Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Знаеш ли за какво те спирам?"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Като заспорихте за регулировчика, обърнете внимание на:"(3) Освен сигналите, посочени в ал 2, регулировчикът може да използва и допълнителни разбираеми жестове за даване на други указания и разпореждания на участниците в движението."Т.е. напълно редно и законно е да ви маха с палката, да ви свири със свирката и да ви прави всякакви разбираеми жестове.
    Абсолютно вярно, идеята на чичкото с палката е да регулира движението и да облекчи трафика, да не говорим че много от хората не знаят кое важи първо светофар, знак и маркировка, мигача е екстериорно украшение на колата.А като видя някой паркирал пред пешеходна пътека направо ми идва да сляза и да му шибна един.Относно курсовете незнам как така едно време ние карахме по 3 месеца курсове, сега го минават за 2 седмици, сигурно сме били по прости.А за това че поцайте вземат парички, ми ще вземат като им давате.Последния ми фиш беше за това че излизайки от паркинга на Била в Младост и чудейки се къде да паркирам ме спряха за това че съм без колан - ДА бях без колан, нищо че преди 1 минута съм седнал зад волана и нищо че блока ми е на изхода на паркинга - БЯХ си в нарушение и си платих фиша.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Все си викам няма да им давам подкуп и все не издържам.Дано не става това в чужбина,че може и да ме арестуват за подкуп.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Immortal написа:
        Като заспорихте за регулировчика, обърнете внимание на:"(3) Освен сигналите, посочени в ал 2, регулировчикът може да използва и допълнителни разбираеми жестове за даване на други указания и разпореждания на участниците в движението."Т.е. напълно редно и законно е да ви маха с палката, да ви свири със свирката и да ви прави всякакви разбираеми жестове.
        Напълно вярно,но тези,които съм виждал през годините използват само де разбираеми,де не жестове и ето ти капанчето-иди доказвай какво ти е показвал.Пари и аз не им давам-като съм нарушил правилата си нося наказанието.
        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Баси скапаните медии днес по 2 различни радиа чух че куките щели да препитват по пътя за тва - онва.....реално нищо ново не се е случило, щото това го има откай време в закона, но на някой му е хрумнало да направи от тва новина и яко зомбират народа.......плюс това го представят грешно - все едно ще ме спрът и ще почнат да питат за регулировчик или знаци......пише че " който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешно полагане на проверочен изпит;" ...... - никъде не се дава правото на куките да се правят на изпитващи.....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

...гледам и не вярвам на ушите си дето викаше Вучков. Егати полемиката. Ми те са 3 положения на регулировчика бе хора. Тва да не е кама сутра и да има сума положения. 3 положения ли не могат да се научат не мога да разбера ?

Коментар

////Punto//// написа:
              ...гледам и не вярвам на ушите си дето викаше Вучков. Егати полемиката. Ми те са 3 положения на регулировчика бе хора. Тва да не е кама сутра и да има сума положения. 3 положения ли не могат да се научат не мога да разбера ?
              То и на светофара са 3, ама си е сложно ...

Коментар

jorko написа:
                ivailo rachev написа:
                Венъж ми се е случвало на кръстовище с регулировчик той застанал с лице към мен с вдигната дясна ръка,но не нагоре,а напред и аз си чакам,а някой зад мен започна да ми свири,а той полицая бил протегнал ръката да минаваме е на тва какво му викате.
                Я пак ? ... че обяснението в началото се връзваше, ама нещо накрая не го разбрах виж ползвай картинките от линка на ВО
                BO написа:
                Наистина не се знае много за регулировчика, за това ЕТО обяснения с толкова сложните му движения:
                Ами добре.Регулировчика беше в положение на картинка номер 3 от на ВО,а той беше с лице към мен.Това означава,че всички чакат(включително,аз и останалите от моята страна) с изключение на тези които са от лявата страна на регулировчика.В случая аз си чакам и зад мен започнаха да свирят,а той регулировчика сочел към нас да минаваме.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
                  jorko написа:
                  ivailo rachev написа:
                  Венъж ми се е случвало на кръстовище с регулировчик той застанал с лице към мен с вдигната дясна ръка,но не нагоре,а напред и аз си чакам,а някой зад мен започна да ми свири,а той полицая бил протегнал ръката да минаваме е на тва какво му викате.
                  Я пак ? ... че обяснението в началото се връзваше, ама нещо накрая не го разбрах виж ползвай картинките от линка на ВО
                  BO написа:
                  Наистина не се знае много за регулировчика, за това ЕТО обяснения с толкова сложните му движения:
                  Ами добре.Регулировчика беше в положение на картинка номер 3 от на ВО,а той беше с лице към мен.Това означава,че всички чакат(включително,аз и останалите от моята страна) с изключение на тези които са от лявата страна на регулировчика.В случая аз си чакам и зад мен започнаха да свирят,а той регулировчика сочел към нас да минаваме.
                  Така и аз разбрах общо взето, обаче кой реши че така ви давал сигнал да минавате ? Регулировчика ли или някой от свирците слезна и дойде при теб да ти го каже ? С палката в дясната си ръка ли нещо се е опитвал да каже или пък с лявата нещо подобно ?

