Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с "Гаранционен фонд"

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с "Гаранционен фонд"

    Здравейте колеги. Имам питане ако някой има опит с посоченият "Гаранционен фонд". Ситуацията е следната: Паркирам си аз колата пред блока на улицата до тротоара. Зад мен паркирах колата на приятелката ми. Посред нощ някакви прилично почерпени или надрусани младежи бягат от полицията. Даже водачът се разбра че нямал книжка. След доста сериозен удар с патрулка на кръстовището до нас патрулката размазана полицаите в болница. А онзи селянин с откъсната задна гума и амортисьор успява някакси да мине над 50м и да се надъни в точно двете коли. На приятелката ми само я удря в тротоара с прилични щети отзад отляво. А моята която е паркирана след нея незнайно как я удря доста по-силно. Така ми качва цялата задница на тротоара като ми направи повече щети включителна изкривен заден мост, на който се беше измъкнал единият тампон даже. Селянчетата от виновната кола дори избягват пеша. Като слязох сутринта заварих тази картинка и солидно полицейско присъствие. Колата на приятелката ми има каско и там нещата са по-лесни. Но моята има само ГО. След доста тичане по следствия и СДВР вземам протокол за ПТП-то. Проблемът е такъв. Онзи се оказва че няма дори гражданска отговорност. След което ме пращат в така нареченият "Гаранционен фонд". Те правят справка дали наистина онзи няма активна ГО и аз си пускам уведомление при тях за завеждане на щета. И тъй като никой не и правил оглед на моята кола те искат да направят за да оценят щетите. Обаче колата не е на ход да им я закарам и те ми казват че за да направят огледа трябва да им осигуря транспорт. Да дойда да ги взема с друга кола и после пак да ги върна обратно. Защото иначе щяло да ми излезе скъпо с репатрак да им я докарам или пък да им платя такси до нас и обратно. Те се намират на граф игнатиев и аз им викам че нямам друга кола защото и тя е пострадала в ПТП-то и че автобус 84 и 604 ходят до нас. Те ми отговориха че нямат служебен транспорт и въпреки че огледа им влиза в служебните задължения не можели да се возят на градски транспорт да се губели времето. Въпросът ми е наистина ли трябва аз да им плащам за да си вършат работата и ако някой се е възползвал от "услугите им" как стоят нещата огледите и с оценяването на щетите. Дали плащат достатъчно поне с втора употреба да се покрият нещата. А също малко ме притеснява този текст от правилника им: ІІІ. Оценка на причинените вреди и определяне на размера на обезщетението.3. Размерът на обезщетението, изплащано от фонда, не може да надхвърля размера на минималната застрахователна сума по задължителните застраховки, определена за годината, в която е настъпило пътнотранспортното произшествие, а за другите имущества - въз основа на правила за определяне на обезщетенията за вреди на имущества, различни от моторни превозни средства.Предварително Благодаря!
    <a> <img> </a>

    #2
    Re: Проблем с &quot;Гаранционен фонд&quot;

    Колега ,не искам да те разочаровам , но аз вече 10 месеца чакам гаранционния фонд да ми изплати щетите от почти същата история и досега никакъв резултат т.е. има рузултат, че сам си оправих колата и другото най- важно е ,че вече няма да правя ГО на въпросния автомобил , следкато за едни може защо да непробвам и аз Дано ти да извадиш късмет , но имаи на предвид, че този фонд е поредното гнездо на чиновници, а не на хора който си вършат работата.
    FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
    FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
    FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
    HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

    Коментар


      #3
      Аз ГО сключвам само щото по закон куката на пътя може да ми вземе книжката, ако беше само глоба, хич нямаше да се правя и труда.....поради гореописаните причини, а и много други такива дето честичко виждам......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

      Коментар


        #4
        ФЕРАРИСТ написа:
        на пътя

        Коментар


          #5
          jorko написа:
          ФЕРАРИСТ написа:
          на пътя
          Мда, мислиш че са толкова осведомени и да чакат мотивирана заповед от началника си ли(в моя случай трябва, макар че не е описано в ЗДП, при чуждите документи има друга процедура), или пък да съм напълно убеден че знаят че не могат да я вземат а само да ме спрат от движение.......аз даже мисля да си принтирам малкия талон на Купето, и да им го показвам така, че и с него ще бера ядове като си знам късмета......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

          Коментар


            #6
            Най правилно е този който е ударен от друг който няма ГО щетите да му бъдат заплатени от компанията в която си е направил ГО , а вече компанията да си търси парите било от гаранционния фонд ,било от този който е причинил щетата. Обаче застрахователите не биха се съгласили на тия условия и за това потърпевши винаги се оказват най изрядните хора. Явно колегата ще пие една студена вода ами поне да не влиза в допълнителни разходи да вози тези задници само и само да му кажат че пари едва ли ще вземе.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

            Коментар


              #7
              ФЕРАРИСТ написа:
              jorko написа:
              ФЕРАРИСТ написа:
              на пътя
              Мда, мислиш че са толкова осведомени и да чакат мотивирана заповед от началника си ли
              Че не са, не са ...или поне повечето, обаче се изказа малко в стил "новините" , та за туй и аз така

              Коментар


                #8
                Доколкото си спомням преди 3 години един смотаняк удари мой приятел и също нямаше ГО(виновния) и с доста ходене по мъките мисля,че щетите му ги изплатиха от собствената му застрахователна компания,но не съм напълно сигурен.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

                Коментар


                  #9
                  ФЕРАРИСТ написа:
                  jorko написа:
                  ФЕРАРИСТ написа:
                  на пътя
                  Мда, мислиш че са толкова осведомени и да чакат мотивирана заповед от началника си ли(в моя случай трябва, макар че не е описано в ЗДП, при чуждите документи има друга процедура), или пък да съм напълно убеден че знаят че не могат да я вземат а само да ме спрат от движение.......аз даже мисля да си принтирам малкия талон на Купето, и да им го показвам така, че и с него ще бера ядове като си знам късмета......
                  Не могат да ти вземат шофьорската книжка на мястото (на пътя когато те спрат за проверка).Просто няма на какво основание да го направят.Стига да не си пиян.И да се пенят и да искат не могат.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                  Коментар


                    #10
                    За съжаление колега, щом си стигнал до гаранционния фонд си Изгорял. Преди 3 години мой приятел си купува Нисан Алмера, на третия ден, точно на Гергьовден, един пиян селяндур с голф, го удря отзад, както си стои моя човек на светофара на червена светлина. След удара, голфа дава заден и после изчезва в уличките. Нисана беше така помлян, че при всички огледи го писаха тотална щета. Беше се раздул с 20 см и задните врати не стигаха да тавана. Десет пъти вози някакви кретени на оглед от Гаранционния фонд. Колата стоя 6 месеца пред сервиза и само я вкарвахме и изкарвахме, когато идваше някой агент на оглед. Оказа се че няма начин да привикат виновния в КАТ, въпреки че се знае кой е, защото предния номер на виновникът беше паднал при удара. Пропуснах да кажа, че се оказа че виновния няма гражданска отговорност и затова му казаха да се обърне към гаранционния фонд. Накрая на моя приятел му писна и нае адвокати. В същото време ми каза, че повече няма да ги чака и да започвам да му правя колата. За съжаление ударът беше непоправим, та се наложи да купим още един такъв Нисан с челен удар, та срязах двете коли и направих от двете една. При някакъв по-късен оглед, след около година, някакъв наглец от фонда огледал колата и казал че явно ударът не бил толкова силен, защото в момента колата била перфектна. Та до ден днешен нито стотинка от Гаранционния фонд, а всички разходи за пътни помощи, возене на агенти нагоре надолу, адвокати и ремонта на колата си бяха за сметка на моя приятел.

                    Коментар


                      #11
                      VET написа:
                      За съжаление колега, щом си стигнал до гаранционния фонд си Изгорял. Преди 3 години мой приятел си купува Нисан Алмера, на третия ден, точно на Гергьовден, един пиян селяндур с голф, го удря отзад, както си стои моя човек на светофара на червена светлина. След удара, голфа дава заден и после изчезва в уличките. Нисана беше така помлян, че при всички огледи го писаха тотална щета. Беше се раздул с 20 см и задните врати не стигаха да тавана. Десет пъти вози някакви кретени на оглед от Гаранционния фонд. Колата стоя 6 месеца пред сервиза и само я вкарвахме и изкарвахме, когато идваше някой агент на оглед. Оказа се че няма начин да привикат виновния в КАТ, въпреки че се знае кой е, защото предния номер на виновникът беше паднал при удара. Пропуснах да кажа, че се оказа че виновния няма гражданска отговорност и затова му казаха да се обърне към гаранционния фонд. Накрая на моя приятел му писна и нае адвокати. В същото време ми каза, че повече няма да ги чака и да започвам да му правя колата. За съжаление ударът беше непоправим, та се наложи да купим още един такъв Нисан с челен удар, та срязах двете коли и направих от двете една. При някакъв по-късен оглед, след около година, някакъв наглец от фонда огледал колата и казал че явно ударът не бил толкова силен, защото в момента колата била перфектна. Та до ден днешен нито стотинка от Гаранционния фонд, а всички разходи за пътни помощи, возене на агенти нагоре надолу, адвокати и ремонта на колата си бяха за сметка на моя приятел.
                      Еййй, тоя Голф железен е направо - помлял Алмера - та и отлетял! :D Към колегата с темата - и в другата тема писах - трудно плащат, че и недостатъчно. Заради кризата сигурно са още по-големи циции.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                      Коментар


                        #12
                        Това отрязах от Нисанаhttp://vets.snimka.bg/automobiles/nisan.645500Най-гадно е да те ударят отзад. А голфа въпреси че е с пластмасова греда отпред, има и метални рогове, и удря здраво.

                        Коментар


                          #13
                          Голфа е с пластмасова престилка, гредата му е железо между двата рога, и естествено че и роговете са железни.

                          Коментар


                            #14
                            BO написа:
                            Не могат да ти вземат шофьорската книжка на мястото (на пътя когато те спрат за проверка).Просто няма на какво основание да го направят.Стига да не си пиян.И да се пенят и да искат не могат.
                            Могат естествено да ти я вземат книжката за липса на ГО, нали това се опитах да намекна по горе.......аз затва си правя ГО, не щото чакам някакво спокойствие от застрахователя, а поради тази причина......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

                            Коментар

                            Working...
                            X