Колеги, става дума за чипсета на видеокартата на лаптоп.Лаптопа е на племенницата ми, оставила го е дълго време на леглото и е заминал.Дадох го в сервиза, в който оправиха моя - момчето си разбираше от работата и го оправи, но каза, че може да работи година, може и няколко часа.За нещастие се случи второто. Проблемът е, че човекът няма необходимата машина за презапояване на чипове, и е направил каквото може на ръка. Освен това ми каза, че никъде в Ямбол няма такава машина (предполагам е прав, не съм обикалял).Дайте предложения, къде да занеса (изпратя) лаптопа, за да го направят като хората и да не ми искат пари като за още един лаптоп де...Ако някой от вас се занимава с подобни неща - още по-добре.П.П. Ако има значение, лаптопа е HP Compaq.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Презапояване на чипове, къде?
Collapse
X
-
spark написа:С горещ въздух ги презапояват. Пак са като обикновенните пистолети за горещ въздух, но имат по 20-30 позиции за топлината на въздуха.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Аз за чип на BIOS половин година търсих сервиз да го разпои, програмира и запои наново...Никой не искаше да се захваща, щото машинката била лаптоп...В крайна сметка само ТЕЗИ младежи се държаха все едно това го правят сутрин за закуска...Знаеха за какво става въпрос, имаха оборудването и желанието да ми помогнат...За половин час ми свършиха работа срещу 20 лева...Лаптопа и досега си работи вече 9-та година...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
sok1 написа:До колкото съм чувал повечето GSM-ски станции са за чипове 1,5х1,5 см, максимум 2х2. И не стават за по-големи "лаптопски" чипове.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
bgaf написа:Аз за чип на BIOS половин година търсих сервиз да го разпои, програмира и запои наново...Никой не искаше да се захваща, щото машинката била лаптоп...В крайна сметка само ТЕЗИ младежи се държаха все едно това го правят сутрин за закуска...Знаеха за какво става въпрос, имаха оборудването и желанието да ми помогнат...За половин час ми свършиха работа срещу 20 лева...Лаптопа и досега си работи вече 9-та година...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Предвид, че лаптопа е нов и струва едни 1000 и кусур лв, мисля че стотина лева не са чак толкова много за ремонт.На моя ми струваше 80 лв да ми сменят инвертора на монитора, и мисля че се разминах тънко.Получих доста предложения, дори повече от очакваното.Благодаря колеги, ще ви държа в течение да видим какво ще стане.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар