Колеги, от къде мога да си закупя тава за лютеница? Продават ли се изобщо някъде или само на старо може да се намери?Всяка година правя все повече лютеничка и искам да си имам своя тава, а не да вземам от съседи назаем...И още едно питане: кое е по-добре - тава от мед или алпака?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тава за лютеница - от къде?
Collapse
X
-
Провери в магазин за професионално кухненско оборудване. Там се предлагат всякакви големи тави. Например тези - http://www.tomeko.bg/tomeko/home.nsf имат голям магазин в София, но можеш да им пишеш да ти пратят каталога си.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
тава
В големите магазини има или в магазини за домашни потреби зависи къде е пържиш на огъня или на котлона ще си избереш и съответния съдтя не трябва да е скъпа а качествена Българска или Руска http://www.mira-n.net/images/emailirani/IMG_4988.png
Коментар
-
Купуваш си един парче неръждаема ламарина - 1,5-2мм и с флекса и електрожена ( оксижена ) си скрояваш една квадратна тава с висок ръб.Преди много години баща ми произведе такава и няма дерт.Даже имаме една правена по размера на печката - така че максимално плътно да влиза в нея, с 15-20 см дълбочина - за печене на агънце. Като се сгъне влиза целичкотоAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
nedialk00
-
Re: Тава за лютеница - от къде?
msotiroff написа:Колеги, от къде мога да си закупя тава за лютеница? Продават ли се изобщо някъде или само на старо може да се намери?Всяка година правя все повече лютеничка и искам да си имам своя тава, а не да вземам от съседи назаем...И още едно питане: кое е по-добре - тава от мед или алпака?
Коментар
-
Immortal написа:Обаче излизат скъпички. На шефа ми му излезе 140 лв една тава.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Immortal написа:"ПИМ" ООД Хасково.Правят по поръчка, от неръждавейка (хром-никелова стомана) - на практика вечни.Обаче излизат скъпички. На шефа ми му излезе 140 лв една тава.Мога да си намеря тава от някоя бабичка или да си поръчам на някой циганин да ми открадне отнякъде, обаче масовите тави са медни и искат калайдисване през определено време, така че май неръждавейката е по - доброто решение...
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Истината, Мишо, е медна тава - калайдисана. Но не знам от къде можеш да си я купиш. У нас ползваме една, която е купувана преди около 40 години.Едно от нещата, заради които обичам Пазарджик, е уханието на печени чушки и на лютеница в периода август-септември. Целият град пече чушки и прави лютеница на двора или в междублоковите пространства - идилия. И няма нищо по-вкусно от филия хляб, намазана с Пазарджишка домашна лютеница и сирене върху нея. За голямо съжаление преди 3 години си похабихме материала (ама много материал!) заради фалшиво олио и оттогава спряхме да правим лютеница.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Медта е силно отровна. И като се олющи калая, ще се чудите що ви болят коремите от лютеницатаВ интерес на истината, Мишо, не съм я виждал тавата. Бях със шефа когато я поръча, но не помня колко голяма я поръча... Днес питах колежката за цената (щото тя прави плащанията), и тя ми каза, че е било 140 лв... Утре ще питам шефа колко е била голяма. От друга страна - ПИМ са ни стари клиенти, и може да са направили някаква отстъпка, не знам.
Коментар
-
snake написа:Истината, Мишо, е медна тава - калайдисана. Но не знам от къде можеш да си я купиш. У нас ползваме една, която е купувана преди около 40 години.Едно от нещата, заради които обичам Пазарджик, е уханието на печени чушки и на лютеница в периода август-септември. Целият град пече чушки и прави лютеница на двора или в междублоковите пространства - идилия. И няма нищо по-вкусно от филия хляб, намазана с Пазарджишка домашна лютеница и сирене върху нея. За голямо съжаление преди 3 години си похабихме материала (ама много материал!) заради фалшиво олио и оттогава спряхме да правим лютеница.
Хром-никела доста често се проявява като аерген. Може да предиика алергични реакции у хората които употребявата храна пиготвена в хром-никелови съдове. Не е задължително да се случи и не често срещан проблем, но защо пък да предизвикваш съдбата
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар