Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Презапояване на чипове, къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Презапояване на чипове, къде?

Колеги, става дума за чипсета на видеокартата на лаптоп.Лаптопа е на племенницата ми, оставила го е дълго време на леглото и е заминал.Дадох го в сервиза, в който оправиха моя - момчето си разбираше от работата и го оправи, но каза, че може да работи година, може и няколко часа.За нещастие се случи второто. Проблемът е, че човекът няма необходимата машина за презапояване на чипове, и е направил каквото може на ръка. Освен това ми каза, че никъде в Ямбол няма такава машина (предполагам е прав, не съм обикалял).Дайте предложения, къде да занеса (изпратя) лаптопа, за да го направят като хората и да не ми искат пари като за още един лаптоп де...Ако някой от вас се занимава с подобни неща - още по-добре.П.П. Ако има значение, лаптопа е HP Compaq.

Обади се на брат ми! Може да ти даде идея, а иначе в сервизите за GSM апарати имат станции за горещ въздух.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

В офиса на iskamPC.com мисля че могат да ти помогнат. Звънни и ги питай.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

С горещ въздух ги презапояват. Пак са като обикновенните пистолети за горещ въздух, но имат по 20-30 позиции за топлината на въздуха.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Станция за горещ въздух.Мааааааааалко се различава от регулируем пистолет за горещ въздух
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

и от сешоара нали.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

emzo написа:
              Станция за горещ въздух.Мааааааааалко се различава от регулируем пистолет за горещ въздух
              С нищожните 2 инча! :D
              Няма начин да няма начин!

Коментар

На тва ако му викате пистолет за топъл въздух
                Прикачени файлове
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

Коментар

spark написа:
                  С горещ въздух ги презапояват. Пак са като обикновенните пистолети за горещ въздух, но имат по 20-30 позиции за топлината на въздуха.
                  Един и той като теб си мислеше и се правеше на гсм техник,доде не издуха всички чипове от една платка
                  Bravo 1.2 16v
                  Lancia Dedra 1.8 16v
                  Suzuki GSXR250R

Коментар

Аз за чип на BIOS половин година търсих сервиз да го разпои, програмира и запои наново...Никой не искаше да се захваща, щото машинката била лаптоп...В крайна сметка само ТЕЗИ младежи се държаха все едно това го правят сутрин за закуска...Знаеха за какво става въпрос, имаха оборудването и желанието да ми помогнат...За половин час ми свършиха работа срещу 20 лева...Лаптопа и досега си работи вече 9-та година...
                    FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
                    Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

До колкото съм чувал повечето GSM-ски станции са за чипове 1,5х1,5 см, максимум 2х2. И не стават за по-големи "лаптопски" чипове.
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                        До колкото съм чувал повечето GSM-ски станции са за чипове 1,5х1,5 см, максимум 2х2. И не стават за по-големи "лаптопски" чипове.
                        Правилно си чул,затова и не предлагам на Дидо да му помогна.Правил съм опити с по големи накрайници ма си е чанч.С инфраред станция с подгряващо дъно се правят тия системи
                        Bravo 1.2 16v
                        Lancia Dedra 1.8 16v
                        Suzuki GSXR250R

Коментар

те тва е животното
                          Прикачени файлове
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

bgaf написа:
                            Аз за чип на BIOS половин година търсих сервиз да го разпои, програмира и запои наново...Никой не искаше да се захваща, щото машинката била лаптоп...В крайна сметка само ТЕЗИ младежи се държаха все едно това го правят сутрин за закуска...Знаеха за какво става въпрос, имаха оборудването и желанието да ми помогнат...За половин час ми свършиха работа срещу 20 лева...Лаптопа и досега си работи вече 9-та година...
                            Чипа на BIOS -а е детска игра Грфичния процесор има мноооооооооого пинове подобно на процесорите ИНТЕЛ за сокет 775, и се запояват и разпояват по специална технология. За съжаление това е малко афиф работа, защото струва едни сто и кусур лева, а не е ясно колко време ще държи. При това положение, посъветван от опита ми с лаптопи, препоръчвам нов лаптоп, ако видеокартата е он борд. Пращали сме в София лаптоп за презапояване на чипа на северния мост, не изкара дълго. следващите такива направо ги бракувахме. Това си е гадна болест по лаптопите, която се дължи на преграване, поради желанието на юзърите да си сложат лаптопчето на креватчето и да си чакълят в интернет или разни игрички. В продължение на 6 -8 месеца дори и при правилна експлоатация, кулърите им се задръстват с мъх и си е необходима профилактика. За съжаление в много малко магазини обясняват това на клиентите. Аз лично си правех една елементарна профилактика на служебния - всеки месец поне по веднъж издърпвах с прахосмукачката боклуците през отвора за свеж въздух към вентилатора ( там от където засмуква вентилатора издърпвам на обратно). Тази процедура използвам и за личния на сина ми вече 2 години. Ако обаче не е чистен скоро, има вероятност боклуците да блокират вентилаторчето и тогава става още по-лошо.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Предвид, че лаптопа е нов и струва едни 1000 и кусур лв, мисля че стотина лева не са чак толкова много за ремонт.На моя ми струваше 80 лв да ми сменят инвертора на монитора, и мисля че се разминах тънко.Получих доста предложения, дори повече от очакваното.Благодаря колеги, ще ви държа в течение да видим какво ще стане.

Коментар

Working...
                              X