Здравейте, Някой да има камина на биоетанол? Доволен ли е от това чудо, как стои въпроса с цената на отопление с нея ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Камина на Биоетанол
Collapse
X
-
Брат ми има, аз му я слагах, после взе още една за тъщата.http://www.planikafires.com/expresione.htmlДа, повече за създаване на атмосфера е, но и топли доволно.Спокойно се намира и за 2-2,60лв.първата обява в ebay:http://www.ebay.de/itm/30-L-BIO-ALKO...ествено от там няма как да се поръча или поне е по-трудно, но дава представа за цената.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Добре, а какъв е разхода на час?Предполагам има начин да се регулира колко бурно да гори - нещо като едновремешните нафтови печки сигурно.Дай някакви параметри - че ми е интересно!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Да Humppa - спам си е наистина. Камината е искам за малък хол около 15-16 квадрата. Хареса ми като дизайн, а самата тема е вдигнах да се ориентирам някой има ли такова и колко скъпо излиза да се топли стаята с нея. Пелетна камина не ми трябва на този етап. Камина с водна риза имат нашите - топли цял апартамент но това с мъкненето на дърва до 4-ти етаж без асансьор си е чиста разсипия на здравето. Обикновена печка-камина тип пирамида имам и в момента, но също не ми се занимава с нея (отново мъкнене на дърва). Удачни варианти колкото искаш, най-удачен ми е в момента варианта за хиперинверторен климатик но това е друга тема.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Колеги, хайде моля ви се придържайте се към темата. Въобще не ме интересуват другите варианти, татко беше топлоинженер и с фирмата му ни отгледа. Повярвайте ми наистина знам какви други варианти има и моля въздържайте се да ми ги предлагате. Ако съм се интересувал от пелети или термопомпи това щях да попитам. Това което исках да знам се отнася единствено и само за камината на биоетанол, единственото което ме впечетли в нея е супер дизайна и че мога да си е сложа и на масата насред хола и да си гледам кефа. Мога да си направя отоплителна инсталация на газ, мога и на пелети, може да сложа инвертор, хиперинвертор и всякакви такива вариации на климатика, може да се мисли и за термопомпени инстлации наистина. Но в момента се интересувам конкретно от такъв тип камина.nai7 написа:Ти търсиш варианти ние ти казваме,това не искаш,онова не искаш.Вземи си една газова печка и си свиркай,за 15 кв Африка ще става с нея.И няма да мъкнеш дърва нагоре надолу.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
muns61 написа:siluro написа:Пред газовата печка си свиркай ти, бутилката кой ще ми мъкне по стълбите?Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Що се заяждате с човека не мога да разбера - сигурно не сте изтрезнели още. Тези камини са страхотни, отделя около 3кв/час, но не знам дали е за всички камини, защото има и малки модели. 1 литър биоетанол изгаря за около 4-4,5 часа, обаче биоетанолът е сравнително скъп - последно го взех 4 лева, затова не са много подходящи от финансова гледна точка за отопление, а и 3 кв не са кой знае колко за някоя по-голяма неизолирана стая.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Тези камини са може би най-съвършенният отоплителен уред. 1. Дава така желания уют на камината.2. Няма нужда от комин, следователно чистене, прахоляк и смърдоляк го забравяш.3. Има сензори за вредни газове4. Управлява се дистанционно и не се налага да ходиш през час до нея, я за зъреждане на дърва, я за побутване на жарта.5. Може би единствения недостатък е, че не можеш да си сложиш шишчеттата и пътжолите на жарта! А хамалогията е толкова колкото да слезеш до мазето за кана вино или бутилка ръкия!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Yavor написа:Добре, а какъв е разхода на час?Предполагам има начин да се регулира колко бурно да гори - нещо като едновремешните нафтови печки сигурно.Дай някакви параметри - че ми е интересно!Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
nikolovvd написа:С тия красоти ще ме накарате да почна да произвеждам повече ракия! Биоетанол де!!!Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Камина на Биоетанол
Immortal написа:Топлоинженер съм, и според мен си е КОЩУНСТВО да изгаряте ракия.Всякакви горива, свързани с БИО за мен са крайно недопустими, предвид гладния народ в Африка.А и е скъпо. Много скъпо. Много много скъпо.Колега, аз лично не те разбирам. Тия камини са САМО за гъзария, за нищо друго.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар