Dido_Lyubenov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Презапояване на чипове, къде?
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Да, наистина, не бях забелязал на малкия размер на снимката в поста, но при реален размер на снимката се вижда. За съжаление подобни изпълнения има много, и не само с компютри а със всякаква техника. Но какво да се прави, важна е дипломата, не способностите и реалните знания. Висшите училища избълваха една камара инженери, а от тях я има 5% наистина знаещи и можещи , я не. Такава е горчивата реалност. Вече 33 години електрониката ми е хоби, а поне 25 години извършвам сервизн дейности в областа, нагледал съм се на какви ли не инженерни мисли. А аз нали не съм инженер, се налага да си търся работа в малки фирмички дето наистина шефовете държат на знания и умения. Съдба !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
jenshen73 написа:@Stefanaki: Извинявай, объркал съм указанието със стандарта Какво от това? Заради ниското или нулево ниво на олово в припоя имаме липса на термопластичност. И чудно защо тази липса е толкова силно изразена в моделите на HP от DV сериятаDido_Lyubenov написа:Щом имаш възможност, оправи му лаптопа на колегата и остави някакви координати, в случй че се наложи да можем да се свържем с теб.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
@Stefanaki: SONY Trinitron на 20 години е с абсолютно същия проблем - в сервиза го нарекоха "кухи" или "студени" спойки. Айде моля ти се да не си приказваме врели некипели, че ме доядява. RoHS може да е директива на Евросъюза от няколко години, но олово в по-белия и по-жълтия свят не ползват от доста години. Технологично - начините на монтаж от 1998 насам са едни и начините на монтаж на елементи преди това - други. Трябва ли да подкрепям думите си със снимков материал всеки път? Кога се появиха първите платки със SMD монтаж на елементите, особено на големите чипове?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Кога се появиха първите платки със SMD монтаж на елементите, особено на големите чипове?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
jenshen73 написа:@Stefanaki: SONY Trinitron на 20 години е с абсолютно същия проблем - в сервиза го нарекоха "кухи" или "студени" спойки. Айде моля ти се да не си приказваме врели некипели, че ме доядява. RoHS може да е директива на Евросъюза от няколко години, но олово в по-белия и по-жълтия свят не ползват от доста години. Технологично - начините на монтаж от 1998 насам са едни и начините на монтаж на елементи преди това - други. Трябва ли да подкрепям думите си със снимков материал всеки път? Кога се появиха първите платки със SMD монтаж на елементите, особено на големите чипове?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Нищо не разбирате, особено @jenshen73.В световен мащаб масовото преминаване към безоловни технологии започна през 2005. Проблемите ги има и при двата вида спояващи пасти, и се дължи на различната температура по повърхността на компонента и тази на платката. Какъвто и припой да използваш - този проблем ще го има. Има и разрешение на проблема - underfill.Аз съм работил на СМД автомат произведен през 80-те, внесен в България през 90-те. А кога са се появили пъртите монтирани чипове по технология на СМТ - сигурен съм, че ти дори не знаеш.nikolovvd - оловна спояваща паста - 183 С (температура на топене); безоловна - 217 С (температура на топене). Потърсете datasheet на спояващи пасти (Indium, Koki, Kester) и ще откриете много допълнителна информация.Структурата на спойката с времето се променя - процеса се нарича електромиграция!Спрете с този "фолклор"..........., че ще ви пусна в темата за бисерите.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
За да няма неясноти и стрнни изказвания, моля прочетете тази статия http://engineering-review.bg/enginee...rub=166&id=392Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Stefanaki написа:Нищо не разбирате, особено @jenshen73.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Stefanaki написа:Нищо не разбирате, особено @jenshen73.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар