Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Четири от банките пред банкрут

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dudulia написа:
    Сега гледам ,че ПИБ си променят тарифата и при теглене на пари в брой, от АТМ на банката, вече слагат такса от 0,10лв. Някой ще каже 10 стотинки,какво толкова? То да бяха само тези 10 стотинки,човек да ги прежали,но за всяка една операция ти искат такса.... Просто нямам думи
    Сега гледаш... къде го гледаш? Тарифа на ПИБ, страница 31:5. Теглене от терминално устройство АТМа) на ПИБ без таксаб) на друга банка в България 0.90 лв.6. Плащане чрез ПОС-терминал в България и в чужбина - 0.15 лв.а) с карта Maestro PayPass - без таксаНямам спомен вече от колко години са актуални тези такси. Със сигурност таксата за теглене и плащане не е променяна в последните 5-6-7 години. От както ползвам карти на ПИБ.

Коментар

Аз пак да питам.
      gamma написа:
      А, какво става с тези, които имат да дават?Да не стане така, че кредитите да станат предсрочно изискуеми и много хора да изгорят...
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Нищо на този свят не се губи, само си сменя собственика!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Според един приятел, ако банката фалира, продължаваш да си изплащаш кредита към БНБ
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

gamma написа:
            Аз пак да питам.
            gamma написа:
            А, какво става с тези, които имат да дават?Да не стане така, че кредитите да станат предсрочно изискуеми и много хора да изгорят...
            Ножа е дървен, ни съ притеснявай!Тази материя се регулира от "ЗАКОН ЗА БАНКОВАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ", по-специално от чл.57 и следващите го.Ако кредитът се обслужва, няма причини синдикът да го обяви за предсрочно изискуем.Като част от активите на банката синдикът ще иска да го продаде за да си попълни масата на несъстоятелноста и т.н.Така, че пак няма основание за притеснения.Много ясно е, че един ипотечен кредит, с добро обезпечение,обслужван, е качествен актив и всеки кредитор би го купил.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Първо не тълкувате правилно закона за гарантиране на влоговете, а в него пише че се гарантират влогове в размер до 100 хил. евро или левовата им равностоиност.Проблема в тълкуванието идва от нещо друго - закона гарантираи лихвените плащание по тези влогове ако са обявено като официален продукт на Банката, ако лихвените плащания са договорени чрез отклонение, без значение нагоре или надолу ТЕ НЕ СЕ ГАРАНТИРАТ.ако Банката фалира с предоставените гаранции в БНБ и наличните активи се погасяват всички пасиви - влогове, РС, депозити, ангажименти. При кредитите нещата обаче седят по малко по друг начин и те са конкретно описани в договора Ви за кредит. Или казано по друг начин търсете изречение в което пише че кредита може да бъде обявен за предсрочно изискуем по преценка на Банката.На практика в повечето случай вземанията се цедират, а тези който не се цедират се обявяват за изискуеми.Но няма страшно това е поредния кьор фишек както прочетох по - нагоре. В интерес на истината е крайно време да фалират една - две банки, за да се стреснат хората и да си извадят парите от депозитите и да почнат да ги инвестират отново в имоти, акции, и всеки друг бизнес за да се раздвижи икономиката отново, за да има повече работни места и те такаА ако падне валутния борд което няма да стане щесе събудим като в Беларус.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Искате ли да ви кажа как аз виждам нещата за в бъдеще?След година - две - три...Ще решат, че сме супер стабилни (и сега вече ни правят на такива), ще махнат борда, за няколко месеца ще се обезцени лева до курс 5 лв за евро, след което ще приемем еврото и нещата ще се спрат.Само дето повечето от нас ще станат 2.5 пъти по-бедни, пък едни други хора ще станат 2.5 пъти по-богати.Без да съм с икономическо образование, така ги виждам нещата.

Коментар

Колега Банков... какво съвпадение във фамилията... не е добре да фалират една-две банки.. аз съм имал възможността да бъда помощник-квестор на БАНКА СЛАВЯНИ и пом.синдик на ЕЛИТ БАНК.Фалита на банка не е добро нещо, това не е като да фалира EТ Вихрогонов от Долно Нанагорнище.В какво да инвестират хората ? В глупави имотни инвестици със съмнително качество, и виртуално-предполагаеми бъдещи приходи от наеми.Ясно какво стана в съвсем недалечното минало, 2007-2008-2009г. За едно съм сърдит на банките... ,че предизвикаха строителния бум... даваха пари на пишман строители да строят, даваха пари и на пишман кредитополучателите да купуват построеното.За да се стигне досегашната ситуация... безлюдни апартаменти,сгради, цифра необитаеми офиси, складове и т.н.Погледнете какво става от кв.Левски към центъра, лъскави безлюдни билдинги, повечето от които никога няма да се продадат. Това е така да се каже грешка на растежа, ще се оправят нещата... съжалявам, че съм от най-шибаното поколение което преживя почти всичко без войната.Социализъм,ПЕРЕСТРОЙКА, (тогава завършвах института и бях на 26 години), мутренски войни, фалити на банки, драми, ся пък и световна криза... Наздраве! ПП Деяне, няма да стане премахването на борда, поне в обозримо бъдеще.

Коментар

Аз не мога да разбера как народа си мисли че като фалира една банка, и парите на клиента са защитени.......имало закон......дрън - дрън......някой чел ли го е?
                    S_BANKOV написа:
                    Първо не тълкувате правилно закона за гарантиране на влоговете, а в него пише че се гарантират влогове в размер до 100 хил. евро или левовата им равностоиност.Проблема в тълкуванието идва от нещо друго - закона гарантираи лихвените плащание по тези влогове ако са обявено като официален продукт на Банката, ако лихвените плащания са договорени чрез отклонение, без значение нагоре или надолу ТЕ НЕ СЕ ГАРАНТИРАТ.
                    Правилна насока колега......другата уловка която е в тоя закон, и която на практика необлагодетелства депозитодържателя е че е определено и дефинирано че изплащането на сумите трябва да започне до ЕДИКОГА си.......но абсолютно никъде не е уточнено ДО кога това трябва да приключи.....което на теория може и да е след 132 години.......Аз пари в банка държа само толкова, колкото съм склонен да прежаля......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

nikolovvd написа:
                      Както знаете муха, политик и банка са убиват с вестник.Дори 25% от клиентите на най-голямата японска банка да си изтеглят вложените пари, то тя ще фалира веднага!
                      1+
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Колеги, нека от една много сериозна тема не правим лакардии и разговори тип "Ганковото кафене".Все-си мисля, че когато говорим за пари нещата са малко по-сериозни.Не фалиралата банка изплаща гарантираните по закон суми на вложителите, а ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.Хванахме се за понятието "ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЛИХВЕНИ УСЛОВИЯ".Това са лихвите извън "ТАРИФАТА ЗА ЛИХВИ ТАКСИ И КОМИСИОНИ", които всяка банка прилага по операциите си с клиенти и е длъжна по закон да ги запознае.Да, случва при определени сделки, когато определена сума пари е предоставена като обезпечение на трети лица, гаранционни сделки, сделки хеджиращи риск (валутен, лихвен) да бъде приложен процент различен от този в тарифата.Тогава законът не гарантира тези влогове или депозити.Ето линк към закона:http://lex.bg/laws/ldoc/2134402048

Коментар

Nino написа:
                          ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.
                          Мда - срока трябва да започне едикогаси......не пише до кога всичко трябва да приключи - както казах може да е и след 100 години......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Nino написа:
                            Колеги, нека от една много сериозна тема не правим лакардии и разговори тип "Ганковото кафене".Все-си мисля, че когато говорим за пари нещата са малко по-сериозни.Не фалиралата банка изплаща гарантираните по закон суми на вложителите, а ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.Хванахме се за понятието "ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЛИХВЕНИ УСЛОВИЯ".Това са лихвите извън "ТАРИФАТА ЗА ЛИХВИ ТАКСИ И КОМИСИОНИ", които всяка банка прилага по операциите си с клиенти и е длъжна по закон да ги запознае.Да, случва при определени сделки, когато определена сума пари е предоставена като обезпечение на трети лица, гаранционни сделки, сделки хеджиращи риск (валутен, лихвен) да бъде приложен процент различен от този в тарифата.Тогава законът не гарантира тези влогове или депозити.Ето линк към закона:http://lex.bg/laws/ldoc/2134402048
                            Слави, не се Аби...Тука отдавна пишат 99% дървени философи и немислещи хора. п.п. За много Години и поздрави м къщи!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Nino написа:
                              Колега Банков... какво съвпадение във фамилията... не е добре да фалират една-две банки.. аз съм имал възможността да бъда помощник-квестор на БАНКА СЛАВЯНИ и пом.синдик на ЕЛИТ БАНК.Фалита на банка не е добро нещо, това не е като да фалира EТ Вихрогонов от Долно Нанагорнище.В какво да инвестират хората ?.... .
                              Колега, нямаш идея колко си прав фамилията, а явно имаме повече от една допирна точка, което ме радва доста.Да разбирам ли че се казваш СлавиО разбира се че не добре да фалира ните една банка, но явно това е начина да се даде някъв тласък на българската икономика, макар и с "шут в задника".Не знам какво тряббва да стане за почнат хората да печелят от парите си, аз съм на мнение че ако имаш 2лв и ги вложиш и знаеш че след двадесет дни примерно ще си изкарал 2,20 лв. е по добре от това да си държиш парите на депозит от който за същото време примерно ще изкараш 2,21лв. Истината е че хората трябва да си извадят парите и да започнат да ги карат да работят за тях.Колега ти като много по-вещ, как мислиш нормално ли е Банка да изравни лихвените нива по депозити на граждани и юридически лица. И какво би ти говорило това.ФЕРАРИСТ, повярвай ми чел съм закона и освен това го познавам в детайли, просто няма как да е по друг начин. А относоно сроковете можеш да се задълбочиш в чл 23 от закона там пише конкретния ред как стават нещата.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                ...Тука отдавна пишат 99% дървени философи и немислещи хора.
                                Е на това му се вика "респект и уважение към другите потребители"...
                                Stop giving directions, just say "Follow me."
                                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
                                X