Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПЕТИЦИЯ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПЕТИЦИЯ

Давам линк към темата от Рено форума и директен.Мисля, че беше КРАЙНО ВРЕМЕ!!!!http://www.renault-bg.com/forum/view...cia/index.html
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Крайно време беше някой да го каже открито,а не само помежду си хората да говорят.

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Давайте си подписите хора!!!!!!!!!!Аман от тази ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Колеги, недейте така. Всеки от нас можеше да се е родил циганин, а това здраво го дръпва назад. Техните проблеми са далеч по-големи от нашите, докато нашите рядко произхождат от техните.Всяко циганско престъпление се раздухва, но според мен на глава от населението българите вършат повече престъпления. Да сте видели циганин да открадне кола, да разбие кола?Малцинствените въпроси ги раздухват тия, които искат да отклонят вниманието от зулумите си, а сред тях цигани няма. Не наливайте вода в тяхната мелница.

Коментар

Колеги, недейте така. Всеки от нас можеше да се е родил циганин, а това здраво го дръпва назад. Техните проблеми са далеч по-големи от нашите, докато нашите рядко произхождат от техните. Всяко циганско престъпление се раздухва, но според мен на глава от населението българите вършат повече престъпления. Да сте видели циганин да открадне кола, да разбие кола? Малцинствените въпроси ги раздухват тия, които искат да отклонят вниманието от зулумите си, а сред тях цигани няма. Не наливайте вода в тяхната мелница.
          Това е вярно, но само донякъде. Наистина престъпността не е основния проблем. Не разполагам със статистика, но е много вероятно наистина процента да е по-малък. Отделен е въпроса, че тяхнат (циганската) престъпност много по-пряко засяга обикновения гражданин, защото става въпрос за побои, джебчийство, жилищни обири и улични грабежи, а това директно ти бърка в джоба. Много по осезателно и много по-брутално от злоупотребата на някой политик. (с последното не оправдавам корумпираните политици, естествено)Основният проблем е, че те по всякакъв начин се стремят да се самоизолират в гетата си, а държавата всячески им помага точно по начините, описани в петицията. Създават се двойни стандарти във всяко отношение. И това е само началото на злината.В циганската общност ежегодно се наливат около 400 млн. лв. под формата на социални помощи, което тотално дизентересира циганите от намирането на работа. За тях е по-лесно да живеят от помощи при положение, че работата, която биха си намерили може да бъде само ниско платена с огледа на всякаквата липса на квалификация и образование.Освен цитираната сума, която директно изтича от бюджета, циганската общност се "спонсорира" индиректно от държавни дружества (напр. Електроразпределение), както и от държавните институции.И тук възникват въпросите. Много са, аз ще посоче само един-два:Няма ли да е по-добре този примерно един милиард годишно да се насочи към повишаване на образованието на циганите? Или към създаване на заетост за циганите в родните им места, за да не идват в големите градове, където да изострят ентическото напрежение?Ако почна да изреждам, до довечера няма да свърша, но простата истина е, че сегашната ситуация е плод на дългогодишно и целенасочено изолиране на циганската общност с цел по-лесното и използване за политически цели.Решението в никакъв случай няма да бъде просто, но поне трябва да се покаже воля.Ако искаме да ги "очовечим", ще трябва да продължим да им осигуряваме преференции, но според мен преференциите трябва да се насочат къп повишаване на образованието и културата им и осигурявяне ня заетост, а не към директно и индиректно подпомагане на готово.
          Shit happens, sometimes...
          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

ochinko написа:
            Колеги, недейте така. Всеки от нас можеше да се е родил циганин, а това здраво го дръпва назад. Техните проблеми са далеч по-големи от нашите, докато нашите рядко произхождат от техните.Всяко циганско престъпление се раздухва, но според мен на глава от населението българите вършат повече престъпления. Да сте видели циганин да открадне кола, да разбие кола?Малцинствените въпроси ги раздухват тия, които искат да отклонят вниманието от зулумите си, а сред тях цигани няма. Не наливайте вода в тяхната мелница.
            Да си видял българи да не си плащат тока и въпреки това да не им го спират?Да е справедливо първо да се плащат помощите от всякакъв вид на ромите,а после ако останат пари-майчинството на останалата част от населението?В петицията не се казва нищо против ромите,а против институциите,които нищо не правят по въпроса поне да няма толкова явно толериране по етнически принцип.Не малцинствата са малтретирани в България,а мнозинството.Случайно да знаеш,че има места в страната където дори в кметствата се говори на турски,поради преобладаващото такова население и всички работещи там са такива?Българите се изселват от такива места защото са принудени,понеже немогат да си намерят работа,защото не са от "чергата" на местната управа(кметове,директори на предприятия и фирми) Тези неща са определени в Конституцията и са задължителни за всички,а не като нещо не му изнася на някой циганин,да виква че бил малтретиран,защото бил малцинствена група и въпроса му се урежда бързо.Хайде мислете малко като пишете,дай сега всички да заемем стойка "Г" понеже видиш ли циганите ги мързи да работят(е не всичките,но по-голямата част)

Коментар

ivjordan написа:
              Колеги, недейте така. Всеки от нас можеше да се е родил циганин, а това здраво го дръпва назад. Техните проблеми са далеч по-големи от нашите, докато нашите рядко произхождат от техните. Всяко циганско престъпление се раздухва, но според мен на глава от населението българите вършат повече престъпления. Да сте видели циганин да открадне кола, да разбие кола? Малцинствените въпроси ги раздухват тия, които искат да отклонят вниманието от зулумите си, а сред тях цигани няма. Не наливайте вода в тяхната мелница.
              Това е вярно, но само донякъде. Наистина престъпността не е основния проблем. Не разполагам със статистика, но е много вероятно наистина процента да е по-малък. Отделен е въпроса, че тяхнат (циганската) престъпност много по-пряко засяга обикновения гражданин, защото става въпрос за побои, джебчийство, жилищни обири и улични грабежи, а това директно ти бърка в джоба. Много по осезателно и много по-брутално от злоупотребата на някой политик. (с последното не оправдавам корумпираните политици, естествено)Основният проблем е, че те по всякакъв начин се стремят да се самоизолират в гетата си, а държавата всячески им помага точно по начините, описани в петицията. Създават се двойни стандарти във всяко отношение. И това е само началото на злината.В циганската общност ежегодно се наливат около 400 млн. лв. под формата на социални помощи, което тотално дизентересира циганите от намирането на работа. За тях е по-лесно да живеят от помощи при положение, че работата, която биха си намерили може да бъде само ниско платена с огледа на всякаквата липса на квалификация и образование.Освен цитираната сума, която директно изтича от бюджета, циганската общност се "спонсорира" индиректно от държавни дружества (напр. Електроразпределение), както и от държавните институции.И тук възникват въпросите. Много са, аз ще посоче само един-два:Няма ли да е по-добре този примерно един милиард годишно да се насочи към повишаване на образованието на циганите? Или към създаване на заетост за циганите в родните им места, за да не идват в големите градове, където да изострят ентическото напрежение?Ако почна да изреждам, до довечера няма да свърша, но простата истина е, че сегашната ситуация е плод на дългогодишно и целенасочено изолиране на циганската общност с цел по-лесното и използване за политически цели.Решението в никакъв случай няма да бъде просто, но поне трябва да се покаже воля.Ако искаме да ги "очовечим", ще трябва да продължим да им осигуряваме преференции, но според мен преференциите трябва да се насочат къп повишаване на образованието и културата им и осигурявяне ня заетост, а не към директно и индиректно подпомагане на готово.
              Много вярно!!!Обаче забележете и следното от тези помощи и настаняване в общински жилища(за които чакат и други хора между другото)Какво прави обикновено един циганин настанен така.Счупва всички прозорци,изкъртва вратите,каквото може го продава,а парите изпива,изгаря паркета и всичко останало,което неможе да продаде,а може да гори.И всичко това се плаща от бюджета,дали общинският или държавният е без значение,все от нашите джобове идва.Не е ли по-добре тези пари да отидат за нещо друго,например по-хубави и приветливи училища,или оправени улици и тротоари.Тези неща са пак за хората,но за всички,не само за определени групички.

Коментар

Да, бил съм на места в България, където хората говорят помежду си на турски. За кметствата не знам, но ако родителите ти говорят на турски, на какъв друг език ще проговориш ти? Без междунационална търпимост ще си останем една изостанала махала на Европа.За това, че не си плащат тока, също си прав, ама те живеят на ръба на мизерията. Ако не им спонсорирам аз тока, престъпността сред тях ще нарасне по необходимост.

Коментар

Мисля че точно българите сме нацията която има най-голяма търпимост към други нации,етноси и т.н. и сме доста толерантни към всички.Но все пак когато нещо започне да се набива много на очи и да се прекалява с това по всякакъв начин,тогава става опасно.Защото има много българи,които се блъскат да работят от сутрин до вечер,и накрая вземат дори по-малко от колкото са помощите на някои роми.Е хората търпят но до едно време,заради това нека институциите не си играят с огъня,понеже огъня е стихия която трудно се овладява ако се развилнее.

Коментар

Колеги, струва ми се, че 90% от подписалите се под петицията са се подписали "срещу циганите". Този протест не е насочен към циганското "малцинство", а към политиците които спекулират с етническите различия и създават напрежение. Циганите преди 10.11 бяха кротки и работеха, защото знаеха, че никой няма да им търпи циганията. Социализъмът явно пасваше точно на представите им за живот След 10-ти веднага разни политически сили видяха в тях електората и яхнаха вълната. Специално конфликта с тока в Столипино и Шекер махала се дължи не на циганите, а на тези дето им обещаха да им оправят сметките срещу гласове. А то веднъж тръгне ли - спирка няма. Без значение дали са цигани, турци или българи по етнос, келепира не го изтърва никой! Нека си припомним поговорката за лудия и зелника и да си насочим протеста към правилния адрес. И да се поучим от най-демократичната нация с най-интелигентния президент в света и как решиха проблема с техните "цигани" - афроамериканците и мексиканците.
                    no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
                      Колеги, струва ми се, че 90% от подписалите се под петицията са се подписали "срещу циганите". Този протест не е насочен към циганското "малцинство", а към политиците които спекулират с етническите различия и създават напрежение. Циганите преди 10.11 бяха кротки и работеха, защото знаеха, че никой няма да им търпи циганията. Социализъмът явно пасваше точно на представите им за живот След 10-ти веднага разни политически сили видяха в тях електората и яхнаха вълната. Специално конфликта с тока в Столипино и Шекер махала се дължи не на циганите, а на тези дето им обещаха да им оправят сметките срещу гласове. А то веднъж тръгне ли - спирка няма. Без значение дали са цигани, турци или българи по етнос, келепира не го изтърва никой! Нека си припомним поговорката за лудия и зелника и да си насочим протеста към правилния адрес. И да се поучим от най-демократичната нация с най-интелигентния президент в света и как решиха проблема с техните "цигани" - афроамериканците и мексиканците.
                      Е то аз съм си го казал в един от предните ми постове: "В петицията не се казва нищо против ромите,а против институциите,които нищо не правят по въпроса поне да няма толкова явно толериране по етнически принцип."

Коментар

Това е обречено на неуспех. Защото тези към които е адресирано са пряко зависими от мангасарите. Те им се дупят и им се мазнят защото те са голяма част от гласоподавателите. Българина се е обезверил, и почти не ходи да гласува, и така мангалите са един от главните определящи фактори при избирането на правителство, президент и т.н. По нова телевизия показаха един абсуреден репортаж, как един българин не си бил платил лихвата от цели 27 стотинки (понеже заминал за чужбина) и после му спряли тока. Когато се прибрал в България от енергото му поискали такаса 10 лв ?!!??! за да му пуснат спрения заради 27 ст. ток. А мангалите не плащат от години и имат задължения за милиони и никой нищо не им прави. Преди време Нощен Труд писаха за един пожар в едно гето. Та един фургон беше захранен от 3 !?!??! места с ток. И идва пожарната да го гаси и не могат да го огасят защото не могат да намерят от къде се захранва с ток. И от 3-те места е нелегален. Какво е това нещо. Пирогов не се захранва от 3 места даже !!!Не съм расист, обаче те са намерили начина да живеят на наш груб. Те са паразити. Човека си го каза. Предлагат им работа обаче те отказват понеже им е по лесно да правят деца и да взимат помощи. Малко им била заплатата на местата на които им предлагали. Ми те какво искат. Без образование да го сложат на някоя ръководна длъжност ли ?150 лв било малко. Ми то един полицай взима 300 !!! Какво искат те?

Коментар

ochinko написа:
                          Да, бил съм на места в България, където хората говорят помежду си на турски. За кметствата не знам, но ако родителите ти говорят на турски, на какъв друг език ще проговориш ти? Без междунационална търпимост ще си останем една изостанала махала на Европа.За това, че не си плащат тока, също си прав, ама те живеят на ръба на мизерията. Ако не им спонсорирам аз тока, престъпността сред тях ще нарасне по необходимост.
                          Такаа...ако иска да говори на турски да си ходи в Турция! Обяснявам:1.Никой не им казва да не говорят на турски, но само вкъщи, защото живеят в България и на обществените места са длъжни да говорят на БЪЛГАРСКИ!!!2.Като живеят на ръба на мизерията да си намерят работа.Места за чистачи, миячи, строителни работници и много др.е имало и ще има.Има и българи (при това много ), които живеят на ръба на мизерията и си плащат тока и всички сметки и си изучават децата!!!А циганите какво правят?-само пищят и крадат желязо и к’вото още им докопат ръцете, за което знаят, че няма да бъдат наказани.Е какво правим?Някои може да лентяйстват по цял ден, а други да се трепят по цял ден и да са на един и същи социален статус Така че справедливост трябва да има и трябва да се действа възможно най-бързо по въпроса! Иначе ще се обезличим като нация!
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

КОЛЕГА ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ПЕТИЦИЯТА!!!

КОНСТИТУЦИЯТА Е ЕДНА ЗА ВСИЧКИ
                            ochinko написа:
                            Пълни глупости колега, аз съм един от авторите на петицията и не съм неподготвен по темата1.Плащането на тока и парното - майка ми е с 35 години стаж като акушерка. Пенсия с последните индексации около 80 лева. Няма неплатена сметка работи гледа деца и си плаща. Да си видял банда от развилняли се пенсионери да нападат и убиват за 4 лева и един GSM.2.Изнасилванията и убиствата от безпаричие ли ги правят, ми ако е така, да им съберем пари за проситутки, и оръжия ти ще дадеш ли3.За безплатните жилища. На колко български граждани от нецигански произход дадоха безплатни жилища??? Знаеш ли на какво прииличат, ако не знаеш да ти дам ли снимки.4.Сега ще кажеш нямали работа. Наскоро се организира поредната тъпотия "Ромска трудова борса". Отказват работа за 180 лева, защото ако започнат работа, губят помощи. Плащай си ама аз не искам да давам за търтеи, ако имаш такова желание прибери си едно семейство и си го гледайИскам да кажа за турците. Хич не ме интересува на какъв език ще си говорят. Те са били винаги част от България, и стълб на който се крепи икономиката ни. Проблема там е в ДПС, Доган, обръча от фирми и тоталната незаинтересованост на държавата към турците и помаците. Не забравяйте, че това е един много трудол’бив народ, уважаващ родината си, но хора като Доган ди превръщат в чужди поданници, а държавата нехае. Аз съм съгласен, средствата които ще метнем на вятъра за циганите, да ги дадем на за приобщаването на турската общност към българия, а не да ги даваме на Турция, и за завръщането на българските граждани зад граница в България С Уважение Веселин Илиев Василев

Коментар

peho написа:
                              AlBundy написа:
                              Е то аз съм си го казал в един от предните ми постове: "В петицията не се казва нищо против ромите,а против институциите,които нищо не правят по въпроса поне да няма толкова явно толериране по етнически принцип."
                              Точно така, това е идеята на петицията.

Коментар

Working...
                              X