Преди 2 дена, имах гости вкъщи (родата) и се зароди един въпрос за златен талон,който се давал на водачи без глоби и нарушения.Бихте ли ми пояснили за кво иде реч,че небях чувал за такова нещо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Реалност ли е "златния талон"
Collapse
X
-
Какво означава "златен талон"?Едно картонче с розов цвят издадено срещу един лев държавна такса и два лева комисионна за банката.Ако го притежаваш ти спестява само първото отнемане на точки при нарушение.Най-добрия "ЗЛАТЕН ТАЛОН" е полицейската служебна карта :DНе всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
Поне за два пъти се сещам, когато съм се разминал да не ме санкционират заради златния талон :D .И то при положение, че още не съм го взел.С покруса казвам, че съвсем малко ми остава да взема такъв талон и, че сега ако ми пишат акт ще се развали работата. Така подчертавам, че съм примерен шофьор и случилото се е случайно. На свестни полицаи съм попадал и ме пускат с препоръка да внимавам повече.То си е и истина, защото това лято ми изтичат шестте години без наказание.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Златен талон ли? Аз син талон не съм виждал от 2010год. Вие за златен ми говорите. Тоя талон важи за нарушения от типа на настъпана маркировка или или привишена с 5 км скорост.Я мини на стоп или на червено да видиш как и платинен талон не върши работа.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
аз последно не разбрах - трябва да не са ти отнемали контролни точки през последните 6 години, или трябва и фиш даже да не са ти писали? щото според сайта на КАТ: - няма наложени наказания за нарушения по ЗДвП от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години; - няма наложени наказания за нарушения по ЗДвП през последните 6 годиниаз това го тълкувам като НИКАКВИ наказания.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:аз последно не разбрах - трябва да не са ти отнемали контролни точки през последните 6 години, или трябва и фиш даже да не са ти писали? щото според сайта на КАТ: - няма наложени наказания за нарушения по ЗДвП от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години; - няма наложени наказания за нарушения по ЗДвП през последните 6 годиниаз това го тълкувам като НИКАКВИ наказания.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
мерси! Аз имам един акт отпреди много време. не са ми отнемали точки, но си е наказателно постановление отвсякъде. е, и някое друго фишче тук-там, затова ще взема да им звънна тия дни да съм сигурен и после ще пиша. аз смятам, че ще имам кяр от тоя талон, щото с моята прахосмукачка никога не съм в голямо нарушение и се надявам куките да погледнат по-благосклонно ако някой път сгазя повечко лука.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
dani389 написа:И аз като колегата по горе збравих цвета на синия ,беше в мен за около месец и сега пак в кат на топло,и така от 2008.А за златен не мога и да сънувам.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Златен талон ли? Аз син талон не съм виждал от 2010год. Вие за златен ми говорите. Тоя талон важи за нарушения от типа на настъпана маркировка или или привишена с 5 км скорост.Я мини на стоп или на червено да видиш как и платинен талон не върши работа.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар