Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за една Нокиа 1616 и вибрацията му.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за една Нокиа 1616 и вибрацията му.

Имам тая пръчка от 1 година и малко повече, обаче му изчезна вибрацията. Та въпроса ми е, ако го разглобя, дали ще мога да го оправя и кое го кара да вибрира? Коментари от сорта хвърляй го, не ми вършат работа.

Е тази пръчка, дето е на година и нещо, няма ли гаранция, че сам ще го разглобяваш?
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма да ми я признаят, друго решение?????

Коментар

Елекромотор с ексцентрична тежест на ротора.
        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
          Елекромотор с ексцентрична тежест на ротора.
          Винаги съм се чудил как вибрират мобилните теУефони. Е, ще споделя, че съм си мислил, че най-лесният и логичен начин е мотор с ексцентрик, но пък много малки размери... Така ли е наистина?

Коментар

Точно електромотор със ексцентрична тежест на ротора. Като го отвориш виж дали не са прекъснати жичките. Може да си потърсиш от друг повреден телефон.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Има си вибрация, но е многоооо слаба едвам се усеща. Като е на без звук не мога да го усетя, когато звъни. Много е кофти иде ми да го хвърля... Утре ще го пробвам, гледах че е с еврейска звезда много малка и ще пиша какво е станало.

Коментар

Лично ми се е случвало, поради носене по джобовете с течение на времето, около самия ексцентрик се беше натрупал мъхест прах и възпрепятстваше нормалното му въртене. След почистването, проблема се реши .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                  Пробвал си и не са я признали или само предполагаш? Ако е второто, що не пробваш да видиш дали ще ти я признаят?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                    ThE_PuNiSHeR написа:
                    Пробвал си и не са я признали или само предполагаш? Ако е второто, що не пробваш да видиш дали ще ти я признаят?
                    И аз съм за гаранцията, но вероятно е със значителни "следи от употреба" Тогава си е ясно, че няма как. Ще я познаеш като отвориш телефона...

Коментар

Днес ходих и... не ми го приеха. Няма му я слюдата на дисплея, падна един болта 12ка. В крайна сметка ме излъгаха и си взех Nokia C7, също така се пробвах да си го отворя сам, но нямам толкова малка звезда, изглеждаше ми някъде около 4-6. Ще търся, в магазина също ми казаха, че може да се е напълнил с боклуци, а те най вероятно са стружки

Коментар

на 1616 вибрацията не е смоторче с ексцентрик а е в следствие на взаимодествието между желязната част н аговорителчети и олатката поне така си спомням
                        Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

georgi_iliew написа:
                          на 1616 вибрацията не е смоторче с ексцентрик а е в следствие на взаимодествието между желязната част н аговорителчети и олатката поне така си спомням
                          Точно така е.Не на всички телефони вибрата е ексцентрик,има и електромагнитни точно каквато е на 1616 но са самостоятелни.Тази вибра от замърсяване не спира ако има стружки обаче не подлежи на ремонт,само смянаМога да изпрата схема и менюъл за разглабяне на телефона на автора
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

Разглобих го тела, но няма ексцентрик. Само говорителчето и на самата платка едно като магнит ли е не знам какво. Съвети как да накарам вибрацията да се позасили?

Коментар

виж ми пак горния пост
                              Bravo 1.2 16v
                              Lancia Dedra 1.8 16v
                              Suzuki GSXR250R

Коментар

Working...
                              X