Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли бедствено положение?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Все повече се убеждавам, че с напредване на годините се все повече се превръщеме в лигльовци... във всяко едно отношение...Ама такава зима не било имало...Айде бе...
    И по-страшни е имало, ама хората не са звъняли в телевизията да се оплакват, че са "блокирани" в селото - пък сега всеки втори се обажда Факта, че има ток, вода, телефон и прочие, говори достатъчно....Хората ги заля язовира и останаха под вода на -20 градуса, а едно село с 400 човека било блокирано от вчера Ми, че то половината от тия 400 човека по един час да ринат сняг - днес вече щяха да са отблокирани

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Все повече се убеждавам, че с напредване на годините се все повече се превръщеме в лигльовци... във всяко едно отношение...Ама такава зима не било имало...Айде бе...
      За Кюстендил и регион може и да е имало, но за Ст.Загора е необичайно, дори виж Имортал как се радваше, че паднял сняг в Ямбол.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Kuku написа:
        kiro_of_the_day написа:
        И по-страшни е имало, ама хората не са звъняли в телевизията да се оплакват, че са "блокирани" в селото - пък сега всеки втори се обажда Факта, че има ток, вода, телефон и прочие, говори достатъчно....Хората ги заля язовира и останаха под вода на -20 градуса, а едно село с 400 човека било блокирано от вчера Ми, че то половината от тия 400 човека по един час да ринат сняг - днес вече щяха да са отблокирани
        Да, да... някой дядо с 3 патерици ще ходи да рине 2-метрови преспи - що не отидеш ти да ринеш сняг? Ако визираш жената, която се обади в БТВ, тя каза, че се обажда, защото информацията е, че няма отцелени села и всички пътища са почистени, което не е така. Не чух да търси помощ, освен за лекарства. Права е.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Има ли бедствено положение?

Хах ...дядо с ТРИ патерици....интересно сравненийце
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз пък вчера разбрах че в едно село в Разградско, след като два дни не успели да разчистят пътя до съседното село и се отказали. Обаче в селото не се продавали цигари, и вечерта след като свършили цигарите на човека с трактора разриващ селото, младежа запалва трактора и разрива пътя. Никотиновия глад сърши чудеса.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

emzo написа:
              kiro_of_the_day написа:
              За Кюстендил и регион може и да е имало, но за Ст.Загора е необичайно, дори виж Имортал как се радваше, че паднял сняг в Ямбол.
              Сняг в Ямбол вече естествено няма.Обаче Иммортъла помни много по-люти зими, помни как една година вървя пеш в едни еднометрови преспи 5 километра, за да иде на училище, само за да разбере, че са обявили дървена ваканция.Помни липса на електричество И вода в продължение на повече от седмица. Помни как не можеше да си изкара колата от гаража, щото имаше 1 метър и кусур сняг по цялата улица. Помня как е ринал 100 м сняг за да изкарам колата на единствената почистена улица в селото. Последните 10-тина години наистина обаче климатът поне тук се промени рязко. Необичайно е изобщо да се види сняг в Ямбол. Дори и днес няма и помен от снега, който наваля преди няколко дни. Пътищата са сухи, полето - зелено, покривите - червени... Даже е и много приятно навън - минус 9 е (по инфо от нета), но седях десетина минути без палто навън и не ми беше студено.Наистина сме се олигавили. Всеки обикновен снеговалеж приемаме за бедствие... айде, холан!

Коментар

Immortal написа:
                Обаче Иммортъла помни много по-люти зими, помни как една година вървя пеш в едни еднометрови преспи 5 километра, за да иде на училище, само за да разбере, че са обявили дървена ваканция.Помни липса на електричество И вода в продължение на повече от седмица. Помни как не можеше да си изкара колата от гаража, щото имаше 1 метър и кусур сняг по цялата улица. Помня как е ринал 100 м сняг за да изкарам колата на единствената почистена улица в селото. Последните 10-тина години наистина обаче климатът поне тук се промени рязко. Необичайно е изобщо да се види сняг в Ямбол. Дори и днес няма и помен от снега, който наваля преди няколко дни. Пътищата са сухи, полето - зелено, покривите - червени... Даже е и много приятно навън - минус 9 е (по инфо от нета), но седях десетина минути без палто навън и не ми беше студено.Наистина сме се олигавили. Всеки обикновен снеговалеж приемаме за бедствие... айде, холан!
                И аз помня, сняг от октомври до март, ама откато съм в София, нещо вярно съм се разлигавил, задържи по две седмици и вече мрънкам че ми е терсене че газя в снега, а едно време газех в снега докато не подгизнеха кубинките/истински кубинки/.В Събота го дават пак да вали сняг, което значи че ще ми развали опита за риболов на Панчерево.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Immortal написа:
                  Сняг в Ямбол вече естествено няма.Обаче Иммортъла помни много по-люти зими, помни как една година вървя пеш в едни еднометрови преспи 5 километра, за да иде на училище, само за да разбере, че са обявили дървена ваканция.Помни липса на електричество И вода в продължение на повече от седмица. Помни как не можеше да си изкара колата от гаража, щото имаше 1 метър и кусур сняг по цялата улица. Помня как е ринал 100 м сняг за да изкарам колата на единствената почистена улица в селото. Последните 10-тина години наистина обаче климатът поне тук се промени рязко. Необичайно е изобщо да се види сняг в Ямбол. Дори и днес няма и помен от снега, който наваля преди няколко дни. Пътищата са сухи, полето - зелено, покривите - червени... Даже е и много приятно навън - минус 9 е (по инфо от нета), но седях десетина минути без палто навън и не ми беше студено.Наистина сме се олигавили. Всеки обикновен снеговалеж приемаме за бедствие... айде, холан!
                  Най тежките две зими (студ и сняг) през живота ми са били в Ямбол и района около него, но това беше в началото на 90те.

Коментар

Последният път, когато помня да е имало хубав сняг в Ямбол, бе 1973-1974 година и го помня, защото падна голямо пързаляне на Боровец (едно възвишение-парк в града) . Казват, че зимата 1980-1981 е била като сегашната, но тогава съм бил в Шумен и там наистина бе страшна Зима - имаше 2 м сняг. През периода 1960-1963 година е имало подобна Зима, но тогава съм бил бебе и не си спомням. Имам спомен, че 2002-2003 или 2003-2004 имаше една Зима, през която все едно бяха обърнали България по остта Изток-Запад. Тогава във Ямбол имаше толкова сняг, че в центъра имаше натрупана 7-8 метрова планина от сняг, който се стопи в края на Май. Температурите в Благоевград и Петрич бяха -10 до -15, а във Видин 0 до +5. Нещо което наблюдавах за първи път в живота си.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

ele написа:
                      Kuku написа:
                      kiro_of_the_day написа:
                      Да, да... някой дядо с 3 патерици ще ходи да рине 2-метрови преспи - що не отидеш ти да ринеш сняг? Ако визираш жената, която се обади в БТВ, тя каза, че се обажда, защото информацията е, че няма отцелени села и всички пътища са почистени, което не е така. Не чух да търси помощ, освен за лекарства. Права е.
                      Когато ме "блокира" снега - рина. И пред входа на блока рина, и лед чупя, и колата отривам, и ала-бала, и прочие.... a когато знам, че идва зима, не си купувам бански Сина и внука на дядото, защо да не ринат?

Коментар

Kuku написа:
                        Когато ме "блокира" снега - рина. И пред входа на блока рина, и лед чупя, и колата отривам, и ала-бала, и прочие.... a когато знам, че идва зима, не си купувам бански Сина и внука на дядото, защо да не ринат?[/quote]Aми не знам, питай дядото. Сигурно синът седи на топло някъде и мрънка. Може би тази жена е трябвало да изрине пътя, че да отиде до болницата.http://www.standartnews.com/balgariy...ta-134304.html
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ами, вместо да седи и да мрънка - излиза и рине, както рина аз, когато съм блокиран Не намирам новината, но предполагам, че дядовците и жените едва ли биха могли да ринат сняг, за сметка на здравите, прави и тоооооолкова трудолюбиви, но за сметка на това мрънкащи пред камерата МЪЖЕ в блокираното селото!

Коментар

Re: Има ли бедствено положение?

Румен_Хинчев написа:
                            Хах ...дядо с ТРИ патерици....интересно сравненийце
                            С третата подпира... да се не препъне!

Коментар

Я да питам, някой да има инфо за състоянието на пътя гр.Брезник-гр.Сливница?.Утре ще се отправя натам, АПИ мълчи по въпроса...Онзи ден уж бил затворен за почистване...сега нищо не пише. Като знам как навява, ако са чистили онзи ден, едва ли си личи...

Коментар

http://www.dnes.bg/mish-mash/2012/02...-snimki.151098 Снимка 1 - ей това е студ, стига сте се лигавили :D
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X