Сега се замислих каква част от шофьорите карат на темпомат/автопилот? Понеже в моето Стило имам тази благинка и я използвам доста често докъто карам. Какво ви е мнението за автопилота вдига или сваля от разхода? Аз имам наблюдения върху моето дизеларче ,че разхода е минимум с 200мл дизел по-малко ,когато карам на автопилот.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Използвате ли темпомат?
Collapse
X
-
Много е дразнещо за останалите на пътя. Пример - карам по магистралата със 100 и застигам бавно движещ се камион, да кажем с 80. В лявата лента се движи някой с темпомат, който кара със 110 и не натиска газта за да изпревари камиона по-бързо, да не би случайно да изгори 50мл гориво повече, а го изпреварва дълго време и като разстояние и като време. Аз няма как да се "мушна" и да изпреваря камиона преди него, защото ще го засеча и трябва да бия спирачки зад камиона и да го чакам да изпреварва 5 минути. Изпреварването трябва да се прави с пълна газ и евентуално на по-ниска предавка, за възможно най-кратко време и разстояние, а не от Ихтиман до Вакарел. В случаите когато реша да се "мушна" пред този с темпомата, той разбира се, веднага забравя за икономоията и настъпва, и се почва къси/дълги, псувни и така нататък.
Коментар
-
аз май съм единствения, който има, ама не ползва. Само от време на време го пускам на 150-200 км каране, че да ми почине крака за 1 минута и пак газ. А и то няма магистрали, къде да го пускам, като от Сф до Вн пътя е 100 км магистрала и почти 400 първокласен път с изпреварвания, села, чудесии... То като електронна игра трябва постояннод а го цъкам и почти не го пускам реалноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
За задминаването съм напълно съгласен с dikanio.Ползвам го само градско и много рядко на някоя права извънградско. Моите впечатление от колите, които съм карал(с няколко изключения) е, че разхода по-скоро се вдига(разбира се с някакви десети след запетаята), защото постоянно увеличава или намалява скоростта с малко, особено както са супер "равни" пътищата... Постоянно има някакви изкачвания или спускания.
Коментар
-
dikanio написа:някой с темпомат, който кара със 110 и не натиска газта за да изпревари камиона по-бързо, да не би случайно да изгори 50мл гориво повече, а го изпреварва дълго време и като разстояние и като време.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Използвам го само по магистралата... по другите пътища не си заслужава... пусни-спри-пусни-спри...Иначе и аз изпреварвам с пълна газ и после отпускам педала.vital написа:..........., защото постоянно увеличава или намалява скоростта с малко, особено както са супер "равни" пътищата... Постоянно има някакви изкачвания или спускания.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар