Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофьорска книжка с изтекъл срок ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шофьорска книжка с изтекъл срок ??

Здравейте колеги.Днес си подреждах документите и забелязах ,че карам от май 2011 с изтекла книжка.Въпроса ми е ,ако ме спрът с изтекла книжка,каква е глобата,понеже работя на 20 км. от вкъщи и пътувам всеки ден.Също така ме интересува колко излиза смяната при условие,че съм с категорий D+E.

Виж за глобата незнам колко е, но ако недай си боже направиш ПТП застрахователя ще откаже да плати щетата.
    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Приготви се за глоба. За лична карта пишеше от 20 до 150лв, предполагам че и за книжка е в същия диапазон.

Коментар

И медицинско си приготви, и парички за актовете който си направил/ ако синаправил/ и си отдели един ден време
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

книшка

1. За издаване на свидетелство за управление на МПС, поради изтичане срока на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:25 лева - за шофьорска книжка2. МЕДИЦИНСКО УДОСТОВЕРЕНИЕ - 15лв.* документ за самоличност по ЗБДС;* документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП* или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;* карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;* старото свидетелство за управление на МПС.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги,преди да пиша тук доста се поразрових в чичо гугъл и намерих доста материал по моя въпрос,но доста се разминава.Затова много ви моля пишете само,ако сте сигурни в информацията.

Коментар

кола

В Белоградчик сигурно полицията не едалеч отиваш там и питаш
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                В Белоградчик сигурно полицията не едалеч отиваш там и питаш
                Колега, а после как ще карам,като разберат ,че ми е изтекла книжката

Коментар

vital написа:
                  Приготви се за глоба. За лична карта пишеше от 20 до 150лв, предполагам че и за книжка е в същия диапазон.
                  За книжка няма глоба.
                  Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Сетих се и друго.Сега, като подам за смяна на книжката,ще ми вземат ли старата ?

Коментар

bobizdr написа:
                      Сетих се и друго.Сега, като подам за смяна на книжката,ще ми вземат ли старата ?
                      Преди час и половина подадох док. за книжка и не ми взеха старата, но пък моята не е изтекла още.
                      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Защо подвеждате човека. Колега, ако те хванат да караш с изтеклата книжка се приготви за АКТ който започва от 300 лв. Ти дефакто си без книжка. По-добре не карай. Ще си навлечеш голяма беля. За Д категория, ще ти трябва медицинско но не това обикновенното от джи пи-то, а другото. По-задълбочения преглед. Не знам там при вас къде се прави.

Коментар

Да, В момента колега ти си неправоспособен водач. Щофьорската книжка има срок на валидност заради срока който ти е даден до следващия пълен медицински, и психологичен преглед - в случаите за кат. Д и Е. Глоба няма да ти бъде наложена, ако не те хванат да управляваш МПС. Иди и по най-бързия начин си извади необходимите документи - медицинско със психо-тест, провери дали не ти е необходим и друг по-специфичен документ заради Д и Е категориите, че аз съм асмо до С и може да пропускам нещо. Като си подадеш документите в КАТ ти издават едно талонче, с което преди можеше да се шофира докато си получиш новите документи. За всеки слчай се поинтересувай. Не си мисли че ако не знаят катаджиите че ти е изтекла книжката, и ще минеш метър. Направи се на луд, кажи не съм карал скоро, не ми е трябвала книжката, но сега ми е спешно, може ли да ми дадете някакъв документ с който да шофирам докато ми издадете новата книжка ? Кажи им че ти трябва за работа - ще караш служебна кола и или автоуса дето събира вози работниците ... измисли нещо.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Мислех си дали не си загубил напълно права, но се сетих за мой приятел, който е в Англия и си поднови книжката след като му беше изтекла за повече от 4-5 години. Но във всички случаи в момента си на практика БЕЗ КНИЖКА, докато не си я подновиш.

Коментар

Immortal написа:
                              Мислех си дали не си загубил напълно права, но се сетих за мой приятел, който е в Англия и си поднови книжката след като му беше изтекла за повече от 4-5 години. Но във всички случаи в момента си на практика БЕЗ КНИЖКА, докато не си я подновиш.
                              Не, не губи првоспоспособност, просто в момента няма документ за такава.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                              X