Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156: 2.5 V6 или 2.0 TC?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Alfa 156: 2.5 V6 или 2.0 TC?

Здравейте момчета!Утре ще ходя да гледам една Алфа 156 2.5 V6 , а в понеделник и една Alfa 156 2.0 TC. Шестака е на 220.000 км. , а другата на 140.000. Колата ще се ползва основно за извънградски пътувания, и много рядко в града. Да си призная на мен ми се иска по-големия мотор, но пак е на доста повече километри. От това което прочетох за 2.0 TC оставам с впечетлението , че е доста капризен мотор.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

2.0 ТС - харчи по-малко/ ама и читав 2.5 не харчи много- върви идентично на 2.5 до 140-50км. доказано не веднъж!- много по-евтин за обслужване- много по-евтин за поддръжка,части бол.- лесен и евтин монтаж на ГИ- по-ниски данъци и такси- по-малко разбива ходовата част(която си изисква грижи и доста пари)2.5 - по-добър звук- по-добра вибрация- по-добър звук- по-добър звук- и незнан дали казах, че има по-добър звук и това са му преимуществата.Всичко което казах е истина, цялата истина и само истината. Амин :D

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
    Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
    Добло 02' 1.9 D- ех
    Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

Гледам ти местоположенитето - в БГ ли си?
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        Гледам ти местоположенитето - в БГ ли си?
        Göteborg, Sweden
        SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Ако беше в БГ щях да ти кажа да вземеш двойката, но в такъв случай вземи шестака.....предполагам 220к в Швец не са като същите км в Германия или Италия......Ако е читава ще те радва много, ако не попаднеш на такава, и двойката да вземеш все ядове ще береш......Казвам ти го като някой дето ги има и двете и знае всеки кабел по тях......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

VFTI написа:
            ............
            В Швеция в данъка и застраховката между 2.0ТЦ и 2.5 В6 няма кой знае каква разлика. Алфа 2.5 V6: http://www.blocket.se/jonkoping/ALFA...лфа-2.0ТC: http://www.blocket.se/alvsborg/Alfa_....htm?ca=15&w=3
            SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Щом е от Швеция, аз твърдо залагам на по-големия двигател.Да, ще ти бъде по-скъп за обслужване (както каза Венци) и поддръжка, но според мен е по-здрав двигател, а и по-приятен за каране

Коментар

Шестака си е шестак , особено V6 Arese , истински чистокръвен Алфов шестак Единствено не ми харесва, че обслужването е скъпо или поне по нашенските магазини е така . Макар да имам преки впечатления само от един 2.5 и от доста ТС , 2.5 си е много по-приятен за каране . Ако е в кондикция , доста ще ти хареса . Направи ми добро впечатление примерно , че в града може да си караш на 5-та , натискаш газта и си ускорява без проблем , също 100-240 км/ч се достигат доста бързо , а ТС омалява там , където започва кефа с V6 Както каза Ферариста , гледай читавата бройка .
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Така като гледам обявите, макар че на шестака има само една снимка, явно някой тертиплия го е карал, щом му е барната вътрешната маска на фаровете......а тия по принцип се грижат за колите си......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    ....а тия по принцип се грижат за колите си......
                    Какво друго да правиш в Северно море Иначе отговора се крие във въпроса:
                    VooDoo написа:
                    Колата ще се ползва основно за извънградски пътувания, и много рядко в града.
                    Аз на твое място бих си взел Volvo :D

Коментар

Life is good.I have an Alfa Romeo! Ей, като го запалих този мотор щях да откача от кеф - надмина всичките ми очаквания от към звук.След малко ще пиша по-подробно.
                      SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Щом си откачил от кеф , значи си избрал шестака Честито и чакаме подробностите !

Коментар

От тия двата, по правилния избор беше да си избереш 1.9 JTD.
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                            От тия двата, по правилния избор беше да си избереш 1.9 JTD.
                            Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 това звучи несериозно ...

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                              Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 това звучи несериозно ...
                              x2
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X