Коментар

jorko написа:
                    ////Punto//// написа:
                    То и на светофара са 3, ама си е сложно ...
                    Ами как да не е сложно,като доста от т.н."водачи на МПС"са решили,че за тях ЗДвП не важи-к.ви регулировчици,к.ви светофари...
                    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

popara801 написа:
                      Все си викам няма да им давам подкуп и все не издържам.Дано не става това в чужбина,че може и да ме арестуват за подкуп.
                      Зависи в коя чужбина си, но в САЩ ти слагат белезниците още щом си покажеш ръката с банкнота-та/тите от прозореца. Съдебното решение е мигновенно (в сравнение с българската правосъдна система) и последствията не са приятни (меко казано). На кратко - не ти се иска да попаднеш в подобна ситуация извън България, Румъния и до някъде Унгария.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        popara801 написа:
                        Зависи в коя чужбина си, но в САЩ ти слагат белезниците още щом си покажеш ръката с банкнота-та/тите от прозореца. Съдебното решение е мигновенно (в сравнение с българската правосъдна система) и последствията не са приятни (меко казано). На кратко - не ти се иска да попаднеш в подобна ситуация извън България, Румъния и до някъде Унгария.
                        Да де и аз така съм чувал,ама тука по-скоро ако не им дадеш си лошия.
                        FIAT BRAVO 1.6
                        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

jorko написа:
                          ivailo rachev написа:
                          jorko написа:
                          ivailo rachev написа:
                          BO написа:
                          Така и аз разбрах общо взето, обаче кой реши че така ви давал сигнал да минавате ? Регулировчика ли или някой от свирците слезна и дойде при теб да ти го каже ? С палката в дясната си ръка ли нещо се е опитвал да каже или пък с лявата нещо подобно ?
                          Полицая реши,че така е давал знак да минаваме,по едно време погледна към мен и прочетох по устните му айде минавай.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Регулировчиците ги разбирам ... повярвайте ми ... колкото и каквито и да са ... знаят как да си правят стойките ... Обаче идва редовният проблем като жена види регулировчик и е първа на светофара ... колко пъти съм си казвал, че ако съм на мястото на регулировчика няма да се сдържа ... И оттам идват всичките подсказки, соченици, мятаници и т.н. ... особено при ляв завой е едно мазало, мазало ...А като цяло, служител на КАТ, който си върши работата съвестно/не говорим за рушвети ... / - според мен доста добре пи използвам дадения член от закона и то доста полезно ... Наистина не виждам какво ви пречи въпросната новина ... не може да те спрат че караш в забранена улица и да не знаеш защо те спират ...
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                              не може да те спрат че караш в забранена улица и да не знаеш защо те спират ...
                              Повярвай ми, може! Лично на мен ми се случвало. На края на улицата имаше патрулка, аз влизам от другия край. Около 50 м преди патрулката имало знак "Задължително надясно след знака". Улицата обаче беше цялата в дупки, да не кажа в трапове, и аз бях се съсредоточил в тях по обясними причини. Полицаите бяха бесни - мислеха, че съм ги пренебрегнал. Обясних им ситуацията, ама тцъ - акт. :D
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Kuku написа:
                                Регулировчика никак не е сложен....1. Виждаш ли гръб/гърди - стоиш.2. Виждаш ли рамене - минаваш.Бааааааааааааааси виШутУ
                                Ела да ги видиш на колелото на Панаира какви са Убавци- върти палката като вятърна мелница...
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X