Здравейте. Може ли да ми кажете дали Мареата е добър избор за мен като за първа кола ?И ако не какво ми бихте препоръчали за 1ва кола?Бюджета ми се състои от 2000-3000 лева.Не ми трябва кола която да бяга много , трябва ми кола на която подръжката и е втина , да не гори много "но пък да не е и 1.1 двигател".А колкото до мареата, имам една на части , така че , ще имам от каде да вземам ако се счупи нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Мареа за първа кола?
Collapse
X
-
Orcinus
Re: Фиат Мареа за първа кола?
SamyBG написа:Здравейте. Може ли да ми кажете дали Мареата е добър избор за мен като за първа кола ?
-
Колега, не съм имал лично мареа но съм се возил малко в седан-а и да ти кажа в сравнение с купето ми направи впечатление, че има много готина возия и дори отзад е удобно за пътуване.Щом имаш една мара за части, почти няма какво да му мислиш. Какъв е двигателя на тази която имаш за части??? Ако е що годе читав и има какво да се ползва от него си потърси мареа седан ( освен ако не те кефи комби).Единственно ако е бензинов мотора да знаеш, че не са от най- икономичните. дори 1.4-1.6 си горят 8-10 в града( поне в София).
Коментар
-
Фиат Мареа за първа кола?
Аз на Ваше място бих си закупил защото :1. Имате една на части и ще си улесните много едно бъдещо обслужване ;2. Можете да разчитате на добри съвети на колеги от форумът , още повече че имате градски ( Дидо Любенов ) , който има познания явно.Успех !FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Не пишеш на колко години си, но ако си на толкова колкото предполагам - млад човек, то това е идеалният автомобил за теб. Ако искаш да не харчи много атмосферния дизел е подходящ, а ако е на бензин - АГУ ще те устрои. Всичко зависи от това как ще я експлоатираш, т.е. колко км на година мислиш че ще минаваш.Другите предимства за млад човек са:Голямо пространство за багаж - за преместване на квартира, прекарване на буркани и др. досадни дейности, няма грешка.Ако имаш приятелка/приятели, на морето въобще няма да те притесняват стандартните проблеми. Всеки плаж е твой, живот на чист въздух, можеш да си сложиш сгъваемите маса и столове, и палатката, и багажа, и пак ще има място.И да се ожениш пак ще ти върши чудесна работа, защото едно дете на 2-3 години има повече багаж от 2 жени!Ако се сдобиеш с имот - къща, апартамент, вила, то Мареята няма да те предаде. Цимент, лепило, теракот, фаянс и т.н. въобще не я впечетляват. Един приятел с Марея събра очите на работниците в един склад докато я товареше с материали за вилата си на село. На практика я построи с Мареяте.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Не пишеш на колко години си, но ако си на толкова колкото предполагам - млад човек, то това е идеалният автомобил за теб. Ако искаш да не харчи много атмосферния дизел е подходящ, а ако е на бензин - АГУ ще те устрои. Всичко зависи от това как ще я експлоатираш, т.е. колко км на година мислиш че ще минаваш.Другите предимства за млад човек са:Голямо пространство за багаж - за преместване на квартира, прекарване на буркани и др. досадни дейности, няма грешка.Ако имаш приятелка/приятели, на морето въобще няма да те притесняват стандартните проблеми. Всеки плаж е твой, живот на чист въздух, можеш да си сложиш сгъваемите маса и столове, и палатката, и багажа, и пак ще има място.И да се ожениш пак ще ти върши чудесна работа, защото едно дете на 2-3 години има повече багаж от 2 жени!Ако се сдобиеш с имот - къща, апартамент, вила, то Мареята няма да те предаде. Цимент, лепило, теракот, фаянс и т.н. въобще не я впечетляват. Един приятел с Марея събра очите на работниците в един склад докато я товареше с материали за вилата си на село. На практика я построи с Мареяте.
Коментар
-
За товарене на багаж Мареата наистина е несравнима. В комбито съм събирал 70 квадрата ламиниран паркет и беше пълно наполовина. Бях качвал тука и една снимка, как го бях накамарил с дърва, за да ги пренеса на 20 метра. Изобщо, за семеен автомобил е супер. Явява се неудобство при возенето на две малки деца, защото е малко тясно на възрастен пасажер на задната седалка при наличие на столче и кошче, но това е временно.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Мареата си е кола от всякъде, стига да ти харесва как се кара (по-добре е от Браво и Брава) Аз като купувах моята Брава, ми казваха да гледам за Мареа, ма нали да съм "гъзар" и за това не взех комбито. Вземай я! След време ще се убедиш в добрия избор"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И какво ще носи в тая Марея - плочки, цимент? Голямото домочадие ще вози??? Ако си млад човек, а на такъв ми приличаш, и нямаш намерение да се жениш и да гледаш семейство, вземи си нещо по-евтино и малко, което ще ти върши работа, ще е по-евтино за поддръжка и ще гори по-малко, и си изхарчи останалите пари за нещо по-хубаво. Това, че имаш марея на части не значи, че някога ще ги използваш и се надявай да не опираш до смяна на части.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар