизам една седмица в отпуск, да те чакам! :D
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        bobizdr написа:
                        чак към края на месеца и ще се надявам да не ме спрат.
                        Направо си пускай една седмица отпуск (5 работни дни) и ела във Видин да се видим! Ако вашите полицаи те хванат намаш грижи, но за другитееее ... не искам да мисля! Аз от 31 Януари излизам една седмица в отпуск, да те чакам! :D
                        Няма как да си взема отпуск,но ще опитам да си пусна документите при нас.Проблема е ,че тук са решили всички сега да си сменяват личните карти ,а аз няма как да чакам.Като си сменя книжката,ще пиша за да информирам ,ако има някой заплес като мен

Коментар

jenshen73 написа:
                          Общо взето - медицинско + снимка и някакви декларации носих. Направиха ми и нов КТ.
                          Без снимка.Ако си правил нова лична карта, директно взимат нея от компютрите си, ако не - снимат те на място.

Коментар

Снимат те на място ако не си си подновил вече личната карта.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Immortal написа:
                              jenshen73 написа:
                              Общо взето - медицинско + снимка и някакви декларации носих. Направиха ми и нов КТ.
                              Без снимка.Ако си правил нова лична карта, директно взимат нея от компютрите си, ако не - снимат те на място.
                              Е де, преди 2 години ходих с моя снимка. Сега преди 5 дни - ме снимаха на място и ми взеха отпечатъци - вече съм дийп в системата.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                Immortal написа:
                                jenshen73 написа:
                                Е де, преди 2 години ходих с моя снимка. Сега преди 5 дни - ме снимаха на място и ми взеха отпечатъци - вече съм дийп в системата.
                                Не с рога де :D Снимка в комплект с отпечатъци са ми вземали по бай Тошово време - снимката ляв профил, десен профил и анфас с едно номерче в ръка ... Сега само ме снимаха и се подписах на графичен таблет за личната карта.
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X