Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тава за лютеница - от къде?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    коцев написа:
    Абе стават си идеално с газовата горелка ,после ги слагам в голямата тенджера поръсени със сол и капака отгоре да се задушат.След това ги почвам с една ножка на бързо сваляне на опечената люспа ,измивам ги във вода и хайде на машинката за мелене на месо с най ситната решетка. Въртиш на ръка до като свят ти се завие.
    Аз пък вземам от един приятел неговата месомелачка, пригодена с моторче от пералня... Движението от моторчето към оста на месомелачката се предава чрез ремък, също на оста се слага голяма ролка, че иначе чушките ще хвърчат с "превишена скорост" от мелачката... 180кг чушки се смилат за около 20 мин ))
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

    Коментар


      #62
      Е, ние балканджиите не можем да се равним с вас зеленчукопроизводителите . :D При нас все едно правим фитнес докато приготвяме зимнината .
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

      Коментар


        #63
        коцев написа:
        Е, ние балканджиите не можем да се равним с вас зеленчукопроизводителите . :D При нас все едно правим фитнес докато приготвяме зимнината .
        Хахах, нашия фитнес е на масата след като лютеничката е вече в бурканчетата с капачките надолу... /тренировката продължава почти колкото правенето на лютеницата
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

        Коментар


          #64
          Коцев, аз да ти дам идея - махаш дръжката на машинката за мелене, навиваш един болт с отрязна глава докато опре и после хващаш болта с патронника на дрелката или ако имаш винтоверт. Ако е с регулиране на обороти най добре. Ама и да не е - пак става - трябва да му се хване цаката само - подава се въртящ момент на импулси. И така - сано да има кой да пуска чушките отгоре. Другия вариант е с пасатор. Доматите може хич да не се белят и да се махат семките - прас в блендера или газ с пасатора.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

          Коментар


            #65
            Абе каква му е работата на един пенсионер освен да върти дръжката на мелачката . :D Ден голям ,време бол пък и гимнастика е нужна.. Тъй като само аз ям люто в къщи накрая в десетина бурканчета с лютеница прибавям и по десетина препечени люти чушлета и лютеницата става нормално люта. :D Палиш скарата ,вземаш бурканче лютеница и пей сърце.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

            Коментар


              #66
              Коцев, на таз софра в дясно липсват 2 неща.Едното е лютеницата с чушлетата, за която говорим, пък другото е нещо много съществено...

              Коментар


                #67
                Е ,още не бях направил лютеницата , а за алкохол да не говорим ,защото постоянно съм зад волана .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

                Коментар


                  #68
                  Immortal написа:
                  Коцев, на таз софра в дясно липсват 2 неща.Едното е лютеницата с чушлетата, за която говорим, пък другото е нещо много съществено...
                  Мда, ето това:
                  Прикачени файлове
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

                  Коментар


                    #69
                    Я да повдигна една от най-хубавите теми Колеги, как е лютеницата този сезон? Правихте ли?Аз преди малко мушнах едно бурканче от домашния Булгарконсерв и оценката на партидата е много висока.
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

                    Коментар


                      #70
                      Yavor написа:
                      Коцев, аз да ти дам идея - махаш дръжката на машинката за мелене, навиваш един болт с отрязна глава докато опре и после хващаш болта с патронника на дрелката или ако имаш винтоверт. Ако е с регулиране на обороти най добре. Ама и да не е - пак става - трябва да му се хване цаката само - подава се въртящ момент на импулси. И така - сано да има кой да пуска чушките отгоре. Другия вариант е с пасатор. Доматите може хич да не се белят и да се махат семките - прас в блендера или газ с пасатора.
                      Много по-добре е, ако между патронника и дръжката на машинката има парче дебелостенен маркуч или някаква гъвкава връзка - става като демпферен маховик
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

                      Коментар


                        #71
                        dannybo написа:
                        Я да повдигна една от най-хубавите теми Колеги, как е лютеницата този сезон? Правихте ли?Аз преди малко мушнах едно бурканче от домашния Булгарконсерв и оценката на партидата е много висока.
                        Да, правихме у нас. Ей с тия две отрудени ръце я направих ! Наистина, участвах лично във всичко: купихме около 30 кг. червени чушки, които изпекох с газова горелка. След това ги обелихме, а на сутринта преди варенето на лютеницата ги смляхме на едро. Изсипахме ги в казана и ги смесихме с няколко 3-литрови буркана, в които имаше смес-домашно производство от село, с неясни пропорции от домати, чушки, патладжан и моркови. Бърках всичко това на бавен огън около 4 часа. Накрая добавихме олио и сол и никакви други подправки. След като свалихме казана от огъня, напълнихме лютеницата в бурканчета и ги стерилизирахме. Това е . Получи се много добра! Може би съвсем леко я пресолихме, но на мен така ми харесва повече.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                        Коментар


                          #72
                          dannybo написа:
                          Я да повдигна една от най-хубавите теми Колеги, как е лютеницата този сезон? Правихте ли?Аз преди малко мушнах едно бурканче от домашния Булгарконсерв и оценката на партидата е много висока.
                          Правихме, правихме мънинко... Около 140 бурканчета Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                          Прикачени файлове
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

                          Коментар

                          Working...
                          X