Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тава за лютеница - от къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

msotiroff написа:
    Не, колега Коцев, нищо не произвеждам сам... всичко си купувам от малки производители от селата около Пазарджик... Даже рецептата за лютеницата не знам с точност, баба ми е бригадир при правенето, но аз съм главният инициатор на събитието... Знам само, че купувам по 180кг чушки, другите съставки не помня по колко кг бяха... Ние лютеницата я правим 3 дни 5 човека плътно по 14-15ч работа и по каса бира на ден (само за мен и бащата) Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 За цената няма да говорим... Домашната излиза сигурно два пъти по - скъпо от купешката, но с тази разлика, че в нея няма и едно консервантче, освен малко сол. Освен това си я правя от хубави, качествени продукти, а не от кой знае какви евтини отпадъчни боклуци...Въобще толкова ми е писнало от купешките гнусотии, че даже се замислям тази зима дали да не купя един голям фризер и да го набупкам с 200-250 кг прясна мръвка, убита и разфасована лично от мен Явка, имаш Л.С.
    +1000000000

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      snake написа:
      Яворе, я дай и на мен на ЛС марката на хубавата купешка лютеница. Наистина, съвсем непредубедено искам да видя дали има такава, защото досега не съм попадал.
      Няма и да попаднеш :D Както вече се каза и на истинска купешка ракия едва ли ще попаднеш, и за виното важи в голям процент.
      като ми се допие вино, взимам още 1-2 приятелчета, цепим си газта до мелник, отиваме взимаме си по 20 литра и се прибираме

Коментар

avvasilev написа:
        А анасоновите питиета къде ги забрави?
        Те ще си чакат реда... до лятото

Коментар

nedialk00 написа:
          Dido_Lyubenov написа:
          snake написа:
          Яворе, я дай и на мен на ЛС марката на хубавата купешка лютеница. Наистина, съвсем непредубедено искам да видя дали има такава, защото досега не съм попадал.
          Няма и да попаднеш :D Както вече се каза и на истинска купешка ракия едва ли ще попаднеш, и за виното важи в голям процент.
          като ми се допие вино, взимам още 1-2 приятелчета, цепим си газта до мелник, отиваме взимаме си по 20 литра и се прибираме
          Аз си го вземам от село и ракията също и лютеницата
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            nedialk00 написа:
            Dido_Lyubenov написа:
            snake написа:
            Аз си го вземам от село и ракията също и лютеницата
            Ами радвайте се, че има кой на село да ви ги прави!Защото ние като градски чеда си нямаме села...Майка ми и баща ми от десетина години живеят на вилата ( т.е. в къща с двор ) та там позавъдихме производство - на домашно вино и ракия, на някоя друга консерва, ама до лютеница не сме стигнали - от една страна нямаме време, а от друга за мен е леснодостъпна купешката. Последните години нищо не сме си правили с жена ми - даже и краставички. Тази година само малко консервирани домати и зарзават за готвене си направихме. Като бяхме деца майка ми се захващаше да направи по малко лютеница заради мен най вече, ама с условието - ’Ей ти чушкопека - опечи и почисти чушките, от мене останалото" и аз какво да правя - 2 дни - на чушкопека.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Чушките бързо ги пека с газовата горелка за нула време. Виж обелването отнема 3-4 часа . :D
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Така и така сте отворили тема за лютеница, няма ли да пуснете и някоя рецепта? И сложете една кофа под темата, че ми потекоха лигите!
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Явка, с добро желание и в градски условия става. Имам приятели които загубиха връзка със селата и пак си приготвят домашна зимнина и вино, а и ракия си варят някои. Вярно че е е по-хамалска историята, щото в една малка мазичка в блока не се събират и бурета и бидони,но какво да се прави. По малко но качествено.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И все пак лютеницата се вари в подходящ съд,а темата беше точно за това.
                    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

коцев написа:
                      Чушките бързо ги пека с газовата горелка за нула време. Виж обелването отнема 3-4 часа . :D
                      С газова горелка аз ги пека на по слаб огън и като ги поставям в съда ги поръсвам обилно със сол след това капака отгоре и се белят лесно.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз не разбрах, коя лютеница да си купуваме като марка/модел?Аз купувам на Олинеза домашна едросмляна. Виждат се и парченца чушки вътре. Харесва ми.Искам все пак да знам, от някой "в кухнята" на нещата коя се доближава най-много до истинската?
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Не си опитал Ямболска лютеница!
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Рецепта с видео: http://bulgarialand.blog.bg/biznes/2...883025Само този сайт е пред нас, когато се търсят резултати за лютеница от последната седмица в Google.
                            преди - TIPO
                            сега - VOLVO XC60

Коментар

коцев написа:
                              С горелката става бързо, но не се изпичат хубаво, а само се препичат повърхностно и после хрупкат
                              M-Benz E 250 TD 150hp
                              M-Benz 200d 75 hp
                              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Абе стават си идеално с газовата горелка ,после ги слагам в голямата тенджера поръсени със сол и капака отгоре да се задушат.След това ги почвам с една ножка на бързо сваляне на опечената люспа ,измивам ги във вода и хайде на машинката за мелене на месо с най ситната решетка. Въртиш на ръка до като свят ти се завие.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X