Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камина на Биоетанол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Камина на Биоетанол

Здравейте, Някой да има камина на биоетанол? Доволен ли е от това чудо, как стои въпроса с цената на отопление с нея ?
    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Има, обаче е повече декоративна, за създаване на атмосфера. С нея можеш да се грееш, но е много скъпо. Биоетанолът е около 4 лева литъра.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Брат ми има, аз му я слагах, после взе още една за тъщата.http://www.planikafires.com/expresione.htmlДа, повече за създаване на атмосфера е, но и топли доволно.Спокойно се намира и за 2-2,60лв.първата обява в ebay:http://www.ebay.de/itm/30-L-BIO-ALKO...ествено от там няма как да се поръча или поне е по-трудно, но дава представа за цената.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Добре, а какъв е разхода на час?Предполагам има начин да се регулира колко бурно да гори - нещо като едновремешните нафтови печки сигурно.Дай някакви параметри - че ми е интересно!
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Да Humppa - спам си е наистина. Камината е искам за малък хол около 15-16 квадрата. Хареса ми като дизайн, а самата тема е вдигнах да се ориентирам някой има ли такова и колко скъпо излиза да се топли стаята с нея. Пелетна камина не ми трябва на този етап. Камина с водна риза имат нашите - топли цял апартамент но това с мъкненето на дърва до 4-ти етаж без асансьор си е чиста разсипия на здравето. Обикновена печка-камина тип пирамида имам и в момента, но също не ми се занимава с нея (отново мъкнене на дърва). Удачни варианти колкото искаш, най-удачен ми е в момента варианта за хиперинверторен климатик но това е друга тема.
          Fiat Coupe 1.8

Коментар

Колеги, хайде моля ви се придържайте се към темата. Въобще не ме интересуват другите варианти, татко беше топлоинженер и с фирмата му ни отгледа. Повярвайте ми наистина знам какви други варианти има и моля въздържайте се да ми ги предлагате. Ако съм се интересувал от пелети или термопомпи това щях да попитам. Това което исках да знам се отнася единствено и само за камината на биоетанол, единственото което ме впечетли в нея е супер дизайна и че мога да си е сложа и на масата насред хола и да си гледам кефа. Мога да си направя отоплителна инсталация на газ, мога и на пелети, може да сложа инвертор, хиперинвертор и всякакви такива вариации на климатика, може да се мисли и за термопомпени инстлации наистина. Но в момента се интересувам конкретно от такъв тип камина.
            nai7 написа:
            Ти търсиш варианти ние ти казваме,това не искаш,онова не искаш.Вземи си една газова печка и си свиркай,за 15 кв Африка ще става с нея.И няма да мъкнеш дърва нагоре надолу.
            Колега, объркал си се, не търся варианти, а питам точно за такава камина. Пред газовата печка си свиркай ти, бутилката кой ще ми мъкне по стълбите?Ако ще си пишем варианти за отопление си направете друга тема. Съжалявам за резкия тон, но освен пост-а на ele и trace другите мнения не са по темата.
            Fiat Coupe 1.8

Коментар

muns61 написа:
              siluro написа:
              Пред газовата печка си свиркай ти, бутилката кой ще ми мъкне по стълбите?
              А биоетанолчето, с дъждеца по водостока ли ще дойде? :D
              Не колега, биоетанолчето ще дойде с една 5 литрова тубичка до горе, а газовата бутилка не искам да е виждам даже. Не ти разбирам иронията само. Ако няма да ми помагате за биоетанола някой модератор ако може да заключи или направо да изтрие темата. Съжалявам направо, че се допитах до мнението ви ...
              Fiat Coupe 1.8

Коментар

Що се заяждате с човека не мога да разбера - сигурно не сте изтрезнели още. Тези камини са страхотни, отделя около 3кв/час, но не знам дали е за всички камини, защото има и малки модели. 1 литър биоетанол изгаря за около 4-4,5 часа, обаче биоетанолът е сравнително скъп - последно го взех 4 лева, затова не са много подходящи от финансова гледна точка за отопление, а и 3 кв не са кой знае колко за някоя по-голяма неизолирана стая.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Тези камини са може би най-съвършенният отоплителен уред. 1. Дава така желания уют на камината.2. Няма нужда от комин, следователно чистене, прахоляк и смърдоляк го забравяш.3. Има сензори за вредни газове4. Управлява се дистанционно и не се налага да ходиш през час до нея, я за зъреждане на дърва, я за побутване на жарта.5. Може би единствения недостатък е, че не можеш да си сложиш шишчеттата и пътжолите на жарта! А хамалогията е толкова колкото да слезеш до мазето за кана вино или бутилка ръкия!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Абе гледам тия на Планика им дават 3-5 часа горене с 2 литра резервоар....Сериозно си хапват и наистина само за гъзарийка са си....
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                      Добре, а какъв е разхода на час?Предполагам има начин да се регулира колко бурно да гори - нещо като едновремешните нафтови печки сигурно.Дай някакви параметри - че ми е интересно!
                      Конкретно тази гледах: http://fire-lux.com/products/bio-fir...models/b12.php но няма никакви пояснения обаче. А ми се щеше да имам мнения на хора ползвали това чудо, защото ми е ясно, че от магазина ще ми изтъкнат само "+"-овете.
                      Fiat Coupe 1.8

Коментар

С тия красоти ще ме накарате да почна да произвеждам повече ракия! Биоетанол де!!!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                          С тия красоти ще ме накарате да почна да произвеждам повече ракия! Биоетанол де!!!
                          И за това съм се замислил, само ни трябва царевица, пшеница, захар, няколко бидона за ферментацията и казан за ракия... само дето като теглим чертата незнам какво ще се получи накрая, това чудо за разлика от ракията е някъде към 95-96 градуса.
                          Fiat Coupe 1.8

Коментар

Топлоинженер съм, и според мен си е КОЩУНСТВО да изгаряте ракия.Всякакви горива, свързани с БИО за мен са крайно недопустими, предвид гладния народ в Африка.А и е скъпо. Много скъпо. Много много скъпо.Колега, аз лично не те разбирам. Тия камини са САМО за гъзария, за нищо друго.

Коментар

Камина на Биоетанол

Immortal написа:
                              Топлоинженер съм, и според мен си е КОЩУНСТВО да изгаряте ракия.Всякакви горива, свързани с БИО за мен са крайно недопустими, предвид гладния народ в Африка.А и е скъпо. Много скъпо. Много много скъпо.Колега, аз лично не те разбирам. Тия камини са САМО за гъзария, за нищо друго.
                              Аз без да съм инженер , се присъединявам И да питам нещо - какъв по дяволите е тоя биоетанол ...има ли друг хакнимудвахаощепетоха освен био ?
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                              X