dudulia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Четири от банките пред банкрут
Collapse
X
-
-
gamma написа:Аз пак да питам.gamma написа:А, какво става с тези, които имат да дават?Да не стане така, че кредитите да станат предсрочно изискуеми и много хора да изгорят...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Първо не тълкувате правилно закона за гарантиране на влоговете, а в него пише че се гарантират влогове в размер до 100 хил. евро или левовата им равностоиност.Проблема в тълкуванието идва от нещо друго - закона гарантираи лихвените плащание по тези влогове ако са обявено като официален продукт на Банката, ако лихвените плащания са договорени чрез отклонение, без значение нагоре или надолу ТЕ НЕ СЕ ГАРАНТИРАТ.ако Банката фалира с предоставените гаранции в БНБ и наличните активи се погасяват всички пасиви - влогове, РС, депозити, ангажименти. При кредитите нещата обаче седят по малко по друг начин и те са конкретно описани в договора Ви за кредит. Или казано по друг начин търсете изречение в което пише че кредита може да бъде обявен за предсрочно изискуем по преценка на Банката.На практика в повечето случай вземанията се цедират, а тези който не се цедират се обявяват за изискуеми.Но няма страшно това е поредния кьор фишек както прочетох по - нагоре. В интерес на истината е крайно време да фалират една - две банки, за да се стреснат хората и да си извадят парите от депозитите и да почнат да ги инвестират отново в имоти, акции, и всеки друг бизнес за да се раздвижи икономиката отново, за да има повече работни места и те такаА ако падне валутния борд което няма да стане щесе събудим като в Беларус.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Искате ли да ви кажа как аз виждам нещата за в бъдеще?След година - две - три...Ще решат, че сме супер стабилни (и сега вече ни правят на такива), ще махнат борда, за няколко месеца ще се обезцени лева до курс 5 лв за евро, след което ще приемем еврото и нещата ще се спрат.Само дето повечето от нас ще станат 2.5 пъти по-бедни, пък едни други хора ще станат 2.5 пъти по-богати.Без да съм с икономическо образование, така ги виждам нещата.
Коментар
-
Колега Банков... какво съвпадение във фамилията... не е добре да фалират една-две банки.. аз съм имал възможността да бъда помощник-квестор на БАНКА СЛАВЯНИ и пом.синдик на ЕЛИТ БАНК.Фалита на банка не е добро нещо, това не е като да фалира EТ Вихрогонов от Долно Нанагорнище.В какво да инвестират хората ? В глупави имотни инвестици със съмнително качество, и виртуално-предполагаеми бъдещи приходи от наеми.Ясно какво стана в съвсем недалечното минало, 2007-2008-2009г. За едно съм сърдит на банките... ,че предизвикаха строителния бум... даваха пари на пишман строители да строят, даваха пари и на пишман кредитополучателите да купуват построеното.За да се стигне досегашната ситуация... безлюдни апартаменти,сгради, цифра необитаеми офиси, складове и т.н.Погледнете какво става от кв.Левски към центъра, лъскави безлюдни билдинги, повечето от които никога няма да се продадат. Това е така да се каже грешка на растежа, ще се оправят нещата... съжалявам, че съм от най-шибаното поколение което преживя почти всичко без войната.Социализъм,ПЕРЕСТРОЙКА, (тогава завършвах института и бях на 26 години), мутренски войни, фалити на банки, драми, ся пък и световна криза... Наздраве! ПП Деяне, няма да стане премахването на борда, поне в обозримо бъдеще.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз не мога да разбера как народа си мисли че като фалира една банка, и парите на клиента са защитени.......имало закон......дрън - дрън......някой чел ли го е?S_BANKOV написа:Първо не тълкувате правилно закона за гарантиране на влоговете, а в него пише че се гарантират влогове в размер до 100 хил. евро или левовата им равностоиност.Проблема в тълкуванието идва от нещо друго - закона гарантираи лихвените плащание по тези влогове ако са обявено като официален продукт на Банката, ако лихвените плащания са договорени чрез отклонение, без значение нагоре или надолу ТЕ НЕ СЕ ГАРАНТИРАТ.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
nikolovvd написа:Както знаете муха, политик и банка са убиват с вестник.Дори 25% от клиентите на най-голямата японска банка да си изтеглят вложените пари, то тя ще фалира веднага!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Колеги, нека от една много сериозна тема не правим лакардии и разговори тип "Ганковото кафене".Все-си мисля, че когато говорим за пари нещата са малко по-сериозни.Не фалиралата банка изплаща гарантираните по закон суми на вложителите, а ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.Хванахме се за понятието "ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЛИХВЕНИ УСЛОВИЯ".Това са лихвите извън "ТАРИФАТА ЗА ЛИХВИ ТАКСИ И КОМИСИОНИ", които всяка банка прилага по операциите си с клиенти и е длъжна по закон да ги запознае.Да, случва при определени сделки, когато определена сума пари е предоставена като обезпечение на трети лица, гаранционни сделки, сделки хеджиращи риск (валутен, лихвен) да бъде приложен процент различен от този в тарифата.Тогава законът не гарантира тези влогове или депозити.Ето линк към закона:http://lex.bg/laws/ldoc/2134402048SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Nino написа:Колеги, нека от една много сериозна тема не правим лакардии и разговори тип "Ганковото кафене".Все-си мисля, че когато говорим за пари нещата са малко по-сериозни.Не фалиралата банка изплаща гарантираните по закон суми на вложителите, а ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. В какви срокове... в закона е написано.Според мен закона е написан напълно разбираемо и ясно.Хванахме се за понятието "ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЛИХВЕНИ УСЛОВИЯ".Това са лихвите извън "ТАРИФАТА ЗА ЛИХВИ ТАКСИ И КОМИСИОНИ", които всяка банка прилага по операциите си с клиенти и е длъжна по закон да ги запознае.Да, случва при определени сделки, когато определена сума пари е предоставена като обезпечение на трети лица, гаранционни сделки, сделки хеджиращи риск (валутен, лихвен) да бъде приложен процент различен от този в тарифата.Тогава законът не гарантира тези влогове или депозити.Ето линк към закона:http://lex.bg/laws/ldoc/2134402048VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Nino написа:Колега Банков... какво съвпадение във фамилията... не е добре да фалират една-две банки.. аз съм имал възможността да бъда помощник-квестор на БАНКА СЛАВЯНИ и пом.синдик на ЕЛИТ БАНК.Фалита на банка не е добро нещо, това не е като да фалира EТ Вихрогонов от Долно Нанагорнище.В какво да инвестират хората ?.... .Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар