Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Знаеш ли за какво те спирам?"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Толкова са слабоумни масовата част от шофьорите, че единственото, което биха разбрали от регулировчика би било: "Аре минавай уе, майка му да и@а... Аре и ти ве, да’ай, да’ай... чшшш, ае размърдайте се бе...карай Е таа кола на някъде" Т.е. някакви такива селяндурски подвиквания. В деня преди Бъдни вечер пред ТЦ Сердика в София имаше двама регулировчици и буквално всички шофьори гледаха като телета в железница. Нямаха идея какво означава тази протегната напред дясна ръка. Знаеш ли за какво те спирам? Не, ама съм сигурен, че искаш да ми кажеш!

Коментар

Нямам нищо против. Обаче първо всички катаджии да преминат физически тестове - пробягване на дистанция за време, набирания на лост и подобни. Да подрусат шкембета тлъсти. Па ако не покрият норматива - айде чао.

Коментар

Женшен е прав.Венъж ми се е случвало на кръстовище с регулировчик той застанал с лице към мен с вдигната дясна ръка,но не нагоре,а напред и аз си чакам,а някой зад мен започна да ми свири,а той полицая бил протегнал ръката да минаваме е на тва какво му викате.Може би аз съм бавно развиващ в очите на другите водачи като знам какво значи това положение на регулировчика и си чакам.Някой колега по-горе каза "другите шофьори" извинявам се,но по пътищата има много малко шофьори повечето са водачи,та и аз самия не се смятам за шофьор аз съм си водач
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Това,че 90% от водачите не познават правилника е вярно,но това до голяма степен се дължи на т.н.шофьорски"курсове"-няма теория,2,3 кормувания и хайде на изпит.Да не говорим колко от /само/убийците по пътищата са си купили свидетелствата,особено по-мургавите.
          PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
          Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

kostov написа:
            .....Да не говорим колко от /само/убийците по пътищата са си купили свидетелствата,особено по-мургавите.
            Изглежда, че наистина си ги купуват свидетелствата или карат без такива. Защото има изискване да е завършено средно образование, за да се получи свидетелство за управление (доколкото знам), а има такива, които дори не могат да пишат и четат, а карат автомобили. Как е минал на листовките такъв човек?Наистина е много интересно как ще се доказва, че не от незнание, а поради невнимание е извършено нарушението?

Коментар

Абе на курсовете добре ни подготвиха... ли поне мен де. Покрай листовките ги бях научил знаците на регулировчиците, но след като рядко попадам на някой, който действително разпорежда движението с тях се забравят.
              In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

nnikin_n написа:
                Имайки предвид ,че там "служат" все наши хора а и обикновенно местата са платени не очаквам никакви промени.
                Като си толкова сигурен, що не вземеш да кандидатстваш за полицай в КАТ, да видим какво ще приказваш след изпитите! И на стадиона всеки разбира от футбол, но от пейките на публиката и въобще не се притеснява, че не може да ритне топката като хората. Който е живял по-дълго в Италия да каже колко видове полиция има там и колко време минава от неправилно спиране и санкционирането.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

peho написа:
                  kostov написа:
                  .....Да не говорим колко от /само/убийците по пътищата са си купили свидетелствата,особено по-мургавите.
                  Изглежда, че наистина си ги купуват свидетелствата или карат без такива. Защото има изискване да е завършено средно образование, за да се получи свидетелство за управление (доколкото знам), а има такива, които дори не могат да пишат и четат, а карат автомобили. Как е минал на листовките такъв човек?Наистина е много интересно как ще се доказва, че не от незнание, а поради невнимание е извършено нарушението?
                  Не съм сигурен колега но мисля че не е нужно средно образование за книжка трябва да имаш основно

Коментар

peho написа:
                    Защото има изискване да е завършено средно образование, за да се получи свидетелство за управление (доколкото знам)
                    Изискването е за основно образование, не за средно.

Коментар

Наистина не се знае много за регулировчика, за това ЕТО обяснения с толкова сложните му движения:
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ivailo rachev написа:
                        Венъж ми се е случвало на кръстовище с регулировчик той застанал с лице към мен с вдигната дясна ръка,но не нагоре,а напред и аз си чакам,а някой зад мен започна да ми свири,а той полицая бил протегнал ръката да минаваме е на тва какво му викате.
                        Я пак ? ... че обяснението в началото се връзваше, ама нещо накрая не го разбрах виж ползвай картинките от линка на ВО
                        BO написа:
                        Наистина не се знае много за регулировчика, за това ЕТО обяснения с толкова сложните му движения:

Коментар

Регулировчика никак не е сложен....1. Виждаш ли гръб/гърди - стоиш.2. Виждаш ли рамене - минаваш.Бааааааааааааааси виШутУ

Коментар

И мен така са ме учили едно време. Но понеже знам че малко хора знаят винаги очите на всички страни и с върволика покрай регулировчика.

Коментар

Като заспорихте за регулировчика, обърнете внимание на:"(3) Освен сигналите, посочени в ал 2, регулировчикът може да използва и допълнителни разбираеми жестове за даване на други указания и разпореждания на участниците в движението."Т.е. напълно редно и законно е да ви маха с палката, да ви свири със свирката и да ви прави всякакви разбираеми жестове.

Коментар

Immortal написа:
                                peho написа:
                                Защото има изискване да е завършено средно образование, за да се получи свидетелство за управление (доколкото знам)
                                Изискването е за основно образование, не за средно.
                                Да де, основно, обърках се, но и с основно би трябвало да можеш да пишеш и четеш.

Коментар

Working...
                                X