Така колеги.Основния ми въпрос е при ПТП в което аз съм виновен,например ударил съм някой отзад.Мойте щети са предна броня,фарове,халогени решетка а на другата кола много по леки,например одраскана задна броня само.Имам ли право да сключим двустранен протокол,като на другата кола и няма нищо ама пък мойта отпред е доста зле,разбира се при съгласие на другия шофиор.И каква е процедурата после,как се заверяват тези протоколи за да мога да си зема парите от каското,трябва ли да ходя в кат и да съобщя за ПТП-то ,и втория въпрос дали ще ми напишат акт като отида после в кат.Ако някой колега е минал по този път и знае как се процедира,нека изкаже мнение и обясни подробно,ще бъда благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двустранен протокол
Collapse
X
-
Имаше и някакво изискване, че когато и двете коли са в движение.Демек не може да се размаже един от двамата (да не може на собствен ход да си тръгне) и да си съставиш протокол.Задължително след протокола се ходи до КАТ.Някой застрахователни компании имат изискване за мобилни групи. Без значение какво е станало те идват, за да видят щетите. Най-добре им звънни и ги питай, за да бъде минимален шанса да не ти платят нищо.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
..
значи каското е във армеец.Говорим когато колата е на ход,двама участници които са живи и здрави,но на мойта кола предницата е сплесккана,защото се е завряла под някой джип с ролбари по тия заледени улици,а на джипа му няма нищо освен драскотинки.При това положение мога ли да попълним двустранен протокол,при положение че аз съм виновен а и той е съгласен на него.Взимаме номера от кат пиша го в протокола и след това с него при застрахователя,въпроса е дали ще ми го зачетат защото на мен щетите са ми 7-8 детайла,но пък викна ли кат и как съм останал с 4 точки ,може и без книжка да си тръгна.А колегата който беше писал за някакви мобилни групи,какви са те всъщностФиат Типо 1.4 i
Алфа ромео 156 1.8TS 16v 144ks
Коментар
-
Обаждаш се на един телефон, казваш им какво е станало и те се изсипват при теб и започват да снимат колата и да описват щетите. За това са тия мобилни групи.Това е независимо от КАТ.Това е с цел хем уж по-добро обслужване, хем възможността за измама се намалява.Ама при Каското, когато си го сключвал е трябвало да ти се обясни какво да правиш, за да спазваш всички условия, които имат застрахователите.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За Армеец точно това е процедурата -- звъниш на 112 и си вземаш номер. Звъниш на телефона на Армеец да ти пратят мобилна група. Идват, оглеждат, пишат. В моя случай (беше по тъмно) писаха и "допълнителен оглед в сервизни условия". Това е целта на тия двустранни протоколи и ако условията, споменати по-горе, са изпълнение (без пострадали, само 2 участници и т.н.) не би трябвало да има проблеми.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
BO написа:Имаше и някакво изискване, че когато и двете коли са в движение.Демек не може да се размаже един от двамата (да не може на собствен ход да си тръгне) и да си съставиш протокол.Задължително след протокола се ходи до КАТ.Някой застрахователни компании имат изискване за мобилни групи. Без значение какво е станало те идват, за да видят щетите. Най-добре им звънни и ги питай, за да бъде минимален шанса да не ти платят нищо.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:BO написа:Имаше и някакво изискване, че когато и двете коли са в движение.Демек не може да се размаже един от двамата (да не може на собствен ход да си тръгне) и да си съставиш протокол.Задължително след протокола се ходи до КАТ.Някой застрахователни компании имат изискване за мобилни групи. Без значение какво е станало те идват, за да видят щетите. Най-добре им звънни и ги питай, за да бъде минимален шанса да не ти платят нищо.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
vital написа:Не всички застрахователи имат мобилни групи. И не идват при всички ситуации. Например при "паркинг щета" най-вероятно няма да дойдат. При ПТП идват със сигурност.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Колега, щом каското ти е в Армеец, те съветвам първо да се обадиш на дежурния телефон на застрахователя и да ги питаш какво да правиш. Това евентуално при следващо произшествие, защото това вече е минало. Дали двустранен, дали ще чакаш мобилната група, дали на КАТ (112) да звъниш. Като им обясниш, те ще ти кажат.Имал съм една паркинг щета и първо се обадих на Армеец. Дойде мобилна група - снимаха, описваха и чак тогава ми казаха да звънна на КАТ. С мой приятел процедурата е била същата - пак в Армеец.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар