Колеги, от къде мога да си закупя тава за лютеница? Продават ли се изобщо някъде или само на старо може да се намери?Всяка година правя все повече лютеничка и искам да си имам своя тава, а не да вземам от съседи назаем...И още едно питане: кое е по-добре - тава от мед или алпака?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тава за лютеница - от къде?
Collapse
X
-
Провери в магазин за професионално кухненско оборудване. Там се предлагат всякакви големи тави. Например тези - http://www.tomeko.bg/tomeko/home.nsf имат голям магазин в София, но можеш да им пишеш да ти пратят каталога си.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
тава
В големите магазини има или в магазини за домашни потреби зависи къде е пържиш на огъня или на котлона ще си избереш и съответния съдтя не трябва да е скъпа а качествена Българска или Руска http://www.mira-n.net/images/emailirani/IMG_4988.png
Коментар
-
Купуваш си един парче неръждаема ламарина - 1,5-2мм и с флекса и електрожена ( оксижена ) си скрояваш една квадратна тава с висок ръб.Преди много години баща ми произведе такава и няма дерт.Даже имаме една правена по размера на печката - така че максимално плътно да влиза в нея, с 15-20 см дълбочина - за печене на агънце. Като се сгъне влиза целичкотоAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
nedialk00
-
Re: Тава за лютеница - от къде?
msotiroff написа:Колеги, от къде мога да си закупя тава за лютеница? Продават ли се изобщо някъде или само на старо може да се намери?Всяка година правя все повече лютеничка и искам да си имам своя тава, а не да вземам от съседи назаем...И още едно питане: кое е по-добре - тава от мед или алпака?
Коментар
-
Re: Тава за лютеница - от къде?
Immortal написа:Обаче излизат скъпички. На шефа ми му излезе 140 лв една тава.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Тава за лютеница - от къде?
Immortal написа:"ПИМ" ООД Хасково.Правят по поръчка, от неръждавейка (хром-никелова стомана) - на практика вечни.Обаче излизат скъпички. На шефа ми му излезе 140 лв една тава.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Истината, Мишо, е медна тава - калайдисана. Но не знам от къде можеш да си я купиш. У нас ползваме една, която е купувана преди около 40 години.Едно от нещата, заради които обичам Пазарджик, е уханието на печени чушки и на лютеница в периода август-септември. Целият град пече чушки и прави лютеница на двора или в междублоковите пространства - идилия . И няма нищо по-вкусно от филия хляб, намазана с Пазарджишка домашна лютеница и сирене върху нея. За голямо съжаление преди 3 години си похабихме материала (ама много материал!) заради фалшиво олио и оттогава спряхме да правим лютеница.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Медта е силно отровна. И като се олющи калая, ще се чудите що ви болят коремите от лютеницата В интерес на истината, Мишо, не съм я виждал тавата. Бях със шефа когато я поръча, но не помня колко голяма я поръча... Днес питах колежката за цената (щото тя прави плащанията), и тя ми каза, че е било 140 лв... Утре ще питам шефа колко е била голяма. От друга страна - ПИМ са ни стари клиенти, и може да са направили някаква отстъпка, не знам.
Коментар
-
snake написа:Истината, Мишо, е медна тава - калайдисана. Но не знам от къде можеш да си я купиш. У нас ползваме една, която е купувана преди около 40 години.Едно от нещата, заради които обичам Пазарджик, е уханието на печени чушки и на лютеница в периода август-септември. Целият град пече чушки и прави лютеница на двора или в междублоковите пространства - идилия . И няма нищо по-вкусно от филия хляб, намазана с Пазарджишка домашна лютеница и сирене върху нея. За голямо съжаление преди 3 години си похабихме материала (ама много материал!) заради фалшиво олио и оттогава спряхме да правим лютеница.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар