Здравейте,оставил съм колата [Bravo HGT] от няколко седмици в гаража,припалвам я чат пат но не я карам понеже имам и друга кола с нея се возя зимата мисля да я оставя до пролетта да "заспи зимен сън".Знам че не е хубаво да се застоява на едно място колата ,но за момента нямам избор.Какво може да ме посъветвате като за опазването и?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимен сън за BRAVO.
Collapse
X
-
Свали акумулатора, напомпай хубаво гумите и ги наблюдавай да не спаднат много. За друго не се сещам. Едно време на разни зазимени москвичи и жигули гледах, че освен акумулатора, им сваляха и джантите, слагаха ги на трупчета и им покриваха с картони отстрани спирачните дискове и барабани. Ама чак пък толкова...Виж тази тема. Не е майтап работа зазимяването, ако искаш да стане както трябва : http://mercedes-bulgaria.com/polezno...vtomobila.htmlTonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Сваляш акумолатора или по скоро му разкачаш едната клема за да не се разреди. Няма да е лошо да източиш бензина, ако има такъв в нея защото се скапва с времето. Това за гумите ти го е казал колегата. друго няма какво да и правиш. Доста хора си прибират колите за зимата или изкарват някоя малолитражка от типа на корсичка 1.0 Аз поне имам няколко такива познати... А няма да е лошо да и направиш едно вътрешно почистване преди да я затвориш за да не се набива с прахуляк много много...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Сваляш акумолатора или по скоро му разкачаш едната клема за да не се разреди. Няма да е лошо да източиш бензина, ако има такъв в нея защото се скапва с времето. Това за гумите ти го е казал колегата. друго няма какво да и правиш. Доста хора си прибират колите за зимата или изкарват някоя малолитражка от типа на корсичка 1.0 Аз поне имам няколко такива познати... А няма да е лошо да и направиш едно вътрешно почистване преди да я затвориш за да не се набива с прахуляк много много...
Коментар
-
кола
Зависи къде стой колата влага сухо най добре сложи малко гориво и е припалвай поне веднаж в седмицата и така ще мине зимата Ако всичко и е наред по колата през лятото ще си е караш или свали акумулатора и е остави така ако в гаража и е добре после като го сложиш всичко трябва да си е наред Ни е имаме кола която се пали веднъж в месеца и до сега си е наред
Коментар
-
Пали си колата на две три семдици веднъж и загрявай го оптимална температура.Ако няма възможност да я изкарваш поне натискай педала на спирачката няколко пъти.Бензина от престояване не се разваля повече отколкото въртене с помпа на кола която е с АГУ.Дозареждай акумулатора всеки месец веднъж със зарядно което знае какво прави ,а не някой обикновен токоизправител.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
veskobravo написа:kiselo написа:Сваляш акумолатора или по скоро му разкачаш едната клема за да не се разреди. Няма да е лошо да източиш бензина, ако има такъв в нея защото се скапва с времето. Това за гумите ти го е казал колегата. друго няма какво да и правиш. Доста хора си прибират колите за зимата или изкарват някоя малолитражка от типа на корсичка 1.0 Аз поне имам няколко такива познати... А няма да е лошо да и направиш едно вътрешно почистване преди да я затвориш за да не се набива с прахуляк много много...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Всяка година зазимявам моя фиат, понеже не ми се сменят пружини всеки сезон и да го запазвам колкото се може повече от ръждата, разпалвам я веднъж месечно да загрее до 80-90 градуса, и натискам спирачките както каза колегата, включвам задна-първа да отлепи съединитела, акумулатора си го държа в мазето за да не мръзне и го зареждам веднъж седмично за 2-3 часа колкото да се възбуди и деня преди да паля го зареждам за 12 часа, гумите както ги оставя от есента, напролет са все същите (не спадат). Трета година вече зазимявам и мога да кажа, че е по добре особенно заради химикалите така че няма да изпуснеш много ако не я караш зимата :D ПоздравиТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар