Здравейте колеги.Днес си подреждах документите и забелязах ,че карам от май 2011 с изтекла книжка.Въпроса ми е ,ако ме спрът с изтекла книжка,каква е глобата,понеже работя на 20 км. от вкъщи и пътувам всеки ден.Също така ме интересува колко излиза смяната при условие,че съм с категорий D+E.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофьорска книжка с изтекъл срок ??
Collapse
X
-
книшка
1. За издаване на свидетелство за управление на МПС, поради изтичане срока на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:25 лева - за шофьорска книжка2. МЕДИЦИНСКО УДОСТОВЕРЕНИЕ - 15лв.* документ за самоличност по ЗБДС;* документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП* или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;* карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;* старото свидетелство за управление на МПС.
Коментар
-
Защо подвеждате човека. Колега, ако те хванат да караш с изтеклата книжка се приготви за АКТ който започва от 300 лв. Ти дефакто си без книжка. По-добре не карай. Ще си навлечеш голяма беля. За Д категория, ще ти трябва медицинско но не това обикновенното от джи пи-то, а другото. По-задълбочения преглед. Не знам там при вас къде се прави.
Коментар
-
Да, В момента колега ти си неправоспособен водач. Щофьорската книжка има срок на валидност заради срока който ти е даден до следващия пълен медицински, и психологичен преглед - в случаите за кат. Д и Е. Глоба няма да ти бъде наложена, ако не те хванат да управляваш МПС. Иди и по най-бързия начин си извади необходимите документи - медицинско със психо-тест, провери дали не ти е необходим и друг по-специфичен документ заради Д и Е категориите, че аз съм асмо до С и може да пропускам нещо. Като си подадеш документите в КАТ ти издават едно талонче, с което преди можеше да се шофира докато си получиш новите документи. За всеки слчай се поинтересувай. Не си мисли че ако не знаят катаджиите че ти е изтекла книжката, и ще минеш метър. Направи се на луд, кажи не съм карал скоро, не ми е трябвала книжката, но сега ми е спешно, може ли да ми дадете някакъв документ с който да шофирам докато ми издадете новата книжка ? Кажи им че ти трябва за работа - ще караш служебна кола и или автоуса дето събира вози работниците ... измисли нещо.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Immortal написа:Мислех си дали не си загубил напълно права, но се сетих за мой приятел, който е в Англия и си поднови книжката след като му беше изтекла за повече от 4-5 години. Но във всички случаи в момента си на практика БЕЗ КНИЖКА, докато не си я подновиш.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар