Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно регистрацията на газова уредба.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nelegalniq написа:
    Благодаря отново на всички за помощта и информацията. Днес взех колата и веднага я минах на "преглед" и регистрация на газовата. Еми да ви се похваля - без никакви затруднения ми я регистрираха и завериха, и относно газовата уредба съм изряден. Но имам едно въпросче допълнително. Тъй като с момчето се познаваме и си вярваме, решихме че за толкова евтина кола няма смисъл да я прехвърляме(щеше да ми стъпи на над 100лв) и направихме генерално пълномощно на мое има. Та въпроса ми е : оригинала на това пълномощно да нося с мен в колата или може и копие(да си го преснимам) да си направя и него да нося, а оригинала с големия талон вкъщи? Благодаря отново и весело посрещане на Новата 2012 година.
    Направи си копие.Но според мен това си е нож с две остриета, както за предишния собственик, така и за теб.Ще те цъкне някъде някоя камера - глобата при него... ще трябва да го разкарваш до КАТ и т.н.Ще забравиш да си платиш данъка - айде пак проблеми на неговата глава.Да не говорим, че застрахователите търсят под вола теле, и не дай боже стане някоя беля, като нищо ще откажат да изплатят обезщетение. Казват, че това генерално пълномощно, макар и да пише на него, че е безсрочно, било валидно 1 година (това ми го е казвал застраховател). След това може и да не го признаят.Бе...прежали ги тия 100 лв и си я прехвърли.

Коментар

Ами то точно нотариуса ни пита безсрочно или за определен период, и ние и казахме безсрочно(но ще трябва да се провери как стой въпроса с валидността). А прехвърлянето по на татък може и да го направя, просто сега за няколко месеца ще карам така. Тя самата нотариуска каза какви права ми дава това пълномощно и едно от тях беше за обезщетение от гражданската , НО дано не ми се налага да проверявам това и твърдение .

Коментар

И такааа, колеги здравейте. Извадих си старата тема от прахта че няма смисъл да питам в нова. Въпроса ми е отново същия относно регистрация на газова монтирана на кола. Та как стои въпроса в момента с този новия шантавия закон. Че намерих една количка с газ, ама няма паспорт и не е регистрирана, та се чудя да я взема ли, тази газ ме плаши. Сега като няма кой да издава паспорт, как стоят нещата. Или да рискувам и да карам с нерегистрирана газова .

Коментар

Абе колега, какво ги правиш тези коли? Yellow_Flash_Colorz_PDT_30

Коментар

nelegalniq написа:
            И такааа, колеги здравейте. Извадих си старата тема от прахта че няма смисъл да питам в нова. Въпроса ми е отново същия относно регистрация на газова монтирана на кола. Та как стои въпроса в момента с този новия шантавия закон. Че намерих една количка с газ, ама няма паспорт и не е регистрирана, та се чудя да я взема ли, тази газ ме плаши. Сега като няма кой да издава паспорт, как стоят нещата. Или да рискувам и да карам с нерегистрирана газова .
            Намираш място,където да ти издадат.Има хора дето за разлика от големите сервизи не си изтърват 30 лв. и ти праят паспорт,без много много да му мислят.А да караш без газова - КАТ може да ти прави проблеми и трудно ще намериш място,където да минеш ГТП без паспорт на газовата.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Humppa написа:
              Бързо ми омръзват кво да ги правя . Пък и предишната беше форд , не заслужаваше моите пари и труд . А относно мнението на колегата Princo , щяха да ми я регистрират сигурно пак на същото място където и предишната , ама щом не е регистрирана, значи няма евросонди и е няква сбирщина и не съм вече голям фен на газта от както имах кола на газ. За сега уж ще се отдръпна от тази кола, пък ако си променя мнението и я оправя, ще ви информирам. Ако ли не , пак ще ви информирам ама този път за да изтрият шефовете темата .

Коментар

nelegalniq написа:
                Humppa написа:
                Бързо ми омръзват кво да ги правя . Пък и предишната беше форд , не заслужаваше моите пари и труд . А относно мнението на колегата Princo , щяха да ми я регистрират сигурно пак на същото място където и предишната , ама щом не е регистрирана, значи няма евросонди и е няква сбирщина и не съм вече голям фен на газта от както имах кола на газ. За сега уж ще се отдръпна от тази кола, пък ако си променя мнението и я оправя, ще ви информирам. Ако ли не , пак ще ви информирам ама този път за да изтрият шефовете темата .
                До някаква степен си прав,но има и вариант друга да е причината да не е регистрирана.Примерно бутилката да е на повечко години.На мен не искаха да ми я регистрират в голям сервиз,щото на 5 години бутилката трябвало да мине надуване и прегледи дето струват 20 лв. и още 30 за паспорт,а на мен бутилката ми беше на 6 години.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Да използвам темата на колегата: Аз сложих газ преди 2 седмици и от сервиза където я монтират ми казаха да отида да мина преглед. Отивам на пункта за прегледи и момчетата казаха, че няма смисъл да минавам за сега докато не ми дойде време за преглед на колата(т.е.септември). И казаха да се ослушвам за новите промени в закона. Незнам колко са прави , но за сега мисля така да карам. Иначе от сервиза си ми дадоха паспорт на бутилката и паспорт на ГИ.
                  Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                  Ex.Opel Astra

Коментар

Working...
                  X