Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми лаптоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    vital написа:
    Тия Hp павилион дето загряват освен редовно почистване, нещо може ли да се направи?
    Да - да не се ползват в леглото и на колене. Само на плоски или добре проветриви повърхности.@Дидо: Колегата убо е по-саркастичен и от мен - изсмукват е ключовата дума...Всъщност - термопадовете с вентилатори обдухват долната част на лаптопа, вкарвайки допълнителен "хладен" въздух. И прах. Ама ти е простено - казах ти, че от компютри не разбираш, ако ще и 100 години стаж по сервизите да имаш.
    Ей това е добро пожелание,но на практика с лаптоп трудно става.Ако ще ползвам лаптоп на бюро,то по-добре да си ползвам десктоп.Според мен всичко се свежда до редовна профилактика ( редовно почистване на прах и смяна на термопаста) + пазене от мъхести одеала. Моят лаптоп редовно се подмята по леглото и за 3,5 години държи. На втората година ми изключи веднъж,защото не го бях почиствал до този момент. От тогава насам 1-2 пъти годишно му промивам радиатора,сменям пастата обдухвам го с въздух и грижи нямам.Иначе моят опит с Тошиба е следният:1.Тошиба с 4 изгорели пиксела.Отказаха да сменят дисплея,защото изгорелите пиксели били по-малко от 5.2. Тошиба с отделна видеокарта. Видеокартата е изгоряла след 4 години работа. Сега мисля,че има проблем с намирането на видеокарта.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      http://dartek.bg/index.php?page=shop.product_details&category_id=33 &flypage=flypage.tpl&product_id=1379&option=com_vi rtuemart&Itemid=71
      На мен пък ми се струва, че това от снимката, точно изсмуква въздуха под лаптопа. Вижте вентилаторите на голяма снимка, а този тъмен правоъгълник странично ми прилича на отвор, през който излиза засмукания въздух. Освен ако подложката не е снимана на обратно, но пък тогава това странично не трябва да е отвор за въздух.

Коментар

peho написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        http://dartek.bg/index.php?page=shop.product_details&category_id=33 &flypage=flypage.tpl&product_id=1379&option=com_vi rtuemart&Itemid=71
        На мен пък ми се струва, че това от снимката, точно изсмуква въздуха под лаптопа. Вижте вентилаторите на голяма снимка, а този тъмен правоъгълник странично ми прилича на отвор, през който излиза засмукания въздух. Освен ако подложката не е снимана на обратно, но пък тогава това странично не трябва да е отвор за въздух.
        да, това си е така. на ЛС ще ти пиша какво бих ти препоръчал и ЗАЩО. Страх ме е, че ако тук го напиша, ще ме засрамят

Коментар

В голяма заблуда сте изпаднали, момчета! Термо-падовете не подават въздух към лаптопа. Осигуряват притока на хладен въздух род лаптопа, а вентилатора на лаптопа точно от там засмуква въздух за охлаждане. Вземата си по един термо-пад и пробайте. Може да се постави и обратно, за да духа към долната част на лаптопа, и сравнете тмпературите които поддържа в двата варианта. Аз съм пробвал
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            В голяма заблуда сте изпаднали, момчета! Термо-падовете не подават въздух към лаптопа. Осигуряват притока на хладен въздух род лаптопа, а вентилатора на лаптопа точно от там засмуква въздух за охлаждане. Вземата си по един термо-пад и пробайте. Може да се постави и обратно, за да духа към долната част на лаптопа, и сравнете тмпературите които поддържа в двата варианта. Аз съм пробвал
            Абе и аз съм пробвал,има неква разлика за кратко като го набуха с прах и става по лошо и отпреди
            Bravo 1.2 16v
            Lancia Dedra 1.8 16v
            Suzuki GSXR250R

Коментар

Е да, ако духа към лаптопа, ще го набуха спрах. А трябва да засмуква и по този начин докарва свеж вздух без да тъпче прах. На мястото на затопления от вентилацоинните отвори, идава студен въздух и охлаждането е по-добр. Пробвал съм, и аз като вас се заблудих че са обърнати вентилаторите. Като обърнах термо-пада да духа към лаптопа и тмператуата на процесора се вдигна с 5 градуса, в сравнение с когато изтегля въздуха. А без термо-пад държеше около 10 -15 градуса отгоре. Всички опити са правени при максимално натоварване на хардуера.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не зная кой духа и кой засмуква, но и двете вентилаторни поставки при мен си духат в посока на лаптопа нагоре. В работата имам и една Belkin, която духа в същата посока.
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

И при мен духат в посока към лаптопа. Това, че вдига температурата, не е вярно. А това какво общо има с темата?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря на всички за съветите! Лаптопа вече е при мен Lenovo IdeaPad Z570Am - процесор Intel Core i3-2330M (2.2 GHz), видео карта nVidia GT 540M - 1 GB, RAM 8 GB, HDD 700 GB. Още се опознаваме.

Коментар

peho написа:
                      Благодаря на всички за съветите! Лаптопа вече е при мен Lenovo IdeaPad Z570Am - процесор Intel Core i3-2330M (2.2 GHz), видео карта nVidia GT 540M - 1 GB, RAM 8 GB, HDD 700 GB. Още се опознаваме.
                      Честито ! Със здраве да си го ползваш! Наистина добър избор. Не забравяй да пине веднъж месечно да му изтегляш прахоляка с прахосмукачката, през отвора за вентилатора ( от където засмуква ), и няма да имаш проблеми с прегряване

Коментар

Малко да изтупам тази тема от праха и да потърся компетентно мнение,защото ми трябва лаптоп и естествено търся най-евтиното на пазара .Може даже мисля задължително трябва да е без ОС за да не се оскъпява излишно.Вчера цял ден се пулих в нета и привечер обиколих Мултирама,Технополис,Техномаркет,Ардес и др.Понеже съм скъсан като вестник "Дума" на тоя етап и пак казвам гледам най-ниската цена за един и същи модел.Тази тема съм я чел поне 3 пъти и видях,че препоръчвате Леново и Тошиба,а аз именно на тези два модела съм се спрял като най-евтини .Единия е този http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+G575GC-40879,но искам да ви попитам понеже гледам е със процесор АМД няма ли да грее много като лежа и го държа основно на коленете си? .Приятелката ми има ЕйчПи Павилиън6 и като го сложа на краката си в леглото телесната ми температура се покачва с два-три градуса колкото се покачва и температурата в стаята .Това е най-важното условие-ЛАПТОПА ДА МИ Е ХЛАДЕН . Другото предложение е тази Тошиба http://ardes.bg/laptop/Toshiba+Satellite+C660-2QT-41066 Мисля това са най-евтините марки и м одели на пазара т.е до 600лв със този размер на екрана 15,6" (39.62cm).Ако има други преложение,ще се радвам,ако споделите.Поздрави.
                        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

http://hpshop.cnsys.bg/product_detai...x_1488/A6F42EA За 6лв. повече - повече хард, по бърз процесор и HDMIМинус - 1 година гаранция

Коментар

Преди около месец избирахме бюджетен лаптоп на един приятел. Взехме му Леново ... мисля G570 ... но не се сещам за точния модел. С интелски процесор - Core i3 , 2GB RAM DDR3, беше 550 лв на Технополис на промоция. По другите магазини го имаше без промоция за около 600. Без операционна система, а са AMD бяха с около 20 лв по-евтини. Не си заслужава да вземаш с AMD , дай 20 лв отгоре и вземи интелски. Тошиба са скъпички, и повечето ( които си заслужават парите) са с Windows и това вдига още 200 лв отгоре. Леново -то на моя приятел работи перфектно и почти не загрява при продължително натоварване - едва се затопля. Друг лаптоп да отделя толкова малко топлина не бях виждал. Направо ме очарова. Препоръчвам ти нещо такова. На Мултирама са на космически цени и предимно големи боклуци, не си губи времето там

Коментар

За тези пари по-добре втора ръка според мен. Тея модели дето си ги харесал ги потърси в официалните сайтове, да не се окаже че не са ги чували или се произвеждат само за нашия пазар в някоя китайска плевня. Също, МНОГО важно, гледай пак на официалния сайт има ли драйвери, щото бая народ си каза ’ехееее, как ще хвърчи ЕксПи на тоя лаптоп’, пък после имаше ’хлъц, то само за уин7 има драйвери, а с него върви като талига’.Няма лаптоп да не грее като го сложиш на коленете си. Пък определението ’хладен’ направо няма място тука.

Коментар

Леново има драйвери за ХР - направо ме шашнаха. И със WIN7 x64 го пробвах - работи перфектно, но заради едно тъпо USB устройство се наложи да му инсталирам ХР. Поддръжката е перфектна. Повечето марки, нямат поддръжка за ХР на новите си модели. Но аз лично не бих се върнал на ХР. За сега WIN7 х64 е най-уважаваната OS от мен

Коментар

Working...
                                X