Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Църквата с/у Ин Витро?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Църквата с/у Ин Витро?

    http://www.btv.bg/news/bulgaria/stor...тересно ми е как ще коментирате темата, също така вярвате ли в църквата и живеете ли богоугодно?
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

    #2
    Църквата има толкова много каузи, които може да защитава, че едва ли точно ин витрото е най-подходящата. Сега, според разбиранията на Църквата, с жена ми явно сме извън нейните канони, след като първото ни дете е точно ин витро. И понеже аз вярвам по свой си начин, не през Църквата, съм убеден, че ако Господ имаше нещо против ин витрото, никога жена ми нямаше да роди, при нейната проблемна бременност. Че после да ни възнагради и с второ, по естествен начин. Значи, Господ гледа благосклонно на тези неща, още повече, според мен, дори да звучи еретично, самият Господ е плод на ин витро на извънземна цивилизация, най-малкото при зачеването му има твърде много неизвестни. Така че, нека си говори Църквата, но действителността е по-различна...
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

    Коментар


      #3
      Както коментираха някъде по новинарските сайтове - явно е богоугодно да се поддържа патриарха на батерии, но не е богоугодно да се създава нов живот.

      Коментар


        #4
        Не вярвам в нито една земна религия, създадена и проповядвана от хора.Още по-малко вярвам в правото й да определя начина на живот на който и да е човек.Уважавам Православието като Българска институция, в известен смисъл спомогнала за съхраняване на българщината, макар и да не споделям важността на тази й роля, нито се причислявам към "миряните", макар и да съм кръстен.Не определям живота си като "богоугоден", тъй като не вярвам, че Бог се интересува от това как аз живея. Ако ме е създал той - то той ме е създал такъв и е отговорен за всяка моя постъпка. Такава е била волята му, както казват тия, дето вярват в него. Ако наистина е "всемогъщ" - защо не ни е направил да сме всички добри?!???

        Коментар


          #5
          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4440891
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

          Коментар


            #6
            Митрополит Гавраил добави: ,,Позицията на Синода е срещу сурогатното майчинство, то е неприемливо. Но както руската и гръцката църква, приема ин витрото само при условие, че биологичният материал бъде от законния съпруг и колкото клетки се оплодят, толкова да се имплантират, да няма унищожаване на яйцеклетки. При тези условия църквата приема ин витрото. Това е мнението на Светия синод и нищо повече не бих могъл да кажа".Не били компютри, ами компоти...

            Коментар


              #7
              Има разлика между вяра и църква.Църквата има право на мнение, както всеки един от нас. Не виждам какъв е проблемът, много хора споделят мнението на църквата. Ако то не ви харесва, не го слушайте. Ако трябва да подходя от погледа на религията, Исус даде право на избор на човек как да живее, защото не чрез дела се спасява човек, а чрез вяра. Мисля, че това отговаря на повечето въпроси - всеки сам гради живота си въз основа на своите вярвания и виждания, а не според желанията на околните.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

              Коментар


                #8
                А как е заченат Исус? 26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 28 И като дойде ангелът при нея, рече: Здравей благодатна! Господ е с тебе, [благословена си ти между жените]. 29 А тя много се смути от думата му, и в недоумение беше какъв ли ще бъде тоя поздрав. 30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край. 34 А Мария рече на ангела: Как ще бъде това, тъй като мъж не познавам? 35 И ангелът в отговор й рече: Светият Дух ще дойде върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; за туй, и светото Онова, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Божий Син. 36 И, ето, твоята сродница Елисавета, и тя в старините си е зачнала син; и това е шестият месец за нея, която се казваше неплодна. 37 Защото за Бога няма невъзможно нещо. 38 И Мария рече: Ето Господната слугиня; нека ми бъде според както си казал. И ангелът си отиде от нея.Лука 1Как е заченат Йоан Кръстител?6 Те и двамата бяха праведни пред Бога, като ходеха непорочно във всичките Господни заповеди и наредби. 7 И нямаха чадо, понеже Елисавета беше неплодна, а и двамата бяха в напреднала възраст. ...11 И яви му се ангел от Господа, стоящ отдясно на кадилния олтар. 12 И Захарий като го видя, смути се, и страх го обзе. 13 Но ангелът му рече: Не бой се, Захари, защото твоята молитва е чута, и жена ти Елисавета ще ти роди син, когото ще наречеш Иоан.Лука 1А как е заченат Исаак (вторият син на Авраам, родоначалник на евреите)? 17 Тогава Авраам падна на лицето си и се засмя, и рече в сърцето си: На стогодишен човек ли ще се роди дете? И Сара, която има деветдесет години, ще роди ли?Битие 1711 А Авраам и Сара бяха стари, в напреднала възраст; на Сара беше престанало обикновеното на жените.Битие 181 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал. 2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок.Битие 21А как е заченат Исмаил (първият син на Авраам, считан за родоначалник на мюсюлманите)? 1 А Сарайя, жената на Аврама, не му раждаше деца; но, като имаше слугиня, египтянка, на име Агар. 2 Сарайя рече на Аврама: Виж сега, Господ не ми дава да раждам; моля ти се влез при слугинята ми; може би ще придобия чадо, чрез нея. И Аврам послуша това, което каза СарайяБитие 16И ТАЗИ църква отрича ИнВитрото и другите начини за "неестествено" раждане?!?!??!

                Коментар


                  #9
                  Тия дето се крият зад вярата и Бога, а същевремено въртят далавери за лично облагодетелстване, най-добре е да замълчат!
                  Български владика има частна фирма за трансплантация на органи, съобщи днес д-р Константин Тренчев, президент на Конфедерацията на труда "Подкрепа" в предаване на Би Ти Ви."Проверили сме кой в какви фирми участва, но още не е дошло времето, да ги разкрием. Аз не искам да разклащам основите на църквата, но няма как да отречем, че част от тези хора имат техни частни интереси, а освен това са били и в авангарда на атеистите - в бившата Държавна сигурност", заяви Тренчев.
                  Като знам в отделните епархии каква финансова бъркотия е, мога да се сетя каква анархия е в Светия синод.Парите, които се дават в църквата за Свето кръщение например се прибират от свещенослужителите и нищо не се отчита в епархията.
                  Няма начин да няма начин!

                  Коментар


                    #10
                    Освен сега ОФИЦИАЛНО да си организират една света инквизиция и да гонят и изгарят на клада всички семейства сдобили с деца чрез инвитро.Имайки предвид че всички религйи са създадени с една единствена цел - да може да се запази човешкия род до достигане на определен етап от развитие на цивилизацията, църквата в случая действа точно наопъки.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                    Коментар


                      #11
                      А нещо за сурогатното бащинство не казват ли Предлагам на църквата да си гледа луксозният авомобилен парк и да си сменят по-често маслата...

                      Коментар


                        #12
                        И откъде накъде онзи, що се е врекъл да няма поколение, да не се докосва до жена и е обречен да е евнух до края на дните си, ще ми дава наклон на шапката! Завист ли е, какво ли...?
                        Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                        Коментар


                          #13
                          Humppa написа:
                          А нещо за сурогатното бащинство не казват ли Предлагам на църквата да си гледа луксозният авомобилен парк и да си сменят по-често маслата...
                          Колега, благовонните или автомобилните масла да сменят по-често? Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

                          Коментар


                            #14
                            Маслата в главите Аз не съм си сменял маслото в колената от няколко години и взеха да ми се подбиват шарнирите...

                            Коментар

                            Working...
                            X