Весели празници колеги ! Това беше хубавото, сега въпроса ми . Изпадна ми на оферта една кола, но проблемът е че е с газова уредба на която няма паспорт и преглед , следователно и лепенката на задното стъкло. Та въпросите ми са:1. Мога ли да я регистрирам тази газова при положение че нямам документи за нея? 2. Също така ако не я регистрирам ще имам ли сериозни проблеми с полицаите? Тази кола ще се кара максимум 1-2 години (освен ако не се скапе преди това) . Момчето от което мислех да я взема(мислех защото като научих за газовата и се разколебах) го познавам и ми каза че скоро са го спирали за проверка но не са правили проблем за тази газова. Та това е проблема ми. Отново весели празници .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно регистрацията на газова уредба.
Collapse
X
-
То проблема е че не знам да съществува такава фирма за прегледи на газови уредби в Свищов ама ще разпитам(виж майстори на газови уредби знам). И съм забравил да попитам колко ще струва ама колегата е казал 25лв. И едно въпросче още, ако отида примерно в Русе(там уча и ми е удобно) и искам да ми регистрират тази газова ще бъде ли проблем защото съм от друг регион ?
Коментар
-
По принцип за да си спокоен какво си купил, а и по закон - следва да се направи воден тест на бутилката и да проверят за течове на газ с едно уредче.След това се издава паспорт и си легален. Естествено ако не се пръсне бутилката. Голямо шоу е...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
http://www.facebook.com/media/set/?s...pe=1Ходих там преди няколко години,за преглед на АГУто на една Панда.АГУто взех от една починала Жигула,на бутилката имаше някакви данни и годината на производство 1974.Казах на техническото лице,че съм за ГТП на АГУ и той ми поиска паспорта на газовата и каза че ще струва 13 лева,след като му казах че нямам никакви книжа и че АГУ взех от една бракувана кола,служителят ми каза че ще трябва да издаде и паспорт но цената ще е вече 20 лева.Може да пробваш когато си в Свищов,ако от тогава не са се променили нещата ще стане бързо и безпроблемно.Мисля че беше гаража с бялата кола отпред.Успех.FIAT500.1.1.1997
Коментар
-
Re: Въпрос относно регистрацията на газова уредба.
nelegalniq написа:Весели празници колеги ! Това беше хубавото, сега въпроса ми . Изпадна ми на оферта една кола, но проблемът е че е с газова уредба на която няма паспорт и преглед , следователно и лепенката на задното стъкло. Та въпросите ми са:1. Мога ли да я регистрирам тази газова при положение че нямам документи за нея? 2. Също така ако не я регистрирам ще имам ли сериозни проблеми с полицаите? Тази кола ще се кара максимум 1-2 години (освен ако не се скапе преди това) . Момчето от което мислех да я взема(мислех защото като научих за газовата и се разколебах) го познавам и ми каза че скоро са го спирали за проверка но не са правили проблем за тази газова. Та това е проблема ми. Отново весели празници .Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
Регистрация и преглед може да направиш из цяла България.Моята кола е със сливенска регистрация,а регистрацията на ГУ я направих в Ст.Загора.Януари месец,тази година за узаконяване/паспорт/,преглед,стикер и т.н.-за всичко 25лв.Колата я купих с метанова уредба,монтирана в Италия.Всички,които са лицензирани да монтират ГУ могат да ти издадат паспорт и да извършат преглед.Че кой бяга от пари кеш?!
Коментар
-
Благодаря на всички колеги за информацията. Почти се бях отказал, ама то щом било толкова лесно ще се пробвам. Като я огледам в сряда колата, ще ви информирам дали съм я взел. И разбира се какво е станало с газовата, ама ако искат повече от 30-35лв малко ще се замисля, защото самата кола е 600лв . А ако някой е любопитен колата е ескорт 1,6 16V-90коня 94набор разбира се с обикновена газова. Умолявам ви не ме проклинайте, че не съм си намерил фиат .
Коментар
-
Re: кола с газова
kluchar написа:Не знам при вас как е но тук на много места не зареждат ако не видят стикера с прегледаAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Единственото място, на което са ми се заяли, че ми е изтекъл прегледа на метана е в София на ЕКОто в Дружба. Проблемът се реши срещу 1 лв "за почерпка". Иначе никой не гледа никъде за стикери. А почти няма град, в който да не съм зареждал.Но е добре да си имаш всичко де. Аз си имам паспорти на бутилките, минат тест на херметичност до 2015-та, само е трябвало да се мине годишен преглед през август, а не е минат. От нова година вече няма да има прегледи за газовите, така че не мисля да давам грешни пари и за това.
Коментар
-
Благодаря отново на всички за помощта и информацията. Днес взех колата и веднага я минах на "преглед" и регистрация на газовата. Еми да ви се похваля - без никакви затруднения ми я регистрираха и завериха, и относно газовата уредба съм изряден. Но имам едно въпросче допълнително. Тъй като с момчето се познаваме и си вярваме, решихме че за толкова евтина кола няма смисъл да я прехвърляме(щеше да ми стъпи на над 100лв) и направихме генерално пълномощно на мое има. Та въпроса ми е : оригинала на това пълномощно да нося с мен в колата или може и копие(да си го преснимам) да си направя и него да нося, а оригинала с големия талон вкъщи? Благодаря отново и весело посрещане на Новата 2012 година.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар